Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 13

• 49 063
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • над кукувичето гнездо
Unknown, свържете се с консултант по кърмене, за да ви помогне.

Шоколадче, верчето,
При изписване на бебето (недоносено, да отбележа, но ми се струва, че като останалите напредваха със захранването) са ми препоръчали 8х 55-60 мл. Бебето естествено към края на втория месец си ги увеличи, а на консултацията ми казаха към 8х 80 мл. Месец по-късно станаха 100 мл, а днес говорихме за 5-6 х 130 мл. Така, или иначе бебето не изяжда еднакво количество всеки път. Понякога яде доста повече, понякога по-малко и няма сила, която да я накара да яде повече. Дори и с изцедена кърма започна да се храни на поискване. А между различните бебета сигурно си е съвсем различно. Някои са с повече апетит, други не чак толкова.
Верчето, ако искате да увеличите кърмата, трябва след всяко кърмене да изцеждате докато спре да пуска и още 5-10-15 минути след това. Според мен, не е правилно да засичате време на цедене колкото бебето, защото бебето има друго КПД, а и се храни с различно темпо в рамките на е нонощието. Нощното изпразване на гърдите е много важно за поддържане на лактацията. Може да си вземете чай...прегледайте темата няколко страници назад, има ги описани нещата. Млякото се образува на принципа „търсенето определя предлагането” и колкото повече и по-често се изпразват гърдите (до капка, а и отвъд), толкова повече и по-често ще се пълнят.
освен на глад, раздразнението може да се дължи на коликите, на газовете, на въздух в стмахчето, на пълна пелена, на топло, на студените чаршафи след топлата прегръдка, на странен нов вкус на кърмата...оригвайте бебето по-често, с което се решават няколко от гореизброените.
Не се наричайте лоша майка, дайте си време и се отпуснете. Следвайте бебето, но ако смятате, че е още слабичко, не го оставяйте да спи повече от 4 часа. Предлагайте му по-често, на всяко мънкане, и гледайте реакциите, така ще му свикнете. Но те  нещата са динамични и се променят, така че все ще има някакви изненади.

# 166
Здравейте. Имам един въпрос относно иЗцеждане и съхранение на кърмата - мога ли да изцедя 30 мл. сега в 9 и после да допълвам по още 30 в 12,15 и 18 часа в стъклено шише / за да е годно за консумация направо?  И при положение  че ще се изяде още днес да го слагам ли в хладилник между допълванията или може и на стайна Т?
И последно - преди да го дадат на детето затопля ли се съвсем леко ?

# 167
  • гр. София
В хладилник.

# 168
# 169
Момичета, от днес след кърмене успявам да доизцеждам едва 5-10 мл....Thinking

Два са вариантите- или ми спира кърмата или детето си изцоква всичко Thinking мнения?
Като суче го чувам да преглъща.

# 170
Ще се побъркам вече! Как да накарам да текат повече канали, някакви идеи? Цедя с помпа, цедя на ръка, бебе суче...ама едната гърда, която преди течеше по-добре, не тече от всякъде. Грея се под душа, пак цедя и пак не ще. Преди от начало течаха добре...не съм се сблъсквала с такъв проблем.
Майка ми, която не е кърмола особено, ми е казвала че на времето са и казвали да седи надвесена над тендера с гореща вода, от парите да се отпушвало, ама аз мисля че на силно измъчените ми зърна това няма да им хареса.
От няколко дена само това правя и просто не знам как издържат цедящите мами.

# 171
  • над кукувичето гнездо
Момичета, от днес след кърмене успявам да доизцеждам едва 5-10 мл....Thinking

Два са вариантите- или ми спира кърмата или детето си изцоква всичко Thinking мнения?
Като суче го чувам да преглъща.
Може и да се е орегулирала кърмата.
За да се увеличат обемите, е нужна редовна стимулация в продължение на седмица.

Ваня А., още ли имате препълвания? Може би консултант по кърмене би имал още идеи.
Аз като бях последно със запушването, за което писах вече, изрязах силиконовата част на плосък биберон-залъгалка и го слагах във фунията на помпата, с цел да окаже натиск на конкретно място. Та, като идея, може да пробвате с нещо да подплатите фунията.
Това с тенджерата ми се струва, че и под душа може да се получи като ефект.

# 172
Говорих с консултант. Проверих колко е наддало бебето...70 гр за 5 дена, което нищо не е, а на едно ядене изяждаше едва 15 мл, което е смешно за препълнени гърди, но поне разбрах защо не ми олеква след като яде. От вчера правя компресия като суче бебето и успява да изпразни гърдите и от тогава не съм цедила, но нямам и нужда. Само от време на време се препълва, но се търпи и после се изяжда. Проблема с болезнените участъци почти се реши, има сега малки болящи части симетрично на двете гърди, но с новия режим мисля че ще се отстрани и този проблем.
Някой има ли идея какво може да се използва като заместител на подплънките за кърмене, защото ужасно се зачервявам от тях и ме сърби. Нямах такъв проблем преди 2 години с авент, но сега имам...малко странно, но тя кожата ми е доста странна, та не ме изненадват такива неща. Чудех се за памучни тампони за грим дали ще стане, но не знам да не оставят власинки.

# 173
  • над кукувичето гнездо
Разрязани дамски превръзки? Слгала съм от ежедневните за няколко часа и работи.

Радвам се, че трудностите отиват към поправяне. Simple Smile

# 174
Здравейте!Моето бебе е на 6 дена, аз имам много кърма, а той в повечето случаи суче по 5 минути и се унася има малко жълтекица.Първите дни докато бяхме в болницата сучеше по 15 минути. Цедя се през 3 часа, и почнах да му давам след сукане със шишето, и изпива около 20-30мл.Изцеждам по 60-80 мл от гърда, но не до край. Той пълни памперсите постоянно може би 8-10 пъти на ден.Дали се храни достатъчно?

# 175
Вероятно да, но пробвайте да махнете шишето, за да не останете само на шише. Опитайте с компресия докато суче и би трябвало да изяде повече.

# 176
И аз не искам да го свиквам от шише, но с това 5 минути сукане си мисля, че няма как да му стига

# 177
Да попитам - вече 10 дни активно изцеждам след всяко дневно хранене и поне 1 път нощем.  Цедя с идеята да стимулирам производството на повече кърма. Обаче имам чувството, че вместо да се увеличава, количеството изцеденя кърма намалява Thinking или просто е нужно повече време стимулиране?

Mommy,
Аз направих среща с консултант по кърмене, т.к. ми се наложи да дохранвам с шише преди време и тя ме научи да ползвам сонда т.к. моето бебе не наддава добре само на кърма и дохранвам с изцедена или АМ, но сйс сондата, за да не забрави да суче. Много е лесно.

# 178
Сега и аз кърмя 13 дневно бебе, което го мързи да гледа, камо ли да суче. Като е на гърда спи, като го откача от гърдата мрънка и си яде ръцете... Та, за да приема повече мляко правя компресия докато яде. Така количествата на изяденето се увеличиха от 15 на 60-70 мл. При пълни гърди ще е още по-лесно, защото буквално ще тече в устата и ще трябва само да гълта. Пробвайте, защото с шишето е по-кофти.
ver4eto, за 10 дена трябваше да се усетят гърдите. За да стимулирате трябва да се цеди до край. Има лактогонни чайчета, чувала съм че хипското прави чудеса.

# 179
  • над кукувичето гнездо
Аз ползвам на хипп разтворимото, защото не обичам анасон и се търпи. При мен има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт