Бъбриви айляк дами чоплят НЕМСКАТА система в 197-ма тема

• 73 532
  • 769
  •   1
Отговори
# 300
  • Pavlikeni
Благодаря ви от сърце!

# 301
  • В страната на мечтите
И аз да се включа с бебешки въпрос, пише ли някъде официално в какъв срок след ражднето трябва на детето да се изкра български акт за раждане? Системата ми е ясна - с немския акт за раждане отиваме в консуството, от там ни дават пасаван, пътуваме за БГ и там вадим акт за раждане и международен паспорт, за да се  върнем обратно в ДЕ. Не съм сигурна обаче в какъв срок трябва да се случи това...Пасаванът е валиден за определено време, това ясно, но задължена ли съм веднага след раждането да подавам заявлене за издаването му или мога да изчакам, ако не смятам да напускам страната? Чета неща от рода на 6 месеца, но никъде не намерих законова разпоредба. Някой може ли да ме просветли? Предварително благодаря Simple Smile

# 302
# 303
  • Варна
Здравейте дами, искам да попитам има ли репродуктивни клиники в Нюрнберг ?  Мислим да се преместим в Нюрнберг, но аз съм с Хашимото и тромбофолия, т.е. не мога да чакам 12 седмици за първи преглед. С 3 спонтанни аборта съм в ранните седмици. Всякаква информация ще ми бъде от полза!

ПС: Същност двоумя се между преместване в Германия и преместване в Англия, задала съм същия въпрос и в другата тема.

# 304
  • Англия
Не трябва да чакаш 12 седмици, за да идеш на преглед. Когато се преместиш и си намериш гинеколог, той ще те напътства от самото начало. Аз съм с четири аборта и бях пренасочена към Kinderwunschklinik по преценка на моя лекар, но докато чаках за часове забременях и бебето се задържа само с предписаното от гинеколога.

# 305
  • Германия
Има сигурно поне 2-3 клиники в Нюрнберг, в Ерланген сигурно също

Това е едната: https://www.ivf-nuernberg.de
Това е друга: http://www.kinderwunsch-franken.com/praxis/ivf-nuernberg

# 306
  • Англия
Ооо, сега като се върнах и видях, че двоуменето е между Германия и Англия, а не Австрия 😂 Значи като раждала и абортирала и в двете страни, не бих препоръчала н здрав човек да отива вАнглия, камоли на някой със здравословен проблем.

# 307
  • Германия
Ооо, сега като се върнах и видях, че двоуменето е между Германия и Англия, а не Австрия 😂 Значи като раждала и абортирала и в двете страни, не бих препоръчала н здрав човек да отива вАнглия, камоли на някой със здравословен проблем.

Мале, толкова ли е зле?

# 308
Да, зле е. Ние също преди 10+ години взехме категорично решение в полза на Немско , сравнявайки с Англия и още няколко опции, именно заради здравната и образователната система.

# 309
  • The QC to be!!!
Да, зле е. Ние също преди 10+ години взехме категорично решение в полза на Немско , сравнявайки с Англия и още няколко опции, именно заради здравната и образователната система.
и ние избрахме преди време немско пред английско, но при нас имаше повече неща на листата.

# 310
  • Варна
Дами, безкрайно съм ви благодарна! Просто нямам думи да опиша,  колко сте ми полезни! Да, чудихме се между Англия и Германия, но засега Германия бие по точки, и със сигурност ще се местим там. Най-големият ми страх, беше точно проблема с рисковата бременност, тези от вас, които са минали през това най-добре ще ме разберат. Flowers Hibiscus

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 15:32 от Dominique7

# 311
  • Англия
Само английският хумор е нещото, което много ми липсва. И приказният град, в който живяхме. Нищо друго...
Ще ти дам само едно сравнение между системите в двете страни. Няма да разказвам как, когато при първата ми бременност бях с треска и почнах да кървя посред нощ, в болницата(Университетската болница в Кембридж, не някоя селска) лекарят ме прегледа набързо без ехограф и каза да си направя тест за бременост след 10 дни, за да видя дали съм още бременна. Никой не провери в последствие дали изобщо всичко се е изчистило от самосебе си. Та към примера: двете раждания протекоха идентично-спукани води без контракции. В Англия си ме пратиха няколко пъти вкъщи с напътствие да следя дали бебето мърда. Приеха ме чак след 36ч само защото водите станаха зелено-кафяви, но докато ми предизвикат раждането бяха минало 60часа. Късмет, че не стана белята. В Германия бях упътена от гинеколога ми в такав ситуация да легна веднага и да викна линейка. Дойдоха и ме изнесоха на носилка и ме транспортираха до болницата в легнало положение.

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 23:35 от ana.ana

# 312
  • Варна
ana.ana Благодаря, че сподели въпреки, че знам колко трудно е да говориш за това. Gift Heart
Вярвам, че мненията ви ще помогнат и на други семейства, които се чудят коя държава да изберат!

# 313
Имайте предвид обаче, че здравната система в Германия се задъхва яко от липса на джипита (allgemeine Ärzte) и състоянието на спешна помощ е много зле, особено в големите градове.  В селските райони лекарите са възрастни, няма кандидати да им поемат пациентите.
Училищната им система също почва да се задъхва от много чужденци и невъзможността за добра интеграция на децата. Не искам да съм лош пророк, но до 10тина години нещата в Германия може и да станат като в Англия.

# 314
Имайте предвид обаче, че здравната система в Германия се задъхва яко от липса на джипита (allgemeine Ärzte) и състоянието на спешна помощ е много зле, особено в големите градове.  В селските райони лекарите са възрастни, няма кандидати да им поемат пациентите.
Училищната им система също почва да се задъхва от много чужденци и невъзможността за добра интеграция на децата. Не искам да съм лош пророк, но до 10тина години нещата в Германия може и да станат като в Англия.

Подкрепям това мнение. Имам наблюдения от преди почти 20 години, нещата бяха съвсем други. Сега е различно, и не в положителна насока.

Общи условия

Активация на акаунт