Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 068
  • 729
  •   1
Отговори
# 405
Май от ниско рисковите мутации има пове4е загуби .Подценяване на ситуацията ,не доглеждане .

# 406
delisardeli, благодаря и на теб за коментара! Явно ще трябват още изследвания.
Казаха ми, че при положение, че вече пия Неофолик мета, не е необходимо това четвъртото изследване. Това в самата лаборатория в МД. Странно Confused

Иначе преди години съм правила изследвания за B9 и B12 и тогава бяха ок, макар да не си спомням стойности, но сега не съм правила такива изследвания.

# 407
  • София
MTHFR освен към усвояването на Б9 и Б12 има отношение към кръвосъсирването и тромбофилията, оттам - и към спонтанните аборти. При мутация трябва да се следят Б9, Б12 и хомоцистеин. Високият хомоцистеин е свързан със стесняване на кръвоносните съдове и оттам с предразположения към тромботични инциденти.

Мис В, хомозигот по PAI е достатъчно основание за терапия, хетерозигот не е.
В първоначалните изследвания за тромбофилия би трябвало да се включат поне 4 фактора - фактор 5 лайден, Фактор 2 протромбин, PAI и MTHFR C677T. Първите два са високорискови. Не вярвам някой да ти е изследвал избирателно само PAI.

Последна редакция: пн, 26 фев 2018, 22:09 от delisardeli

# 408
Полярна звезда, прегръщам те Hug
Знам, че следващият път ще гушнеш своята рожба, защото ще имаш ангел-пазител Heart

# 409
Като стана дума за тромбофилия,как ще коментирате моите резултатни,че доста се обърках вече?

# 410
MTHFR освен към усвояването на Б9 и Б12 има отношение към кръвосъсирването и тромбофилията, оттам - и към спонтанните аборти. При мутация трябва да се следят Б9, Б12 и хомоцистеин. Високият хомоцистеин е свързан със стесняване на кръвоносните съдове и оттам с предразположения към тромботични инциденти.

delisardeli, добре че си ти! Благодарности за разясненията!
Защо така ме подведоха в МД не мога да си обясня, нали би трябвало точно те да разбират. А можеше с едно ходене да съм направила и това изследване, сега пак съм до никъде Confused

# 411
  • София
Една, аз в Майчин дом се консултирах с трима генетици, от които двама ме объркаха. Единствено Савов беше на място. С резултата от изследванията отидох при Русев.
Няма страшно, MTHFR можеш да го пуснеш заедно с ACE и Factor 13.

Дидито, твоите изследвания са много добре обяснени. По високорисковите фактори всичко е наред. По нискорисковите имаш три хетерозиготни мутации (означава че едната половина на гена е нормална, другата е дефектна). Според мен е добре да си на терапия с НМХ при бременност, също да следиш нивата на Б9 и Б12 и да приемаш метилираните им форми - фолат /Неофолик Мета вместо синтетична фолиева киселина за Б9, и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12. Можеш да пуснеш и изследване на хомоцистеин.

Вижте първа страница на темата за тромбофилия.

# 412
Дели,
какво е НМХ?
Ще обърна внимание на останалите неща.

# 413
  • София
НМХ е нискомолекулен хепарин - инжекции Клексан или Фраксипарин, бият се подкожно, ежедневно, действат кръворазреждащо, не преминават през плацентата. Предписват ги стандартно и в други рискови за кръвосъсирване ситуации (освен бременност) - например при операция на крак, отворена операция - за да възпрепятстват тромбообразуването.

# 414
Сандра, ако се притесняваш от ЦС, отложи я. Аз трябваше да я правя декември, но тогава бях в ужас от това, изключително притеснена и въпреки това отидох, но така се стекоха обстоятелствата, че не успях. И си отдъхнах. В началото на януари пак се реших и пак се отложи по независещи от мен причини. И така в края на януари, вече по-спокойна отидох и я направих и установих, че няма нищо страшно. И вече съм по-спокойна, защото я отметнах и тази ЦС. А иначе се тормозех, че от страх не съм направила достатъчно и затова още не се случват нещата... А сега се успокоявам и просто си чакам - когато е писано да стане....

# 415
Благодаря,ще го имам предвид само да стигна до там.

# 416
  • Благоевград
Като говорим за ЦС, колко е цената на изседването? Има ли момичета от Благоевград, който са я правили в Пулс?

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 11:10 от bebulia

# 417
Момичета много ми е притеснено 😔, днес в лаборатприята имаше промоция до края на февруари за изследване на ТСХ и реших да го пусна , макар че имам направление от ендокринолог за ТСХ и пролактин за 3-5 ден от МЦ . Излезе ТСХ и се шокирах защото е адски високо 😢😢😢. НК клетките са ли адски много завишени 583 при референтни стойности 100-300 , сега и ТСХ 😔. Чакам всеки момент да излезе и прогестерона , днес го пуснах и най-вероятно ще е нисък , преди беше много нисък и се наложи по време на бременност да пия дуфастон и утрогестан за да износя моя си . Момичета дали има значение в кой ден се пуска ТСХ ? Дайте ми малко надежда че съм много отчаяна а искам много да си имаме второ детенце, а годинките са над 36 😢😢😢😢

# 418
Завишено ти е,ама лесно се смъква,при консултация с ендокринолог.
Не е драма.И аз съм в процес на сваляне,моето беше 4.300 при горна граница 4.200.
Няма значение кога го изследвал,трябва да е на гладно и жадно.

За НК клетките казаха ли ти нещо,ще правиш ли вливки?

# 419
Завишено ти е,ама лесно се смъква,при консултация с ендокринолог.
Не е драма.И аз съм в процес на сваляне,моето беше 4.300 при горна граница 4.200.
Няма значение кога го изследвал,трябва да е на гладно и жадно.

За НК клетките казаха ли ти нещо,ще правиш ли вливки?

Ама аз пих вода и чай преди изследването на ТСХ, дали се е отразило?
За НК клетките още нищо не ми е казано , чакам да пусна и последните изследвания на 3-5 ден ТСХ и пролактин и ще ходя при АГ да видим лак ще процедираме .
Дидито бързо ли се корегира ТСХ ? За колко време го смъкна ти?

Общи условия

Активация на акаунт