Боледуване на децата ни - тема 59

• 43 967
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • shumen
Лайт,радвам се,че е по добре детето.
За Сумамеда и аз се чудя защо ни го изписа педи за ангината.Обаче не му действа обаче и няма да се разминем само с него.Днеска нямаше как да го заведа да го чуе,че бях на работа,а и тя е първа смяна,а и детето още пие АБ,но в Понеделник ще го заведа.Мислех утре за спешен,но пък не искам да го водя там,защото ще ни тикнат в болницата на 100 процента,а в поликлиниката пак ще се падне някой некадърник.
Спарклес,какво лекувате?Моя ми е правил бронхит,дори бронхеолит без Т или с ниска,но пък сега изгаря с ангината от Т.Днеска цял ден вдига,смъкваме я до към 37.6 и след 2 часа най-много хвърква пак нагоре.
На всичкото отгоре сега лежи до мен и реве,че и корем го боли.
Лисе,да се оправя скоро Габи.Според мен си е стомашен вирус при вас.

# 511
Лайт, ами отзад напред означава за мен, че проблемите с корема са следствие...не мисля, че детето е родено с тези непоносимости. Разбира се може и да греша...но аз лично знам и съм чела, че от много антибиотици организма развива непоносимости и алерги !!!!. Тоест има друга причина за честа употреба на АБ което от своя страна води до допълнителни проблеми. Аз съм чела много тогава покрай нашите истории и съм се консултирала и тогава ми казаха в болницата, че не е взимал толкова често АБ, но ще го изследват. Беше пил около 12 АБ-та...Затова и ти споменах за имунния дефицит понеже си писала, че е изпил над 60... Отделно лапингит- сливици..пак е гърло свързано е..но няма как организма да не реагира на толкова лекарства.

# 512
Спарклес, црп ви е супер. Нашето е 32 и нямаме температура. Да попитам за читав УНГ в София?
Насочила съм се към Венцислав Георгиев във ВМА, но ми трябва не добър, а много добър, който се е занимавал и с деца с  хронични проблеми

# 513
  • shumen
Елена,а твоето дете как е?
Моя сега пак гори от Т,яко кашля и реве,че му е лошо и корема го боли.Казва и,че храчката му дразни и не може да я изкара.Досега ангини ми е правил,ама чак такава упорита не е,но сякаш и Сумамеда не му действа.Сега гледам на предната Аугументин е пил,а на по предната Клацид и след него сме били в болницата на инжекции.Не искам пак там да ходим и се моля да му мине или да е като мен,но у дома да сме.
Имам чувството,че пристъп направи и го изкарах на терасата.Сега малко се поуспокои,лежи до мен и гледа детско на таблета.Днеска му е 3 прием на АБ,а тази Т,която вдига ме притеснява.До Понеделник ще откача,докато стигнем до педи.

# 514
Дани...кой ден му е с АБ. Добре е едни кръвни да пуснете, да се проследи точен ли е АБ...

# 515
Съгласна съм Лино,най вероятно е така, но пак има предразположеност и за стомаха от баща си.Баща му от край време е с болен стомах, дори и той иска да се изследва.И той е болнав.Малкият болен ли е таткото и той веднага е 2 рият след него.И сега се зарази от детето.ММ беше предните 2 зими в Англия и  вика ,че там  изобщо не е боледувал.А тук тази  зима кара всичко с детето.

Мерси, Дани! По- добре е да, бронхитната находка е вече слабо доловима и едва се чува леко удължено издишване.Продължаваме си Пулмикорта, Вентолина разреждане на 8 часа.Антибиотика  да си изкара курсаа.
Оф, да не е ларингит Дани ? Дано скоро е по- добре детенцето. Нещо за кашлица сироп не ви ли изписаха ?
Сумамеда четох че по бавно достига необходимите нива в кръвта.И в една тема доктор Бърди  мисля беше изобщо не го  долюбва..казва че нямал нужните нива кръвта  през целите 24 часа, нещо такова.
И имай предвид, че ако е вирус, няма се повлиае от АБ.

# 516
Елена,а твоето дете как е?
Моя сега пак гори от Т,яко кашля и реве,че му е лошо и корема го боли.Казва и,че храчката му дразни и не може да я изкара.Досега ангини ми е правил,ама чак такава упорита не е,но сякаш и Сумамеда не му действа.Сега гледам на предната Аугументин е пил,а на по предната Клацид и след него сме били в болницата на инжекции.Не искам пак там да ходим и се моля да му мине или да е като мен,но у дома да сме.
Имам чувството,че пристъп направи и го изкарах на терасата.Сега малко се поуспокои,лежи до мен и гледа детско на таблета.Днеска му е 3 прием на АБ,а тази Т,която вдига ме притеснява.До Понеделник ще откача,докато стигнем до педи.

Дано спадне вече, дали и при него не е грип започващ с гърло и затова да е така упорита температурата?

# 517
  • shumen
Тете,3 ден му е с АБ.Кръвни да пуснем мисля и аз,но н знам утре как ще е дали ще мога да го замъка до лабораторията.
Лайт,не знам миналата година точно така ми направи ларингита единия път.Започна с ангина,после бронхит и накрая педи каза Ларингит.На спешен не искам да го водя,че ме е страх да не ни хоспитализират.Сироп му изписа онзи ден педи Биокс Тими,пие и се дере пак.Не знам,но Сумамеда е за 4 дни най много и утре ще свърши,а сякаш не го е пил.
Спарклес, не знам.Онзи ден педи каза,че е ангина.То и гърлото му беше много червено и с налепи.Ама и аз започнах с грип,но после стана остър бронхит,пред пневмония.

# 518
Дани,налепи има ли?Аз с грипа бях с ужасни болки в гърлото и всяко закашляне,беше ужасно болезнено.Според мен сте с вирус и за това си поддържа температура.

# 519
Дани, моя е добре. Температури няма, но за него 15 црп е нормално. Бяхме с температура 4 дни. Миналия петък вдигна 37, 9. Свалих я с нурофен. Включих изорекс, беладона и пирогениум и от събота вдигаше до 37, 2. От понеделник не е. Вчера имахме контроли в болницата та от там видях црп32и суе40, но ние сме с хронична инфекция и сърдечен порок и ни тъпчат с АБ та затова искам да се насоча към София. Тук в Пловдив не дават да вадим третата сливица, но докато не чуя и мнението на проф. Кънева и някакво светило в УНГ няма да се примиря. Дано се оправите бързо, Дани. Ние от днес също сме на сумамед, но на 48 часа. Понякога имам чувство, че сме опитни зайчета.

# 520
  • shumen
Уми,педи каза онзи ден,че има налепи и е с гнойна ангина.От там вдига и Т,но той при ангини винаги вдига висока.Пробвах да му натъркам гърлото със сода,но не дава.
Елена,ако в до 38 не давам нищо през деня,но вечер гледам да дам,че да поспим.

# 521
И аз давам след 38 или около нея. Другото е хомеопатия. За температура и налепи четох за коморес със сварен белтък и пудра захар. Аз го правих, даже с леките температури и оттогава като че ли диша малко повече с носа. Ние ангини не сме правили само температури и високо црп, а що.се отнася до болниците вече си влизам доброволно, но при нас е по- специфично и една банална инфекция може да бъде фатална.
А и езика ни е постоянно географски. На вашите деца променят ли се при боледуване?

# 522
  • гр.София
Тета, ти кое в изследванията на Спарклес видя притеснително?
Аз мисля че всичко при тях отшумява и са супер резултатите.
Дани, ако детето е лепнал твоя вирус, знаеш колко време беше с темп. ти. Повече смутита и нещо за подсилване му давай да се пребори.  Въпреки, че според мен Аб ще почне да действа вече.

# 523
Е Дани, щом е гнойна ангина по- дълго ще поддържа- при нас с гнойната ангина последната беше 5 дена и 5 нощи с такива пак около 39 до 39.2 .И дозата пресметни на Сумамеда, според кг  на детето, да не ви е ниска.Моят тогава пи Зефацет, който е като Панцеф - пие се 1 път на 24 часа или два пъти на 12 часа. Но пък Зефацета и Панцефа си се пият по 7 дена дори и повече при нужда. Моят тогава също беше с  16 левкоцити както и сега. Но тогава беше на 3 тия ден АБ изследването.Кой знае колко много са били преди това.Та ни вдигнаха дозата тогава същият ден 3 тия ден на АБ му додаох още за да корегираме дозата  още същият ден и на следващият ден вече новата доза и температурата спря.Пи го 10 дни обаче, защото си е бактериално. То и сега ще го пием Зината 10 дена- защото му бяха високи ЦРП и левкоцитите след 1 вият ден АБ.

То и аз  до 38.2-3 нищо не давах за да се бори, но тя си се качваше до 38.7-8-9 и 39.И после зор свалянето хем с два медикамента.

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 20:20 от Lightning

# 524
Мария...левкоцитите са им гранични. НО!направих уговорка, че може при тях това да са им нормалните стойности и когато са здрави. Така че не съм се изказала категорично, че нещо не им е наред , нали...

Общи условия

Активация на акаунт