Любители на Котки - Тема 120

 • 51 698
 • 760
 •   1
Отговори
# 750
 • Мнения: 3 977
Знаете ли... като говорите за Роял Канин все се каня да споделя. Говорих веднъж с моя позната ветеринар. Във връзка с тези другите сухи храни, които са с високо съдържание на протеини и по-малко от несвойствените за котките пълнежи като царевица и пр. Та моята позната каза: "Хубаво, то е така. Котките наистина са хищници. Но не забравяй, че домашните котки нямат този начин на живот в апартамента.". По нейните думи тези високопротеинови храни са като Дюкан за хората. Почва да ги удря котетата в бъбреци и т.н.

Не зная доколко е права. Но си останах с Пиратя Ришко на Роял Канин. Разбира се със свито сърце.
Впрочем напоследък е започнал страшно много да яде. Дали от зимата или какво... Инак не е дебел. Просто стана много дълъг. Както една потребителка тук (май Касита) казваше навремето "Котаракът ми е дълъг кат' Икарус".

# 751
 • Мнения: 722
И моят котарак е от дългите.
За храната... обърках се вече. И нашият ветеринар препоръчва Хилс и Роял Канин. Той това и продава де...
Феринга вие давали ли сте? Да не съм я взела за хубава, а да е боклук?

# 752
 • Мнения: 3 248
А пък Роял Канин е като МакДоналдс и КФС на дивана пред телевизора по цял ден... И ги удря растителният протеин в бъбреците, а въглехидратите в производството на инсулин, а двете заедно в черния дроб.
Котките са машнини за обработване на животински протеин, без значение къде и как живеят. Именно прекалено много въглехидрати и растителен протеин е това, което ги затормозява в апартаментския живот. Представи си един кон: и на полето да живее, и в конюшня, все ще се храни с трева и зърно, това, че е затворен в конюшня, няма да те накара да го хрнаниш с месо, нали? Колкото е нетипично кон/крава/овца да яде месо, толкова е и нетипично котка да яде царевица, ориз, катрофи... Но за съжаление маркетингът, промиването на мозъци, лесно спечелените пари на чужд гръб през последните години са довели именно до това.

Котките (от 1 до 7 години) хранени с балансирана диета, основаваща се на сурово месо и заболели от уринарни, чернодрбни, ендокринни и т.н. проблеми са практически НУЛА. За разлика от това, котките, заболели от подобни проблеми и хранени само с гранули като Уискас, Фрискас, Роял Канин, Хилс и други със съдържание на животински продукти под 80% е около 75 на 100. Ако ядат и "мокра" храна пада на 60 на 100. При котки хранени само с гранули със съдържание на животински продукти над 80% заболяемостта е около 35 на 100. Ако ядат и "мокра" храна пада на 25 на 100. При котки, хранени само с купени консерви и паучове е около 15 на 100. Важно е да се отбележи, че не са гледани други фактори освен храна, които също са важни като генетична обремененост, качество на водата за пиене, стрес, кастрация и т.н. Периодът е 5 години наблюдение.    

# 753
 • София
 • Мнения: 13 229
Заповядайте в НОВАТА ТЕМА!

Ако някой желае да добавя любимеца му в списъка, пишете ми на лични! Ако имате и нещо интересно за първи пост - също.  Wink

И не забравяйте данъците и таксите!!!  Wink

# 754
 • Мнения: 1 882
Имаше някой с пикаеща женска котка в предните страници.
Женските котки не маркират територия като мъжките, така че проблемът с пишкането няма връзка с разгонването. По-вероятно е да ви прави напук, ако сте ѝ разместили тоалетната, ако е мръсна, ако е била затворена/забравена някъде и така нататък.
Другият вариант е да има здравословен проблем, така че по-добре отидете на ветеринар.

Аз искам да се оплача от моя хубавец Макс, който незнайно как се е изпикал точно в спортния ми сак върху спортния ми сутиен. Въпреки че всички дрехи там са накуп сгънати, той е нацелил точно сутиена, наистина не знам как, и нищо друго не е мокро. Е, целия сак миришеше на пикня и това го усетих чак когато се преоблякох във фитнеса, защото съм болна със запушен нос и усетих миризмата докато се преобличам.
Господинът просто си маркира от време на време и намерил точно там да го направи. Изпрах всичко, но ми стана много неприятно Sad

# 755
 • Мнения: 525

Здравейте,това котенце го представят за британче,вие какво мислите? Не съм запозната много,а и нямам много време да чета в нета. Споделете мнение като опитни.

# 756
 • София
 • Мнения: 13 229
Нали вече попита и ти отговориха в актуалната НОВА ТЕМА!

# 757
 • Мнения: 14 151
Писала е първо в тази тема, после е видяла, че е стара.

# 758
 • София
 • Мнения: 13 229
Писала е първо в тази тема, после е видяла, че е стара.

Съжалявам! Не съм проследила хронологията. Целта ми беше по-скоро да сложа линка към новата тема, за да не се бъркат и други.
НОВА ТЕМА!

# 759
 • Мнения: 12
Здравейте! Имам следния проблем - от няколко дена моя котарак не спира да мяука доста зловещо, само обикаля съседите (той е дворно коте, тъй като живея на село и не искам да го затварям) не се спира с това мяукане.. вече се плаша, дали не го боли нещо или е разгонен.. постоянно маркира и тича на някъде, абе просто не се държи адекватно. На 3години е. Не е кастриран. Също така не е типично за него да се разхожда така.. той само си спинка в двора и вътре влиза при дъжд, студ..
Ох... реве ми се..  Моля ако някой имал подобен проблем да ми пише. Благодаря

# 760
 • София
 • Мнения: 6 189
Пишете в старата тема, в поста над Вашия има линк към новата. А котаракът най- вероятно усеща всички разгонени котки наоколо и затова се държи така.

Общи условия

Активация на акаунт