Бъбриви айляк дами чоплят НЕМСКАТА система в 197-ма тема

• 73 523
  • 769
  •   1
Отговори
# 345
Относно английското здравеопазване- погледнах нашия Länderlexikon нa ADAC от 2005 година, където за всяка държава е описано най-важното. В отдела за здравеопазването във Великобритания на човек от населението се пада 1 лекар на 610 жители, което е необичайно малко за страна в Европа. За сравнение давам Германия , където е 1 лекар на 282 жители.

Един лекар на 610 жители звучи страшно. И за лекаря, и за пациентите. Ужас просто!

# 346
  • Немция
Ася, колко е голяма тази сцена? Големи ентусиасти сте!

Моят, големият, Бибитко също държи да се спазват правила, затова и беше точно като за него, когато на училищния двор за известно време беше цанен за съдия. Направихме жълт и червен картон, за да раздава наказания, както си му е ред. Добре, че е не изял пердаха досега, съдиите никъде не ги обичат.

Ася, първият ви ден на у-ще не е бил много обнадеждаващ Mr. Green, дано твоето момче по-бързо свикне - можеш някой път да го водиш на училищния двор да играе, в извънучилищно време. Започването на у-ще е голяма промяна за децата, особено за тези, които по-трудно се напасват на промени. Малкият Бибитко хем знае какво представлява у-щето на брат му и все пак се притеснява, щом се наложи да влезем вътре( да изяснявам нещо с учителката). По коридорите е голям шум, силни децибели, крещящи и тичащи деца, на мен ми е също доста шумно, не знам учителите как издържат. Моите момчета са с фини нервни системи и не се чувстват комфортно в такава джунгла.

При нас ново двайсет- големият синковец е в основно католическо у-ще и след почти 2 години католическата управа се присетила, че учителката им е евангелистка, а не католичка и затова нямала право да преподава в католическо у-ще, ще сменя у-щето наесен. Rolling Eyes От страна на родителите ще има протестно писмо, но законът не може да се промени от днес за утре. Трудно ми е да проумея как в днешно време може да се взема такова решение, как различна християнска религия е трън в окото на католици. ooooh!

# 347
  • The QC to be!!!
Скрит текст:

Моят, големият, Бибитко също държи да се спазват правила, затова и беше точно като за него, когато на училищния двор за известно време беше цанен за съдия. Направихме жълт и червен картон, за да раздава наказания, както си му е ред. Добре, че е не изял пердаха досега, съдиите никъде не ги обичат.

Ася, първият ви ден на у-ще не е бил много обнадеждаващ Mr. Green, дано твоето момче по-бързо свикне - можеш някой път да го водиш на училищния двор да играе, в извънучилищно време. Започването на у-ще е голяма промяна за децата, особено за тези, които по-трудно се напасват на промени. Малкият Бибитко хем знае какво представлява у-щето на брат му и все пак се притеснява, щом се наложи да влезем вътре( да изяснявам нещо с учителката). По коридорите е голям шум, силни децибели, крещящи и тичащи деца, на мен ми е също доста шумно, не знам учителите как издържат. Моите момчета са с фини нервни системи и не се чувстват комфортно в такава джунгла.

При нас ново двайсет- големият синковец е в основно католическо у-ще и след почти 2 години католическата управа се присетила, че учителката им е евангелистка, а не католичка и затова нямала право да преподава в католическо у-ще, ще сменя у-щето наесен. Rolling Eyes От страна на родителите ще има протестно писмо, но законът не може да се промени от днес за утре.
Трудно ми е да проумея как в днешно време може да се взема такова решение, как различна християнска религия е трън в окото на католици. ooooh!
да, звучи като други отживелици в герм. Жалко, дано все някой хубав ден поне този век си възобновят "законите"!

# 348
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

2м х 0,8м и по средата има още една малка правоъгълна част, по която певецът върви из публиката, сещаш ли се?... Joy

при нас не е позволено да се влиза да се играе в уч. двор за външни лица  Thinking

тази чуителка как са я назначили? не са ли гледали тогава? newsm78

# 349
  • Немция
Излиза така, че не са гледали. Rolling Eyes

При нас училищния двор може да се ползва след 16 часа, има си и указателни знаци. Входната част е винаги отворена, няма врата, която да се заключва. И на съседното у-ще е така.

# 350
Трудно ми е да проумея как в днешно време може да се взема такова решение, как различна християнска религия е трън в окото на католици. ooooh!

Имам позната, работила като възпитател в католическа детска градина, изобщо не беше очарована от методите на възпитание. Дразнеше се от това насаждане на страх сред децата. Примерно, когато  дете направи нещо нередно, веднага му се вменява чувство на страх и вина - как,  Бог виждал всичко и шял да го накаже. Може да е изолиран случай, не искам да обобщавам.
Аз съм била в евангелистка, но нямаше изисквания относно религията на възпитателите - бяхме всякакви - католиш, ортодокс... Само в предварителния разговор ме попитаха каква религия изповядвам.

# 351
Излиза така, че не са гледали. Rolling Eyes

дали не е свързано с решението на върховния съд, което скоро излезна?
една жена е съдила някаква църк. организация, че не са я взеле на работа, макар да имала квалификацията затова, защото не била от тази деноминация или май не била вече към църквата,не помня точно...
тя загуби.
може за това сега да са решили да махнат вашата учителка... newsm78

о това за наказващия Бог го има и при евангелиш... Whistling

нашата (в града де) пасторка един ден ме заговори и ме помоли да й препоръчам детска Библия на български, че имала българче в класа, което не говори немски и се чувства изолирано.
дадах й две книги и тя изрично ме попита да не би вътре да има нещо за "наказващ" Бог и аз явно доста учудено съм погледнала, защото започна да релативира и аз й казах, че това е доста далеч от православието...

# 352
Здравейте, мами! Дано не се намесвам грубо в темата ви, но ще помоля за малко имформация от запознатите и миналите по този път. Бременна съм 3ти месец, живеем с мъжа ми в Улм. Откакто съм видяла положителния тест съм в България, защото бременността е проблемна, а тук посещавам специализирана клиника. Дай Боже всичко да е наред ще еаждам тук и след това-обратно при мъжлето. Живея от 3 години в Германия, като съм работила само година и половина. Пстаналото време не съм, поради причини, които сега не са важни за споделяне. Мъжът ми взима достатъчно пари, за да се справяме с всички основни харчове. Осигурявам се на база неговите осигуровки, защото сме женени. Мога да бъда назначена в неговата фирма, ако това ще окаже благоприятно влияние върху парите, които ще взимам след това за детето. Сега проблемът е, че ми е тъмна Индия-какви пари мога да взимам, за кои мога да подам документи? Kindergeld, Elternzeit, при положение, че съм била безработна през последната година и половина. Късно ли е да бъда назначена сега?
 Моля просто за съвет и като за начало какво би ми било от полза да направя като първа стъпка в цялата какафония. Хич не ми е до тези неща в момента, но се моля всичко да е наред с брвменността и и за това трябва да помисля...Благодаря предварително!

# 353
  • Англия
190 и няколко са детските надбавки и 300 евро минималното майчинство. За какво назначаване говориш, след като нито ще работиш, нито си физически в страната? Леко бременеене!

# 354
Не знам и аз...усетих, че говоря пълни простотий. Просто се опитвам да си подредя мислите в главата...

# 355
  • Немция
дали не е свързано с решението на върховния съд, което скоро излезна?
една жена е съдила някаква църк. организация, че не са я взеле на работа, макар да имала квалификацията затова, защото не била от тази деноминация или май не била вече към църквата,не помня точно...
тя загуби.
може за това сега да са решили да махнат вашата учителка... newsm78

Това съм го пропуснала- може да има нещо общо с нашия случай.

Моите са били(а малкият е все още) в католическа ДГ, не съм чула от децата някой да им е говорил за Бог, от който да очакват наказание при лошо поведение. Може като на деца да не им прави впечатление кое как се представя. Големият Бибитко едно време много разказваше какво се е случвало в ДГ, а той е много критичен и мнителен.

# 356
Моята дъщеря първо беше в еванг. детска градина. Всеки петък ги водеха в църквата им на служба. Преди половин година я преместих близо до нас в обикновена градина. Изобщо не съм доволна от сегашната градината.  
От 2 месеца има и нови 2 учителки(забрадени). Едната от Ирак, другата от Палестина. Големи бурсуци и двете. Няма да те поздравят, няма да ти се усмихнат.

# 357
  • Немция
При нас църковните ДГ са с по-добро реноме, но в крайна сметка всичко е строго индивидуално. В нашата ДГ следят щателно за развитието на децата, дали няма някакви дефицити не само във физически или интелектуален аспект, а и откъм социализиране и адаптиране на децата. Дори малко се прекалява, но.... са ангажирани.
Назначиха една мюсюлманка, от Ливан, която им помага за по-добро интегриране на деца от бежански семейства, от Близкия Изток.

# 358
от общинска до общинска градина има голяма разлика.

моето дете ходи в съседното населено място, защото при нас нямаше места.
аз съм доволна. е има възпитателки, които са по-изнервени, но той ги избягва и проблем няма.

в градината, в която исках да го запиша, пак общинска, взели от новодошлите  Whistling
някои не говорили даже немски, май имали такова образование от родината си.... ама все пак манталитетът е много по-различен и ми е странно как са ги взели ей така. то незнам дали е ей така, ама ако не говорят немски, незнак как са ги дообучили newsm78
няколко съседки ми споделиха. не бяха във възторг, но си траят.

в нашата градина няма такива неща, което ме радва.

# 359
Скрит текст:

При нас ново двайсет- големият синковец е в основно католическо у-ще и след почти 2 години католическата управа се присетила, че учителката им е евангелистка, а не католичка и затова нямала право да преподава в католическо у-ще, ще сменя у-щето наесен. Rolling Eyes От страна на родителите ще има протестно писмо, но законът не може да се промени от днес за утре.
да, звучи като други отживелици в герм. Жалко, дано все някой хубав ден поне този век си възобновят "законите"!

И аз съм леко учудена от наличието на някои отживелици. В ратхауса при адресната регистрация ми е ясно, че ни питаха за религията заради евнтуалния данък, но в училището, че и при записване на дъщеря ми на кикбокс защо ни питаха, изобщо не мога да се досетя. Собственикът на клуба даже беше много объркан като му казах, че не сме религиозни и каза, че щом сме българи ще отметне "ортодокс". В Малта дето са по-католици от папата никой никъде не ни е питал за религията ни или отсъствието й.

Общи условия

Активация на акаунт