Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 13

• 49 063
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Мисля, че цедя до край. След последната капка - още 5 до 10 минути.

# 181
Звучи правилно.

# 182
Вчера успях да изцедя 70 мл, но от двете гърди.
Като чета назад в темите по колко са изцеждали майките ми се вижда нищожно редовното ми 30 мл след храна.
И тук там по някой удар от 50-60-70 мл. Ама един път на ден, евентуално.

# 183
А мерите ли бебето преди и след кърмене, ясно ли е колко изяжда?

# 184
Взех кантар за да меря, но не мога да жтчета точно преди храна теглото, защото мърда доста.
Веднъж 3 пъти мерих преди хранене и показва 3 различни цифри.
Вчера мерих преди - 4735, след 4735, след 30 мл добавка - 4745 ... ами нещо не отчита правилно. Най-малкото след добавката от 30 мл....

# 185
Кухненска везна имате ли? Аз меря на нея. Не твърдя, че е много вярно, но е ориентир. Слагам една голяма правоъгълна тава и постилам с нещо меко и така меря. Излиза ми горе долу че по 5-60-70 изяжда и спи спокойно след това, а ако е по-малко се киселяви.

# 186
  • гр. София
Каква е тази компресия?

# 187
Взех кантар за бебета.
Ето и сега го мерих - преди 4895, след 4865 Thinking
Само се депресирам повече!

От вчера доста си поспива, а днес дори го будя за храна Sad и пак едвам яде.

# 188
Компресия: http://xn--e1aanighju0e.eu/kompresia-na-gurda/
Тази везна е наистина депресираща.
Аз забелязах че като не ядеше добре бебето не спеше, мрънкаше, все си лапаше ръцете. Също така имаше само по 2-3 леко наакани памперси. Сега като яде по-добре има голяма продукция, по около 6 и то много наакани и напишкани. И това може да е ориентир.
За буденето е ок ако се получава. При мен с това дете не става, то ако спи, спи като пън и дори и да набутам някак гърда, не суче, само продължава да дремва.

# 189
  • гр. София
Благодаря.
От няколко дни усещам като тежест отстрани на дясната гърда и като цяло много трудно нещо тече от нея. Усещам я като пълна, но не мога да доизцедя кой знае колко от нея. Не се получава нито с горещ душ, нито с компресията, нито с кърмене, нито с изцеждане.  Преди мъничко ми донесоха Лецитин от 1200 мг и ще пробва и с него. По колко капсули е добре да се пият?

# 190
  • над кукувичето гнездо
Ако е запушване, може до 4 на ден. Добре е 2 сега и две през нощта или сутринта. Комбинирайте всички мерки, не разчитайте само на лецитина.

# 191
  • гр. София
Благодаря.

# 192
Мога ли да взимам лецитин за увеличаване на кърмата Thinking

# 193
  • над кукувичето гнездо
Мога ли да взимам лецитин за увеличаване на кърмата Thinking
Не. Лецитинът предотвратява слепването и втвърдяването на мазнините и образуването на плаки, водещи до запушвания и няма лактогонни свойства.

# 194
Колко време може да стои на стайна температура изцедена кърма?

Общи условия

Активация на акаунт