Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 059
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Сандра, защо не пробваш да направиш една консултация с д-р Калчев? Много добър репродуктивен специалист е, а и съм чувала, че не е фен на ЦС. Има много други по- добри варианти от нея.
А и аз лично въобще не съм фен на Щерев( не от личен опит де) , няколко приятелки загубиха бебетата си там...... Може би за инвитро са ок, но дотам. Нито стават за следене на Б, за другите процедури не съм наясно, но това ми е достатъчно никога да не стъпя там....
Аз ще споделя за вариант на ЦС.  Прави се с пяна /exem foam/, като качество отговаряла на ЦС без облъчване. Пяната обаче струва около 220 лв.

Къде се прави това с пяната?
Относно Щерев знам, че за инвитро и нормални бременности са ок,  в моя случай не знам до колко ще се отнесат адекватно. Отидох главно, защото просто вече незнаех къде, моят предишен АГ ме разочарова...

# 391
Дели ,Бамболинка благодаря моми4ета ! Имам лош спомен от ЦС ,тя и не стана както трябва .

# 392

Ето това исках да прикача в предишния пост:

# 393
  • София
Сандра, всеки е разочарован от лекаря, при който е загубил бременността си😠 Виж и мен - при най- хваления , който се тупаше в гърдите, че ще ме докара до финал....Въпреки, че има и много доволни от него и много успяли.... Е, при мен не успя... Даже и се държа отвратително и ни изгони , когато отидохме след А, да го питаме защо се получи така... Това ми беше втора късно загубена бременност...

# 394
Сандра, защо не пробваш да направиш една консултация с д-р Калчев? Много добър репродуктивен специалист е, а и съм чувала, че не е фен на ЦС. Има много други по- добри варианти от нея.
А и аз лично въобще не съм фен на Щерев( не от личен опит де) , няколко приятелки загубиха бебетата си там...... Може би за инвитро са ок, но дотам. Нито стават за следене на Б, за другите процедури не съм наясно, но това ми е достатъчно никога да не стъпя там....
Аз ще споделя за вариант на ЦС.  Прави се с пяна /exem foam/, като качество отговаряла на ЦС без облъчване. Пяната обаче струва около 220 лв.

Къде се прави това с пяната?
Относно Щерев знам, че за инвитро и нормални бременности са ок,  в моя случай не знам до колко ще се отнесат адекватно. Отидох главно, защото просто вече незнаех къде, моят предишен АГ ме разочарова...
Сандра, в Софиямед правих процедурата. За пяната ми каза гинекологът, купих си я сама.

# 395
Дели съжалявам за загубите ти... наистина е много трудно да продължиш след такива удари...

Една аз съм с такава мутация и бях на схема фраксипарин/ аспирин през ден.

# 396
  • София

Ето това исках да прикача в предишния пост:

Една, само това ли е? Иначе е нискорискова мутация, но като излезе тази , обикновенно препоръчват да се направят още 2 ( ACE и Фактор 13) Но, Дели ще се включи с повече инфо( тя е енциклопедия направо )😉.  Иначе и аз съм с тази + неусвояване на вит от група Б. Бях на терапия с фракси всеки ден и Ап през ден. След загубата ми, всички Аг та , генетици и имунолози , казаха , че не съм за терапия.  Отидох при Паскалева( хематолог ) и след проведени изследвания се оказа, че даже трябва да съм на по високи дози и от двете. Но, аз съм и с риск от преекламсия , което също оказва риск.

Последна редакция: пн, 26 фев 2018, 20:51 от Bambolinka11

# 397
  • Sofia
Сандра, всеки е разочарован от лекаря, при който е загубил бременността си😠 Виж и мен - при най- хваления , който се тупаше в гърдите, че ще ме докара до финал....Въпреки, че има и много доволни от него и много успяли.... Е, при мен не успя... Даже и се държа отвратително и ни изгони , когато отидохме след А, да го питаме защо се получи така... Това ми беше втора късно загубена бременност...

Бамболинка, така е да, ясно ми е, че няма да намеря АГ, за когото да имам 100% гаранция,че ще успее да ми помогне да имам бебче или всички да са доволни от него. Бих искала поне себе си да успокоя и да намаля риска, пък то си е и Божа работа. Дори най-хвалените имат “неуспехи” и аз вече не знам Sad

# 398
Polqrna zvezda, съжалявам много за това, което ти се е случило. Няма дори думи, които могат да се кажат или да опишат голямата загуба. Искрено се надявам времето да очертае нов път пред теб и да събереш сила и смелост. Прегръдки.

# 399
След ледената Зима идва и Пролет ....,а аз на себе си и вси4ки вас съм ви поръ4ала по един щъркел със син или розов ревящ вързоп ,кой какъвто иска . На Полярна два ..

# 400
След ледената Зима идва и Пролет ....,а аз на себе си и вси4ки вас съм ви поръ4ала по един щъркел със син или розов ревящ вързоп ,кой какъвто иска . На Полярна два ..
Жълтур, идва пролет, ама дано да  е тази година Simple Smile

# 401
Благодаря ви, момичета!
На самото изследване отдолу пише това:

Но на мен не ми прозвуча нормално резултата, затова и реших да ви попитам.
Най-добре май да отида при имунолог и да видим какво правим от тук нататък.

# 402
  • София
Полярна, трудно е, но по-трудно е да загубиш бебе. Дай си време. Гуш.

Една, в изследванията ти не виждам MTHFR - трябва да го изследваш, защото освен с тромбофилия е свързан и с други проблеми по време на бременност и усвояването на витамините от група Б. Не знам защо си го спестила. Също така при хетерозигот по PAI като единствена мутация препоръчват да се изследват още ACE и фактор 13 - тях ги изследват само в Геника. От резултата до момента не може да се заключи дали ти е необходима терапия или не.

Относно пяната - ако тя е 220 и цветната снимка е поне още 160, то по-смислено е да направиш хистероскопия за 600, поне се вижда с камера и ако има нещо се поправя веднага.

# 403
  • Варна
Добре де, в този ред на мисли да питам. Аз съм хомозигот 4G/4G и нищо друго не съм изследвала. Директно ми назначиха всеки ден фракси 0,3.
Какво показват АСЕ и фактор 13 ?

# 404
elenna благодаря
След К си мислех колко неестествено ми е да чакам да ми разрешат да забременея...
Но имало и по-лошо за съжаление.
Сега само надеждата за нова бременност ме държи да не си загубя съвсем ума.

Иначе отностно тромбофилиите аз освен 4G/5G имам и тази за неусвояване на витамини от група Б. Навярно за това дори с ударни дози инжекции B12 едва го докарвам до около 240.
Хубаво е да се следи B12, D, фолиева, хомоцистеин.

Общи условия

Активация на акаунт