Какъв крем за лице използвате? – тема X

• 124 609
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • Prismatica Aerie
Имам един вероятно доста лаишки въпрос, но защо трябва "на всяка цена" да не използвам един и същи крем за лицето и очите?
Не трябва. Околоочните кремове са част от козметичния маркетинг. Всъщност даваме много пари за малко количество продукт. Ако нямаш специфични нужди,  добре ти е с крема за лице и около очите - няма причина да не го нанасяш и там.

Но има някакъв гъдел в 15 мл тубичка и обгрижването именно на околоочния контур с идеята, че правим нещо специално.

# 616
Миоки, много благодаря за препоръките, ще пробвам задължително показаните кремове, защото съм със суха и през лятото доста сърбяща кожа, но на ръцете и краката основно, лицето засега е ок.
Може ли да препоръчаш и нещо в голяма разфасовка, подходящо за тяло. Извинете за отклонението от темата.

# 617
За тяло не, защото не ползвам, но Бепантен има голяма опаковка от 100гр по принцип.

# 618
  • Бургас
Това с околоочните кремове и аз много не го спазвам.Знам,че матиращ и изобщо крем за проблемна кожа,против акне и т.н.,не се маже около очите,изсушава,някои имат салицилова киселина и т.н.
Но хидратиращ,подхранващ може,стига да не ти щипе.То и околоочни има,които щипят,но това е друг въпрос.
Взех околоочния на Балеа с уреа единствено, защото е 3.99,ако беше над десет лева, нямаше да го взема.Е,хубав е,гъст е...Ама и Балеа мед,и нощният на Балеа,и богатият крем на Микса стават за около очите.Не щипят(поне на мен), не лютят,хидратират,подхранват.

# 619
  • София
Белеа Уреа и аз пробвах и за 5 мазания ми излезнаха 2 топченца на клепача. И дневен и нощен - много ми лепнат и тежат. Ще ги доизмажа на ръцете.
Сега тествам от вчера Неострата и Thalgo... Ще дам отзиви малко по-натам

# 620
  • Бургас
Какви топченца?
На мен добре ми се отразяват кремовете на Балеа,съживяват и омекотяват кожата ми,но е мноооого суха.Щом мазният Арома 50 + и богатият маслен крем на Микса попиват,представи си колко е суха.Балеа почти веднага ми попива и доста ми харесва ефектът.До кожа е всичко.

# 621
  • София
Какви топченца?
На мен добре ми се отразяват кремовете на Балеа,съживяват и омекотяват кожата ми,но е мноооого суха.Щом мазният Арома 50 + и богатият маслен крем на Микса попиват,представи си колко е суха.Балеа почти веднага ми попива и доста ми харесва ефектът.До кожа е всичко.
Милиуми се казвали... Аз мислих, че са мастни

# 622
  • Бургас
Имам едно такова за спомен от времето,когато ми беше много мазна кожата.
Съжалявам,че са ти се появили,моето почти не си личи,На окото май  не е препоръчително да се пипа,не съм много запозната.

# 623
Имам въпрос извън темата, освен кремовете и серумите. Правите ли и маски на лицето. Или смятате че кремовете са достатъчни

# 624
Лично аз 1-2 пъти седмично слагам купешка маска.Нямам нерви за домашни. Лятото - за мазна кожа, зимата - хидратираща или мазничък крем( който мажа обилно, масажирам и оставям колкото мога на лицето, а след това го попивам.)Да уточня само, че хидрат. маска ползвам всъщност вместо нощен крем.

# 625
Имам въпрос извън темата, освен кремовете и серумите. Правите ли и маски на лицето. Или смятате че кремовете са достатъчни
Хубаво е поне един или два пъти в седмицата да си слагаш маска.

# 626
Didd-kooo каква хидратираща ползваш. Аз в момента се мажа с един силно хидратиращ крем, уж вместо маска но си мисля д не прекалявам и дали ще е по добре с маска

# 627
  • Бургас
aya_2012,може ли да споделиш кой е този силно хидратиращ крем?

# 628
Didd-kooo каква хидратираща ползваш. Аз в момента се мажа с един силно хидратиращ крем, уж вместо маска но си мисля д не прекалявам и дали ще е по добре с маска

Аya, ползвах Phyris Time Release серум маска. Малко е скъпичка, но е страхотна като апликация, като усещане, невероятно мека, изгладена и напоена кожа при мен.Привърших я, но ще подновя със сигурност.При мен отиваше минимално количество, но моята кожа зимата е нормална.

Сега си взех на Биофреш ледена маска - още не съм я пробвала, по отзиви от нета.

Последна редакция: чт, 10 май 2018, 23:34 от Did-ko

# 629
Аз си правя веднъж седмично маска, след ексфолиране с четката.

Много обичам да си слагам хидратиращи sheet маски, престояли малко в хладилника. Главно ползвам маските на Балеа и 7th Heaven. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт