Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - 46

• 94 679
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
Аз пък имам ей такива във всички стаи, в коридора и във WC-то, и понякога ми втръсва аромата, та ги изключвам. Отделно, че постоянно съм полята с някакъв парфюм и спрях да паля ароматни свещички и лампата за масло, но ми се иска да си купя ето такова, струва ми се, че някак ще е по ...  newsm78 ми по-свеж аромата някак си.

# 346
  • София
Свещи купувам за декорация, не ги паля. От много време ползвам свещ за ароматерапия и съм много доволна. Запалвам обикновена свещичка, отгоре слагам ароматен тарт и се наслаждавам на уникален аромат. Отделно имам и ароматизатори на air wick в останалите стаи

# 347
 Какво е това ароматен тарт?

# 348
  • София
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=84&page=14&lang=bg това е тарта. Поставя се в горната част на такава лампа https://aroma-drops.com/object.php?id=70 а отдолу се пали обикновена кръгла свещичка. Тарта се стопява и се използва няколко пъти.

# 349
Много практично. Имах такава лампа, купена с тарт. Аромата, обаче, не улучих съвсем, но пък той допадна на дъщеря ми и ѝ я подарих. Simple Smile

# 350

никога не съм обръщала внимание на тези тартове, дали има в ДМ, Лили или някой магазин, който не е Айко, Икея или нещо подобно

# 351
  • софия

никога не съм обръщала внимание на тези тартове, дали има в ДМ, Лили или някой магазин, който не е Айко, Икея или нещо подобно
Не съм виждала, купувала съм на gancini, но лампи за тях има в левчетата.

# 352
  • Стара Загора
Аз лично не съм, но в Енцо има от Янки. Знам че пазаруваш от там понякога, можеш да си поръчаш някой път.
zvanche е права за ароматните бонбони и на Gancini. Ако ги видиш на изложение, пробвай. Simple Smile
Иначе по Коледа за подарък купих от био маслата на Florame с портокал от аптека So pharmasy (farma.bg), но не знам дали го е пробвала приятелката ми. Имат доста видове, коледното с ябълка и канела е страхотно. Бройката обаче е между 10 и 15 лв. Мисля че бях и взела това с дуфузера от дърво.
https://www.farma.bg/search.html?phrase=Florame+масло

Каня се да им пробвам маслото от жожоба, но може би следващата зима.

# 353
  • София
Видях, че в нови каталог на ДМ има лампа. Предполагам, че ще имат и тартове. Аз вземам от Айко, но единични. Веднъж взех пакет с няколко, но не ухаеха така.

# 354
благодаря ви! Flowers Hibiscus

тарт е т. нар. "восък за арома-лампа" предполагам Grinning
ами русичка съм си - чудех се дали този восък не се добавя /и как!/ в полуизгоряла вече свещ, която е в буркан например Grinning Grinning Grinning

# 355
Отзиви ?

# 356
  • Стара Загора
благодаря ви! Flowers Hibiscus

тарт е т. нар. "восък за арома-лампа" предполагам Grinning
ами русичка съм си - чудех се дали този восък не се добавя /и как!/ в полуизгоряла вече свещ, която е в буркан например Grinning Grinning Grinning

Аз пробвах от една свещ, чийто восък оставаше по стените на чашката да го сложа към малкото останало масло в аромалампата и уж да го изгоря. Опита не беше успешен. Не пуска аромат и едва гореше. Абе, поръчай си на от енцо някога и ще видиш какъв кеф е. Simple Smile

https://www.enzo.bg/yankee-candle/

Тотално забравих за масажните свещи на Hristina - Sezmar Love. Отворих един шкаф преди малко и като я видях, ахнах. Знам че марката не е от предпочитаните, но тези свещи си струват. С банана, фъстъченото масло и дъвката особено са пристрастяващи. Освен че ароматите са чудесни и се усещат като се запалят, много добри са за мен и като хидратанти. Все едно са маслата на The Body Shop. Особено ефективни при сухи лакти, кожички и пети.
http://sapphireyesandrubinlips.blogspot.bg/2017/01/sezmar-love-e … andle_25.html?m=1

Имат още с манго, ванилия, маракуя, ягодов мус, захарен памук, шоколадови бисквитки.
http://kozmetikahristina.com/search.html?phrase=Свещ

Евтини и добри, за които се сетих сега - Sinning на Икеа и свещите на Primark. От първите изгорих с аромат на сметанов сладолед и сега имам с люляк. Вторите приятелка ми изпраща от чужбина. По 1 евро са, а ухаят толкова хубаво и силно.

Скромната ми колекция от свещи. Мислех да вадя и тартовете, но не ги знам къде са всички и ще има да ровя...

Само тези на Kitty и Ганчини пропуснах..

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 12:57 от iv4enceto_91

# 357
  • Бургас

Заинтересувах се и аз като го видях. Отворих състава, който е следният:
Cyclopentasiloxane | Dimethicone | Alcohol Denat. | Parfum | Argania Spinosa Kernel Oil | Polysilicone-15 | Helianthus Annuus Hybrid Oil | Tocopherol | Benzyl Alcohol | Benzyl Salicylate | Linalool | Geraniol | Helianthus Annuus Seed Oil | Rosa Centifolia Flower Extract | CI 40800
Cyclopentasiloxane - силикон
Dimethicone - познат на всички силикон
Polysilicone-15 - силикон, често срещан в продукти за коса и в слънцезащитни продукти, тъй като има свойството да абсорбира UV лъчи; приема се за безвредна съставка в Европа, но не и в Америка; горе-долу е безвреден.
Benzyl Salicylate - широко разпространена съставка в продуктите за коса и други видове козметика; смята се за безвредна
Linalool | Geraniol - съставки за аромат
CI 40800 - цвят
Плюс арганово масло, слънчогледово масло, витамин Е, розово масло.

Съдейки по това правя следните изводи:
1. Силиконите са на по-предни позиции от маслата, което значи че е по-скоро заглаждащ, финиш продукт.
2. Едва ли ще има някакво въстановяващо и подобряващо структурата на косъма действие върху косата.
3. Не виждам как ще направи косата да изглежда по-добре повърхностно (основно свойство на силиконите) ако след нанасянето ще бъде измито.

Все още ми е интересен този продукт, въпреки че името на продукта се разминава със състава и свойствата му. Ще се радвам да чуя отзиви ако някой все пак го е пробвал или смята да го пробва.

# 358
  • The Vampire City
Здравейте, момичета! Знаете ли къде в София могат да се намерят продукти на Flormar? От както в Lilly заредиха серията им Pretty, не мога да намеря нищо друго от обикновената им серия, а лично аз я предпочитам и ми пасва по-добре. Благодаря предварително. Simple Smile

# 359
Някой скоро каза, че в Елитис се продава Флормар.

Общи условия

Активация на акаунт