Бъбриви айляк дами чоплят НЕМСКАТА система в 197-ма тема

• 73 510
  • 769
  •   1
Отговори
# 360
Момичета и аз с един въпрос.Днес дойде писмо от Сока Бау,че мъжът ми има натрупана отпуска за 2017 година.Ако не я ползва до края на тази година,от Сока Бау ще му я изплатят.Той почна нова работа януари.Предишният му шеф яко го лъжеше и му пишеше всеки месец по няколко дена ,че е ползвал отпуска  (а той не беше)и прибираше парите от Сока Бау (беше си дал контото)Сега въпросът ми е дали може да прибере тези пари,въпреки че вече не работи при него?На писмото пишеше имената и контото на стария работодател.Аз се обадих днес на Сока Бау да питам,дамата каза,че няма как да стане.Или ще си ползва отпуската при новия шеф ,или ще му се изплати от Сока Бау. Няма как стария шеф да ги присвои, и все пак се притеснявам.Има ли някаква вероятност да ги вземе?

# 361
  • Стара Загора
 Само да кажа ,днес на митницата ми задържаха продуктите, казаха че ще ги проверят дали може да се внасят-Поръчката ми беше Омега 3, пробиотици, витамини.Страна работа.. Ако нямало проблем щели да ми ги пратят по пощата до адрес

# 362
  • в сърцето на един мъж...
Чек, заради училището - има часове по религия. Ако си ортодокс, ходиш на етика, ако си религиозен, ходиш или на часове по католицизъм, или по евангелизъм. Вероятно това е, а за кикбокса - странно що са питали.

# 363
Е как са взели възпитателки с лош немски? При нас се изисква поне в държавните градини да говорят перфектен немски и да имат съответното признато образование, което за детски учителки не става толкова лесно. За Висбаден (Хесен) става въпрос (около 250 000 жители). Доколкото знам и в държавните заплащането поне при нас е по-добро от в църковните.
За училището и при нас питат за религията, но не си задължен да посещаваш часовете по католицизъм или протестантство, ако искаш можеж да посещаваш етика, дори да си католик или протестант. Или обратното, родителите попълват декларация, кои часове желаят да посещава детето.
В кикбокса да не е свързано с физическото усилие? Сега е рамадан и мюсюлманите 1 месец не ядат и пият въобще вода през деня. Представете си един такъв тинейджър колко сила ще има за тренировка по преме на тези пости.

# 364
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Няма как стария шеф да ги присвои, и все пак се притеснявам.Има ли някаква вероятност да ги вземе?

незнам как се ползва стара отпуска при нов шеф, но ако му изплатят отпуската, то тези пари се облагат с данък и не остава много.
ако може да си я вземе и прекарайте времето заедно  Peace

Ако си ортодокс, ходиш на етика, ако си религиозен, ходиш или на часове по католицизъм, или по евангелизъм.

е може да си религиозен и ортодокс  Simple Smile
т.е. има православни, които си посещават религията - обикновено май евангелиш, че католиците се подготвят за комунион (или конфирматион, все забравям кое на кого е  Whistling)

# 365
Е как са взели възпитателки с лош немски?

ами и аз това се чудя, но понеже не е нашата градина, няма как да питам.
предполагам, че не са erzieherin, а са практиканти или нещо друго.
въпросът е обаче принципен.

# 366
  • в сърцето на един мъж...
Е имах предвид тукашните религиозни Simple Smile Че в Бавария не са като останалите Simple Smile И двете се подготвят за първо причастие, до колкото знам. Поне моите и двете групи ходиха. А иначе за кикбокса, верно да, ако си мюсюлманин, по време на рамадан е трудно с тренировката.

# 367
Чек, заради училището - има часове по религия. Ако си ортодокс, ходиш на етика, ако си религиозен, ходиш или на часове по католицизъм, или по евангелизъм. Вероятно това е, а за кикбокса - странно що са питали.

За религията направо ме питаха дали ще я учи, но другото беше в отделен формуляр. За кикбокса и аз никаква идея нямам.

# 368

За религията направо ме питаха дали ще я учи, но другото беше в отделен формуляр. За кикбокса и аз никаква идея нямам.

# 369
И двете се подготвят за първо причастие, до колкото знам.

католиците се подготвят в училище, протестантите - в църквата.
знам, че всяка седмица имат Konfirmantentreff в църквата, в училище евангелиш учат някакви общи неща като любов към ближния, за смъртта и подобни.
имам приятелка, която е евангелиш и си кръсти детето католиш (бащата обаче е католиш), за да можело в училище да научи нещо, а не виши-ваши като при евангелиш... Whistling
щях да падна.

аз засега съм записала детето на евангелиш, да видим...

# 370
аз да ви разкажа как ми стана гадно тези дни:

Скрит текст:
в четвъртък децата, които са в предучилищна възраст, останаха да спят в ДГ.
аз се разбрах с възпитателките да мина по някое време да ги снимам, че искаме да направим някаква весела снимка за спомен. казаха ми кога да отида, още вечеряха.
започнаха да се приготвят да излизат. едното дете е с Аспергер (майката ми каза, т.е. сигурно е). та го извикаха да си вземело лекарствата  newsm78
понеже детето има приятелче с Аспергер, знам, че лекарства няма. също знам, че е трудно с тях.

започвам да снимам децата - карах ги да тичат, да скачат, да се смеят и подобни и това дете направо като дрогирано  Tired
едно тъжно, не знае какво да прави, дъвче един лист, ужас... Sick

знам, че създава доста проблеми в ДГ, ама може ли да го "успокояват" така?!
попитах моето дете дали знае какви лекарства взима и ми каза: das er das schaffen kann, sonst rastet er aus...
знам, че основно той изпочупва играчките в ДГ, беше агресивен и удряше другите деца, редовно като оставям моето дете, той е сам в някоя стая и реве  Whistling

моята приятелка много работи с детето си и цялото семейство е терапирано и има огромен напредък при тях - няма агресия или много по-рядко, овладява си емоциите, занимава се с много креативни дейности (рисува, шие, дърведелства,) и спорт (каране на колело по бмх отсечка, катерене), т.е. явно може...

# 371
  • Пловдив
  Има лекарства и в много от случаите помагат. Естествено не при всички и не по еднакъв начин. От така описаната ситуация за мен детето е със сензорна интегративна дисфункция. Промяната на ежедневната рутина, това че ще остане да спи там го е изнервило и объркало. Ако аз му бях родител бих го наблюдавала максимално отблизо и не бих го оставила само за цяла вечер.

# 372
незнам точно какво има, майката само ми сподели, че е с Аспергер и аз й казах, че знам какво е тoчно, защото детето има приятел с Аспергер...

подробности незнам, ама сега гледам снимките и ми става просто тъжно като гледам как всички деца се смеят, а той стои и гризе лист хартия  Tired

# 373
  • Германия
Уф, Ася....колко тъжно. В нашата детска градина също има такива деца, но слава Богу не съм виждала да ги оставят сами в стаята като изпаднат в meltdown Всичко зависи от знания, опит и умения на възпитателите...и най-вече налично време за индивидуални занимания.

# 374
  • Пловдив
  Гризенето на хартия го успокоява. Когато сме изнервени и притеснени и ние често се успокояваме по странни за другите начини или извършваме ритуални действия, но някак си успяваме да ги поскрием. Осъзнаваме, че са необичайни за околните. Детето най-вероятно не е тъжно, объркано и тревожно е.
  Аспергера, като част от аутизма е спектър. Няма две деца с еднакви симптоми, както и няма родители, които реагират по един и същи начин. Родителите на "различните" деца са като родителите на всички други-амбициозни, инертни, мотивирани, четящи, нечетящи, борещи се за детето си, очакващи някой друг да им свърши работата...Различни семейства, различни съдби.

Общи условия

Активация на акаунт