Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 ян. 2018, 21:44 ч.

Моля за съвет - семеен проблем

  • 3 140
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 6
Здравейте,
Искам да споделя ситуацията, в която се намирам.
На 28години съм и съм 1 дете. Близък съм с родителите си. Имаше периоди, в които се чувахме по 2-3 пъти на ден. Искам да уточня, че се събираме по празници и/или 1-2 пъти в месеца се виждаме  на кафе или обяд. Жена ми не веднъж намекваше, че е прекалено често, на което не обръщах внимание. С цел да не влизаме в конфликти, аз започнах да крия от нея, че съм говорил с майка си. Така започнаха нашите караници с жена ми. В последно време ограничихме разговорите с майка ми и баща ми до 1 дневно, но след всичките криенки от моя страна, жена ми мисли че още крия разговорите си от нея, за което я разбирам.
Искам да вметна и още 1 момент, майка ми, въпреки разговорите ни, продължава да ме нарича с умалителни имена.
Моля, за съвет - има ли проблем в отношението дете - родители (в частност с майка ми) и как да преодолеем кризата вкъщи?

Благодаря!

# 1
  • София
  • Мнения: 532
Здравейте,
Ако погледнем на това, което споделяте от системна гледна точка, явно жена ви по някаква причина се чувства несигурна във формираната от вас система или семейство. За да оттеква толкова болезнено това, че общувате често с родителите ви и да разклаща връзката ви има причина. Тя обикновено се корени в несигурността, неувереността. Следователно опитайте се да дадете на жена си онова, от което тя има нужда за да се почувства достатъчно обичана и да спре да се конкурира с родителите ви за вниманието и обичта ви. В крайна сметка родителите се обичат по-един начин, жената по съвсем различен, предимно сексуален. Точно сексуалността осигурява, това да са образно казано, две успоредни магистрали или писти, не би трябвало да има сблъсъци. Ако има, има някакво смесване то може да дойде от вас, от жена ви или от родителите ви..Вашата работа е да сложите предпазни мрежи и ограда, така че да няма прескачане. Ако продължавате да седите като буфер, ще се изтощите, за удоволствията да не говорим.
Съжалявам, че пиша толкова общо, но не знам конкретни и предполагам интимни детайли за връзката ви.
Даниела Тахирова- психотерапевт

Общи условия

Активация на акаунт