Да бягат болестите надалече от октомврийското човече! - Тема 20

• 74 735
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Супер професии си имате значи! Поздравления за прощапулниците!

Аз не съм правила още и се ослушвам да си кажа честно. Майка ми беше се побъркала на 1-вата годинка да правим, та да правим. Та той проходи преди месец... Обяснявах аз, но тя решила, че двете си вървят ръка за ръка.

Много хубави менюта. Искам и аз...

Давам:

8:00 - 240 мл АМ
10:00 - Десерт/плод/супа
12:00 - Основно
16:00 - Плодове
18:00 - Основно
20:00 - Втора вечеря Grinning - Основно или каквото намаже от нашето ядене
21:00 - 240 мл АМ

Върви си шишко. Отпрал е едни бузи и кълки Grinning

# 226
Прощапулник правихме 2 седмици преди годинката.  Той тогава си се пусна сам да обикаля стаята. Два месеца преди това вървяхме за ръчичка и аз за това реших, че му е време да си купи официално крачета. Хвана списание, т. е. ще си имаме журналист с хоби бижутер, че бутна без да иска бужуто.

За менюто, нашето е следното:
9 - 9.30 - закуска от попара с 3.5 сухара с масло и сирене / кус, кус / овесени ядки или  елда рядко / юфка с масло и сирене / кисело мляко с бисквити, но не му е от любимите, всичко това около 200 - 250гр.

13 - 13.30 - обяд основното от ДК

17 - 17.30 - десерт от ДК в последно време с настърган плод, компот или тиква.

19.30 - 20.00 - вечеря супа от ДК с един сухар.

През деня докато сме навън си хапва солети и отскоро давам и прясно изцеден сок към 10.30.

Като тегло е около 11кг., но расте доста на височина.

Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 23:27 от steisi77

# 227
Лид, мерси за съвета. Днес опитвах да пробутам айран с шише с биберон. Едвам, едвам 30/40мл и ми писна, махнах биберона и му дадох направо от шишето, като от чашка. Пийна доста, което ме навежда на мисълта, че и аз така ще започна да действам, директно с чаша. Според мен асоциира АМ с шишето и като усети, че е друго и се притриса и затова отказва. А останалите с твърди и меки накрайници, със сламка, неразливни чаши и т.н. директно ги бута.

# 228
  • Варна

Добро утро момичета, ние оставихме Дария на градината и се прибираме. При нас е леко дъждовно.
Прощапулникът на Гого беше На 10я му месец той се пусна сам на 9.5м и изчаках две седмици да позаякне малко и така беше доста забавно хвана си питката след като я търкулих след това хвана парата
Общо взето с каквото и да се захване ще му носи пари. ДАНО!
ЗА Храненето Гоги не е от много яшните, хапва когато е гладен идва и почва да мрънка и да сочи нещо или носи лъжица или купичка. Той има едно любимо пюре на бебевита, паста с  шунка и зеленчуци. Взех му същите съставки направих му го толкова много му хареса че постоянно иска да яде от него. Също му харесва и качамак с масло и сирене. Пилешки пържолки на скара,  картофки запечени с кашкавал във фурната,  боб яде вчера. Спрях да му взИмам от кухнята той не ги яде поне засега, иначе за закуска той обича или попарка или каша с фурми.
Хубав ден момичета Hug Kissing Heart

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 09:31 от n0richka

# 229
n0richka много сте сладки Simple Smile Кашлицата на Миха намаля ,но гласа и е пресипнал прегракнал незнам какво да и давам . Хубав ден и от мен момичета

# 230
Нашата мома също само кашляше и дрезгавееше. Отидохме на лекар. Нито Т, нито сопол. Е, оказа се грип (правихме кръвни изследвания и тнт)...

# 231
  • Варна
Майка ми от три дни вече с грип само и единствено кашлица гърлото и е много зачервено и болезнено но като цяло е ок изписа и сиропи и за подсилване на имунитета и бонбонки да смуче и болничен 5дни да си седи у дома. Всеки втори е с кашлица т.е грип доста е упорит грипът  стискам палци всички да се оправим бързо. П. С. Гого и той кашля и се опитва да отхрачи нещо,  а няма сополи ли нито т. И той е с грип... Joy

# 232
Лид, шегувах се .

# 233
При нас точно такава кашлица - все едно иска да отхрачи, а няма сопол... Само гърлото зачервено. Лечението ни е Изопринозин, витамини, Проспан. Инхалации с физ рр.

# 234
Нори, страхотни сте! Да оздравяват всички болни дечица, кашлящи и грипозни родители и роднини. Аз вече мисля за лято. Почне ли да чука март месец на вратата и ми става някак по-топло на душата, нищо че навън не е. Даже съм на път да планирам най-дългата ни някога лятна отпуска, мисля 2 седмици да изкараме в Гърция.

# 235
Краси, и аз се шегувах. Надали изобщо и до Холивуд ще стигнем. Ха Ха Ха Но знае ли човек?!

ПС: Ели, стискам палци да помогне. Иначе ситуацията с шишета/преходни чаши и т.н. Е абсолютно същата вкъщи. Едно към едно!

Всички болнички да оздравяват бързо.

# 236
Нори, големи сладкиши сте и двамата. Heart

Яде:
Сутрин - 250 мл АМ
12,30 ч - основното от ДК с една филия хляб
16,30 ч - десерта от ДК
19,30 ч - супата от ДК с филия хляб
21 ч - 250 мл АМ

Помежду другото солети, плодове, вода ...яде и каквото ние ядем, само опитва де ...
Нашето море е вече планирано.
Тя също се разболя отново, сополи яко. Направо река, днес сме на лекар ще видим какво ще каже.
Иначе си е хипер активна както винаги.
Бързо оздравяване и от нас на всички.

# 237
Мъжът ми вчера ходи до педиатърката, че коластрата ни свърши и бяхме поръчали нова, та да я вземе. Питал я как е положението с грипа, затихва ли вече грипната вълна. Тя му казала, че съвсем не, имало много болни и тази седмица и при много от децата още на втори, трети ден удряло в гърдите. Егати гриповете, щамовете, болестите. С всяка година все по-гадни стават.

# 238
  • София
Close

При нас явно никне нов зъб, но незнам колко и кои. Най-вероятно е кучешки. Снощи се събуди в 4 с рев. Дадох Нурофен. В 6 пак.. дадох мляко и се успокои. После заспахме... Станахме в 9:00. Днес съм автопилот Anguished

# 239
Ние отдавна не пием мляко. Сутрин закуска 9-10 ( макарони, филийка , каша) , към 14 основно, след обяд все дъвче нещо плод или десерт 21 вечеря, 22 къпане, 22.30 заспала и на другата утрин се буди пак в 9-10 и така. Каквото ядеме ние и тя яде.
Инер къде си, какво става?

Общи условия

Активация на акаунт