Боледуване на децата ни - тема 59

• 43 967
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Спаркълс, гранолуцити повишени насочват към бактериална, но пак е относително. Всичко ви е в норма.
На мен левкоцитите ми се виждат височки още, би трябвало да са се свили под 10.
Обичайно при твоето дете, когато е изследвано здраво, колко са му били левкоцитите?
При нас са 6-7 били...

Вкъщи ми е тефтера, но що си мисля, че когато на нас ни смениха АБ поради това, че първият не действаше, левкоцитите спаднаха под 10 още на третия ден от началото на втория АБ, тогава пускахме контрола...довечера пак ще погледна...

# 496
Мерси , Тете.

# 497
Спаркълс, гранолуцити повишени насочват към бактериална, но пак е относително. Всичко ви е в норма.
Обичайно при твоето дете, когато е изследвано здраво, колко са му били левкоцитите?
При нас са 6-7 били...

Вкъщи ми е тефтера, но що си мисля, че когато на нас ни смениха АБ поради това, че първият не действаше, левкоцитите спаднаха под 10 още на третия ден от началото на втория АБ, тогава пускахме контрола...довечера пак ще погледна...

По спомен май около 9, но имаме и едно изследване с 3,75

Благодаря Simple Smile

# 498
Линоо, какви толкова изследвания съм пуснала на своя глава !? Пуснах ЦРП и ПКК, защото  беше 72 часа с 39 градусова температура, която спадаше трудно дори и с 2 антиперитика и не спадаше изцяло.Освен това се влоши на бронхит и гърло за нула време! Затова мисля не беше изобщо излишноо да ги пусна при това положение, ами ако беше  продължил да се влошава, да имаме база за сравнение, защото той и пневмония ми е правил за 3 дни и то на антибиотик ! А всички знаем, как лекарите си ги спестяват изследванията дори и като са наложителни и хакат АБ .
Сега просто се чудих има ли смисъл да ги повторим, щом се подобрява и клоних повече към това да не ги повтарям и точно в тази насока ми беше поста.. че не искам пак да го бодат и то два пъти. И за да съм сигурна в  това,че се подобрява, го закарах  на лекар преди малко  в края на смяната, съвсем близо ни е до нас ( да не седим много да не залепи някой друг бацил ) и наистина има подобрение- бронхитната  находка е съвсем  слабо изразена сега , гърлото е то е по- добре. Каза предвид кръвните изследвания най- добре 10 дни да си пие антибиотика .Та вече реших, това към, което клонях - няма да го бода пак  и  лекарката каза определено трябва да са поспаднали.

А за имунодефицит да изследвам ти ми го каза поне 5 пъти ! А аз мислих, че тези са за имунодефицит- имуноглоболините, също и по- рано бях писала за Т лимфоцитите, те са другото , което знам ,че се изследва, което е около 150 лв обаче.И друго.. никой лекар тук няма да ми назначи тия изследвания макар и   нужни.Така чее пак на своя главаа ще е ! А и  то кой да ми ги назначи, като не се поемат по каса, най- вероятно.. както повечетоо по- засукани изследвания! Детски хематолог тук нямаме!

И да ти кажа аз на своя глава  пак го заведох на алерголог, защото като лежахме се по болниците ,там лекарите  само  ми викат едно и също... имате ли астма в родаа ?.. аз казвам  Да имаме, и в двата рода и то не по 1 човек.Тоест само ми намекват за астма, но никой не каза идете на Алерголог !! Така, че ако чакам  само на лекарите и не взимам нещата с свои ръце, хептен ще се забатачим!!

# 499
При нас са 6-7 били...

По спомен май около 9, но имаме и едно изследване с 3,75

Благодаря Simple Smile

При вирус спадат допълнително, когато са били 3.75 - болни ли сте били?

Ами ако са ви 9 принципно, може и да е нормално да са 10 сега. 

# 500

При вирус спадат допълнително, когато са били 3.75 - болни ли сте били?

Ами ако са ви 9 принципно, може и да е нормално да са 10 сега. 

Да, май се чудехме вирус ли и пуснахме ПКК, моето ЦРП излезе 13 при левкоцити 4,75 и всичко в норма, това сега се чудя как да го тълкувам?! След 5 дни вече нямам температура, трахеитът преминава в трудно отхрачване, а носът ми е запушен, а в същото време имам усещането че имам вкус на жълти сополи, чудя се да не е нещо в синусите и оттам да идва

# 501
Ами ти си здрава вече....а сопола ще си го преглъщаш поне седмица...Simple Smile

# 502
Аз и преди съм писала за връзката корем и гърло...лимфните възли са свързани. Затова и мисля, че не е стомашен а гърло при нас с това еднократно повръщане. Ще видим как ще се развият нещата.
Лайт спирам..дадох ти идеи и насоки с добро намерение..под хаотично визирах точно за ходенето във Варна..някой беше го казал тук, че отзад напред търсиш причината...повече няма да вземам отношение

# 503
Ох, последно да попитам за малкия понеже излезе и ЦРП, ако някой разбира повече от мен ... Виждам че ЦРП е гранично, левкоцитите също, неутрофилите са малко високи но пак в норма, т.е. май всичко ни е в норма ?! Или бъркам ... Резултатите с в скрития текст:
Скрит текст:
Хемоглобин( Hb )   134   g/l   140-180
Еритроцити (RBC)   5.29   10^12/L   4.50 -6.00
Левкоцити(WBC)   10.6   10^9/L   4.0 -10.0
Хематокрит(HCT)   0.395   l/l   0.40-0.54
Тромбоцити(PLT)   415   10^9/L   150 - 450
MCV (среден обем на RBC)   74.7   fl   85 - 89
MCH (ср. конц. на Hb в RBC)   25.3   pg   26 -31
MCHC ( ср.конц. на Hb във всички RBC)   339.0   g/l   295 - 345
RDW (разпрeд. на RBC по големина)   14.0   %   11.5 - 14.5
PCT (тромбокрит)   0.004   l/l   0.002 - 0.045
MPV (ср.обем на PLT)   9.3   fl   7.2 - 11.5
PDW (разпред. на PLT по големина)   10.7   %   15.5 - 30.5
NEU (неутрофили)   7.28   10^9/L   2.0 - 6.9
LYM (лимфоцити)   2.49   10^9/L   0.6 - 3.4
MONO (моноцити)   0.64   10^9/L   0.0 - 0.9
EOS (еозинофили)   0.11   10^9/L   0.0 - 0.7
BASO (базофили)   0.04   10^9/L   0.0 - 0.2
NEU % (неутрофили)   69   %   37 - 80
LYM % (лимфоцити)   24   %   10 - 50
MONO % (моноцити)   6   %   0 - 12
EOS % (еозинофили)   1   %   0 - 7
BASO % (базофили)   0   %   0 - 2.5
Имунология
Забележка:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
С- реактивен протеин (CRP)   6 /-/ ОТРИЦАТЕЛЕН   mg/l   0 - 6

# 504
Я припомни от какво се лекувахте и АБ още ли пиете?

Недей, всъщност се върнах и видях.
А гърлото как е на прегледа днес - оправило ли се е?

Според мен следи детето-за Т, как е тонуса му, хапва ли, жизнено ли е, весело ли е...

От описаното не ми се струва да сте карали грип, поради липса на внезапно начало, и мижави кратки температури...или някоя ангина бактериална, но без налепи, или друго да е било.
А ЛЛ каква диагноза ви сложи, като видя гърлото в началото?
Аз винаги питам "От къде е температурата" когато ходим при педи...

# 505
Я припомни от какво се лекувахте и АБ още ли пиете?
Кашлица 28.01, температура на 29.01, преглед - червено гърло и Аугментин на 30.01 после обаче тръгна и течна хрема; кашлица има и сега на 10 ден от аугментин

# 506
Аз нямам опит с кашлиците, моето много рядко е кашляло, и ми е трудно да дам съвет...
Щом днес гърдите са били чисти, не са се чували разни нередни неща...гърлото днес как е, не разбрах? Минало ли е поне то?
Бронхит не вярвам да е...

Но ако не ти вдига Т, бих се поуспокоила аз, като продължа да го наблюдавам в следващите дни, и да меря Т за всеки случай...знам ли...

# 507
Аз нямам опит с кашлиците, моето много рядко е кашляло, и ми е трудно да дам съвет...
Щом днес гърдите са били чисти, не са се чували разни нередни неща...гърлото днес как е, не разбрах? Минало ли е поне то?
Бронхит не вярвам да е...

Но ако не ти вдига Т, бих се поуспокоила аз, като продължа да го наблюдавам в следващите дни, и да меря Т за всеки случай...знам ли...
Благодаря ти ! Ами тя кашлицата някак си беше между другото с всички изяви на вируса, гърлото се оправи, хремата също, но тя си остана и според педитърката не звучала хубаво. Вчера каза че гърдите са чисти и го чу как кашля, днес каза да продължим с клацид, не бил се изчистила а а нтобиотикът свършвал

# 508
От какво да се изчисти ? Какво е имало в дробовете като диагноза, поставена от нея преди, че сега да продължава да го чисти?

Иначе при бронхитите четох скоро, че кръвните остават почти непроменени, не винаги се чува на слушалка. понякога се чува свистене и свирене при издишване, но тук споделяха, че не винаги се чувало това свирене...

Малко напосоки стреля ЛЛ ми се струва, не знае и тя какво лекува май....ангина ли, бронхит ли, трето ли...а, и грип май беше предположила...

С което не казвам, да не предприемаш нищо. Може и да е права....

Гледам на 7г. е....бронхити досега правили ли сте?

# 509
Лино,благодаря за насоките ! Аз мислих за сега говориш и дори се очудих специално за имунодефицит ти ми го предложи да изследвам заради това че боледува толкова много,а е големичък.

За Варна не мисля ,че беше излишно.Ти или който и да е няма ли търси причината за стомашните проблеми на детето си, които датират от над 1година ?!   Като непоносимостите могат да са пряка причина за стмашните проблеми.И не разбирам какво значи че търся причината от зад напред.Нали вземам под внимание симптоми до сега тоест от преди до сега.И лекарката нали това пита симптомитее назад във времето. Как се поставя диагноза ... От симптомите и здравословните проблеми назад във времето до момента на прегледа + изследвания евентуално според случея и заболяването и + самият преглед каквото включва там според зависи за какво става въпрос.

Иначе тия дни стомаха е сравнително  добре, пу пу въпреки че пие антибиотик.То и пробиотик му взех,разбира се.Ще стане скоро месец на диета и лекарства за стомаха.
То времето ще покаже в правилна посока ли вървим!

Общи условия

Активация на акаунт