Искам да кажа ... (142) през януари 2018

• 383 215
  • 6 298
  •   1
Отговори
# 6 150
  • София
Не съм го яла това кюнефе или както там беше:)
Много интересен разказ наистина..

# 6 151
  • Ямбол
Хайде и нашата ваканция се удължава.
Спокойно мога да си боледувам.

# 6 152
Изчетох ви.
И аз съпричастна с Жаки днес го обявявам на ден за мързел. Или поне без кростренажор.
Разказът на Шугър ми беше много интересен. Давай още, момиче!

Много хубави пролетни снимки видях.

# 6 153
Ама Али, душко, то е днес, а не вчера. При нас започна и е яко, ама май снимки няма да успея да докарам. Не мога да намеря статива.

# 6 154
Ааа, добре, довечера пак ще кибича Simple Smile

# 6 155
  • Варна
Шугър, интересни неща пишеш, тъкмо тия дни за теб се бях присетила, че скоро не си се появявала.

На Даун й завиждам благородно, защото въпросната синя и супер дупер голяма луна можела да се наблюдава само от някои части на света в пълното й великолепие и Австралия е една от тия части. Ние тук май няма да видим баш феномена.

# 6 156
  • някъде ... тук ...
Тази сутрин по тъмно така ме събуди таз огромна луна - светнала ми точно срещу мене, през прозореца на терасната врата Simple Smile Обикновено не е на това място или поне не съм я забелязвала и ме стресна.

Шугър, благодаря!

Кюнефето не ме привлича, но цвекло обичам и то сурово.

# 6 157
Ели, направи си стъргана целина със сирене Simple Smile. Ох, липсва ми търкалящият се.

Хай, целия еклипс се виждаше ясно, но, като че ли и по-голяма съм я виждала. Сега започна да почервенява.

# 6 158
Правилото за този тип лекарства попр е да се изчаква поне 4 часа между два приема на едно и също лекарство и 6 часа между две различни (ибупрофен и парацетамол напр.).

Тук къде е логиката, моля за обяснение. Съвсем логично е да се изчаква по- дълъг интервал между лекарствата с еднакво активно вещество. Винаги съм спазвала това, но обратно-  малък интервал между ибупрофен и парацетамол и дълъг интервал между два пъти ибупрофен, например.

И аз така знам, Тарти, и даже се шашнах като го прочетох, винаги си пиша часовете, кога какво точно давам, за да ги редувам и спазя интервал между еднаквите...Да не се окаже, че 2 деца грешно съм отгледала. Едната група са Нурофен, другата парацетамоли, третата- тежката артилерия Хедан или течен аналгин.

# 6 159
  • София
Правилото за този тип лекарства попр е да се изчаква поне 4 часа между два приема на едно и също лекарство и 6 часа между две различни (ибупрофен и парацетамол напр.).

Тук къде е логиката, моля за обяснение. Съвсем логично е да се изчаква по- дълъг интервал между лекарствата с еднакво активно вещество. Винаги съм спазвала това, но обратно-  малък интервал между ибупрофен и парацетамол и дълъг интервал между два пъти ибупрофен, например.

Връщам се да ви чета.

Логиката ще ми е малко трудно да я обясня обширно, но най-общо казано е в това, че принципно 4 часа са достатъчно да се елиминира лекарството в степен да не предозираш като вземеш 2ра доза, но не се е изчистило напълно от огранизма. След 6 часа  най-общо може да се каже че вече не е в кръвообращението и може да се приеме спокойно друг вид активно в-во - ако се застъпят се увеличава риска от нежелани реакции, защото са от сходна група, сходни странични реакции и сходен път на елиминиране в черния дроб.

Това не е миродавно, естествено, каквото предпише лекаря трябва да се следва. Аз не искам да налагам мнение, защото много зависи кои точно са лекарствата, дали е дете или възрастен и тн.

# 6 160
  • постоянно
И аз благодаря на Шугър за хубавият разказ- наистина понякога виждаме само " светлините на големия град" . По- често да ни разказваш Heart

Даун сигурно заради тази синя луна и незнае какво прави - първо бърка цвеклото със  целина, после 'флашва' пред ек-са .... какво следва , а ? Joy  

Сбъдваща ,
 и мойто чадо ще е на 11 през Февруари. Колкото ми е добро детето , все е имало случаи да ме изкара извън кожата ... Рядко се случва , но ги има и тези дни. После и двамата като размислим , че се извиним един на друг и пак сме ок. Пубертетска работа

Последна редакция: ср, 31 яну 2018, 15:16 от her_76

# 6 161
  • някъде ... тук ...
Дауне, и на мен ми трябва търкалящия се за твоето парео Grinning

Целина не ща :скръстени кунки: Само на супа я слагам.

# 6 162
  • София, Младост
Влизам да си похваля гарджето- на пробния по БЕЛ има 85 точки. Доволна съм, за сега. Не ходи на курсове и уроци по БЕЛ, натискам я аз вкъщи. Сега остава да не се отпуска и успокоява след този резултат. Пък аз съм си зла и продължавам да натискам педала.
Обсъждахте салатите-много уважавам тази от цвекло във всякакви варианти, но задължително с ябълка и морков и прясно запечени слънчогледови семки.
Правя и салата от целина(глава) с морков и ябълка и пак семки. Много е вкусно. Опитайте!
Много работе ме е налегнала. Ще дочитам по-късно.

# 6 163
Благодаря, момичета, радвам се, че ви се струва интересно писанието ми, ще допълвам, като се сетя.

За емирствата, Лиляна, точно за тях. То и мен, ако ме бе питал някой навремето, хич нищо освен Варна не харесвах за живот, но ирония на съдбата и ей ме нА, обърках туризма с имиграцията. Впрочем, като турист, в зависимост в коя точно част и по каква програма, човек може и да не усети много от различията.

Sesylle,  благодаря, здрави да сте и във вашата къща, а и целокупната тема, че като попрочетох малко назад, окото ми се уплаши – много болни. А за децата...хм, то най-големия нямаше и две години, като дойдох, просто съм жена с минало и мога да съборя доста латино сериали;) Аз съм от много ларж майките (макар и не вярвам да доживея някое от децата да потвърди), единствено на българския държах и ги пратих в българско за известно време, та да затвърдят наученото по уикендите. Майка ми карала сина да чете на български, а той се обърнал и казал, че предпочита на английски. Моята майка, обаче, не е от тези, дето току така ще се съгласят и се опитала да го удари на родолюбие  - е, как така не искаш да четеш на майчиният си език, а моя сеобърнал и й казал, че това е нейният майчин, неговия бил английския...жива да не бях! Научиха български де, прилично при това.

Даун, жега си имаш и където си, плаж и локви (било то басейни или океани) също, остава да те интересува Близкия Изток и изхвърлянията в съвременната архитектура – ако да, излез от летището следващия път, ако пък не – придържай се към транзитната зона;)

Не е тайна, Тонка, в емирствата сме,  до преди година винаги сме били в Дубай, но сега сме малко извън, поради здравословното състояние на мм (не му е препоръчително да шофира особено, та се преместихме до хотела, в който работи).

Абсолютно за Дубай, Жаки, ама аз и не препоръчвам живеенето тук, аз съм отявлен темерут и интроверт и пак ми отне години да постигна вътрешен мир (непълен, при това, трябват ми четири сезона и туй то!). То и на мен много ми хареса в Тайланд, ама все пак бяхме за осем дни, та все си напомням, че туризма не трябва да се бърка с имиграцията. Като споменах сезони и се сетих как преди години си говорим с колега, южноафриканец, и той пита къде искам да бъда след няколко години, аз – ми някъде с четири сезона, може да е България, но не е абсолютно задължително, а той – ама хотела ли ( Four Seasons ), не бе, истинските сезони! Той сега се е преселил вече някъде из Европата със семейството, аз съм още тук!

Алечка, аз затова се опитвам да прилагам автотренинг за всичко и всички – никакви предварителни очаквания!

Акаша и Мари, не си пожелавайте  да е по-често, че ако ми остане време, наводних ви с многословието си.

Хай, Хър, Миднайт, ЕлиТ (много сте, ще пропусна някой)  Hug

# 6 164
Много обичам аз кюнефе, на Сесили е супер! Е, рядко го ям, ама то и рядко ходим на турски - 2-3 пъти в годината примерно.

Общи условия

Активация на акаунт