Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 91 169
  • 803
  •   1
Отговори
# 585
Елора, благодаря за коментара. На гладно кръвната захар беше 5.0, а 2 часа след козунаци, мляко и кафе с мед - 5.4. Вчера разговарях с чичо ми, който има тежки кризи при вдигане и особено сваляне на захарта. Той каза, че инсулинът трудно се установява, преди време са му правили някакво специално изследване на инсулина и излязло, че няма диабет. А всъщност е на инсулин. Само че той не спазва никаква диета и това е проблемът вероятно.
Аз съм слаба, не качвам килограми, спортувам интензивно редовно. Единствено исках да знам заради евентуална бременност. Извинявам се, ако не съм съвсем по темата. Simple Smile

# 586
Имам излишни 3-4 кг. Предимно се старая да си хапвам чисти храни. Закуска - мюсли с мляко или овесени ядки само. Чисти меса, салати, хляб почти не консумирам. Газирано вече от много време не пия. Картофи - рядко, ориз по-често. Между храненията - ядки или сушен плод. Това е общо взето.

Не са ти много.
Чистите меса е добре да се ядат чат пат, но винаги със салата.
Сушените плодове не са особено препоръчителни.
А всъщност обяда и вечерята какво ти представляват?

Малара, направи си обременяването за твое успокоение. Peace

# 587
Елора, обикновено обядвам ориз или пилешко филе със зелена салата, вечерята ми е сходна на тази или голяма салата с ядки, семена, риба. Но на обременяването не бяха категорични, тоест не се потвърди ИР и така вече няколко години.

# 588
Как така на обременяването не бяха категорични, други изследвания не препоръчаха ли?
Аз отново съм с въпрос - къде препоръчвате да се направи обременяването, по-добре ли е с прием в болница или в лаборатория (коя според вашите наблщдения) е достатъчно?

# 589
Днес в една от групите във фейсбук прочетох, че и млечни продукти не трябва да се ядат заради лактозата...Въпросът ми е дали поне кефир може да се пие, след като лактозата ферментира и се преобразува....

# 590
  • София
Относно млечните, бих казала, че е до организъм. На някои хора не им се отразяват добре и е по-хубаво без тях. Аз съм на ВМ НВХ и консумирам млечни продукти за разнообразие. Включвайки въглехидрати от зеленчуци и някой и друг грейпфрут, рядко надкарвам 20 гр въглехидрати дневно.

# 591
Ям млечни. То остава сега и това да не ям. Кисело мляко по-рядко. Може би 2, максимум 3 пъти в седмицата на закуската. Но то и в изварата има също тогава. Е, не мога да ям само месо.
Щом слабея, засищам и нямам оплаквания - сичко е точно при мен  Mr. Green

# 592
Я да попитам, ако някой може да ми отговори, че аз не мога да си дам обяснение.

След почивката и многото спорт и натоварване миналата седмица, от която се оказах с 1 кг отгоре, много бързо и без особено зор свалих 2,5 кг през седмицата след това. Движението - само ходене, докато предишната седмица много плувах, ходих на фитнес, имах доста катерене и т.н., въобще разбих се отвсякъде Simple Smile

Изглежда ми, все едно при свръхнатоварване организмът забавя метаболизма, за да се предпази, а при по-умерено движение се успокоява някак. Има ли някаква логика в това?

# 593
  • софия
Здравейте момичета, идвам при вас с една питанка- аз нямам инсулинова резистентност, но имам хиперинсулинемия, а доколкото четох храненето при двете е еднакво. Понеже отскоро се опитвам да се храня както трябва в този случай, та ме интересува дали мога да ям тахан и кокос? Все още се ориентирам в храните и затова не съм наясно.

# 594
Дариела, хиперинсулинемия и ИР е едно и също.
В другата тема четох, че питаш за закуска с мляко и за тахан. Не са ОК и двете при ИР.

# 595
  • софия
Ами да, питах и там,ама понеже не получих отговор се довлачих и тук  Rolling Eyes За кокоса питам понеже намерих доста рецепти  за сладкиши ,в които вместо брашно се слага кокос, но не бях сигурна подходящо ли е. Общо взето моята лекарка ми каза, че не трябва да ям захар и бяло брашно, олио и кайма и да не прекалявам с картофите и ориза. После като изчетох в нета открих ,че всъщност не е толкова просто,още доста неща трябва да огранича и сега се ориентирам с четене кое става и кое не. Дори не знаех ,че хиперинсулинемията и ИР е еднакво.

# 596
  • Ню Йорк
Ами да, питах и там,ама понеже не получих отговор се довлачих и тук  Rolling Eyes За кокоса питам понеже намерих доста рецепти  за сладкиши ,в които вместо брашно се слага кокос, но не бях сигурна подходящо ли е. Общо взето моята лекарка ми каза, че не трябва да ям захар и бяло брашно, олио и кайма и да не прекалявам с картофите и ориза. После като изчетох в нета открих ,че всъщност не е толкова просто,още доста неща трябва да огранича и сега се ориентирам с четене кое става и кое не. Дори не знаех ,че хиперинсулинемията и ИР е еднакво.

Това с "диетичните" сладкиши хич не се получава. Най-добре изобщо не яж сладкиши или просто от време на време си прави "ден с нарушения" и си хапни нормален сладкиш. Ама не всеки втори ден де Wink 2 пъти в месеца е достатъчно.

# 597
  • софия
Галактическа принцеса, май ще те послушам и така ще направя. То засега и не мисе ядат чак толкова сладкиши, така че се въздържам от сладко засега,а дано и по-нататък успея. Ама таханът ми липсва много,че бях свикнала да си закусвам с него. Но ще отвикна,няма как.

# 598
Я да попитам, ако някой може да ми отговори, че аз не мога да си дам обяснение.

След почивката и многото спорт и натоварване миналата седмица, от която се оказах с 1 кг отгоре, много бързо и без особено зор свалих 2,5 кг през седмицата след това. Движението - само ходене, докато предишната седмица много плувах, ходих на фитнес, имах доста катерене и т.н., въобще разбих се отвсякъде Simple Smile

Изглежда ми, все едно при свръхнатоварване организмът забавя метаболизма, за да се предпази, а при по-умерено движение се успокоява някак. Има ли някаква логика в това?
Не, не се забавя метаболизмът. Ако си имала мускулна треска поради по-голямото натоварване, нормално е тялото да задържи малко повече вода, докато я изчисти.
Аз редовно "качвам" след по-яки тренировки, които ми докарват мускулна треска.
Обикновено заради такива феномени навсякъде съветват да не се качваме на кантара всеки ден. Не, че аз го спазвам:)))), но поне от мускулната треска си знам какво да очаквам.

# 599
Taка и аз в отбора на ИР + Хашимото дори..
Изписаха ми Метфогама 3*850, страничните ДЕфекти минаха за няколко дни. Само, че лекарката ми препоръча хранене само 3 пъти на ден - цитирам "Закуска+кафе и после за 4-5 часа си залепваш устата, после обяд и пак залепяш устата, вечеря и мин 12ч трябва да има до закуската" Целта била да се тренира панкреаса да отделя инсулин в определени часове и да му се дава достатъчно дълга нощна почивка.   Закуската да е протеинова , на обяд може картоф/ ориз, но малко, а на вечеря най-добре салата и протеин . Наруших правилата на връх Великден, ясно нали? За седмица свалих 2-3 кг, не знам точно, но гащите се охлабиха .. Да видим какъв ще е резултата Да споделя само, че сладко не ям всеки ден, не обичам от дете, газирано и сокове само по празници.. .  Хляб само на обяд- ръжен на Вита, и то ако не ям картоф/ориз .
При мен по-големият проблем е щитовидната жлеза и отслабването от години никак не ми се получава

Общи условия

Активация на акаунт