Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

имунологични

  • 550
  • 3
  •   1
Отговори
Малко е късно вече за въпрос ,но все пак може ли някой да ми каже какви са симптомите на генетичните и имунологични проблеми за забременяване .Трябва ли да се изследват задължително и  някаква профилактика . имах един аборт в 6гс. и ми казаха ,че е може да е на генетична основа ,но не трябва да се изследвам ,само пия фолиева киселина .все пак по -нещо не личи ли ,че не си добре с имунитета .

# 1
При мен се проявиха цикличност на спонтанните аборти между 5 и 6 г.с. След последния, реших и ги направих сама на своя глава. Сега не съжелявам!

# 2
  • София
  • Мнения: 30 650
http://www.invitro-bg.com/display.php?page=m7
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=195
 
Цитат
Кои са причините за ранния спонтанен аборт?
# Като най-голяма и най-честа група причини за ранните спонтанни аборти се сочат генетичните. Те включват дефекти в нормалния кариотип, който всъщност определя пълноценното диференциране на всички органи и системи на плода. Повече от половината от спонтанните аборти преди 12 г.с. се дължат на генетични аномалии. Бременността престава да се развива обикновено преди 8 г.с. (втори лунарен месец).
Тези генетични дефекти могат да бъдат изразени в различна степен, като рискът от тях се увеличава с напредване на възрастта както на майката, така и на бащата. Възможни са дори когато родителите са с нормален кариотип (т.е. нямат отклонения в хромозомния набор при извършения генетичен анализ).
# Друга голяма група причини за спонтанните аборти в ранен срок са възпалителните заболявания - прекарани около момента на забременяване или в ранния срок на бременността.
# Причините могат да бъдат и имунологични - касаещи специфична имунна несъвместимост между партньорите.
# Плодът е застрашен и от вредните фактори на околната среда и условията на живот и труд на майката: токсични вещества, химикали, лекарства, радиация, тютюнопушене, алкохол.
# Не е малка групата и на хормоналните причини, които касаят най-вече жените с лекуван стерилитет, но могат да се търсят и в други случаи на повтарящи се спонтанни аборти.

Съжалявам за това , което ти се е случило.
По принцип , ако има инунологичен проблем, той може да се повлияе (от някакво лечение). При гинетичните по друг начин стоят нещата. Ако се случи това - природата реагира и чрез аборта, се отстраняват негодните ембриони.
Това се случва почти на всички жени и не бива да те притеснява. Понякога те дори не разбират, че са били бременни.
Пожелавам ти да си имаш едно хубаво бебе в най-скоро време.

Последна редакция: сб, 20 май 2006, 15:10 от denis_d

# 3
  • Мнения: 1 612
Аз се насочих към имунологични и генетични изследвания след като не можах да задържа бременността след инвитрото.
Сега съжелявам, че не ги направих по-рано з-о можеше сега да съм в 6-ти месец.

Общи условия

Активация на акаунт