Бъбриви айляк дами чоплят НЕМСКАТА система в 197-ма тема

• 73 510
  • 769
  •   1
Отговори
# 375
  • The QC to be!!!
Момичета и аз с един въпрос.Днес дойде писмо от Сока Бау,че мъжът ми има натрупана отпуска за 2017 година.Ако не я ползва до края на тази година,от Сока Бау ще му я изплатят.Той почна нова работа януари.Предишният му шеф яко го лъжеше и му пишеше всеки месец по няколко дена ,че е ползвал отпуска  (а той не беше)и прибираше парите от Сока Бау (беше си дал контото)Сега въпросът ми е дали може да прибере тези пари,въпреки че вече не работи при него?На писмото пишеше имената и контото на стария работодател.Аз се обадих днес на Сока Бау да питам,дамата каза,че няма как да стане.Или ще си ползва отпуската при новия шеф ,или ще му се изплати от Сока Бау. Няма как стария шеф да ги присвои, и все пак се притеснявам.Има ли някаква вероятност да ги вземе?
Може да я ползва, или да му я изплатят. Той решава. Новия шеф/фирма нямат право да му откажат той да си я ползва.

# 376
Въпросът е дали старият шеф може по някакъв начин да се възползва от парите за урлауб?Т.е да ги издърпа той,понеже контото му фигурира в документа от Сока Бау.

# 377

Аспергера, като част от аутизма е спектър. Няма две деца с еднакви симптоми, както и няма родители, които реагират по един и същи начин. Родителите на "различните" деца са като родителите на всички други-амбициозни, инертни, мотивирани, четящи, нечетящи, борещи се за детето си, очакващи някой друг да им свърши работата...Различни семейства, различни съдби.

Настъпихте ме по мазола с тая тема. Отскоро имаме в групата дете с Аспергер. За съжаление, родителите не реагират адекватно, отричат, че детето има някакъв проблем. Поради Personalmangel ни е трудно да се занимаваме индивидуално и адекватно с него, а за работа с такива деца се изискват и специални познания, работи се със специални методи. Опитваме се да убедим родителите да му намерят място в интегративна детска градина, където то ще получи съответните грижи, и обучение. В крайна сметка, в интерес на детето им е! Но за сега - бе успех.

# 378
Да попитам ,кои са нискотарифните  авиокомпании с полети до бг?
Знам за ryanair има ли други?

# 379
Аз пътувам основно с wizzair. И съм супер доволна.

# 380
Wizzair , доколкото знам, имат полети само рано сутрин, а не през различни часове на деня. Не знам дали е вярно, не съм гледала техни билети. 

# 381
Не е така. Аз пътувам всеки месец, че понякога по 2 пъти отиване и връщане. Може би зависи от кое летище. На мен супер близо ми е Меминген. Има следобедни полети и сутрешни понякога, но по-рядко.

# 382
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Wizzair , доколкото знам, имат полети само рано сутрин, а не през различни часове на деня. Не знам дали е вярно, не съм гледала техни билети. 

мисля от Франкфурт са им супер рано, затова и ги избягвам... Whistling
при тях май и ръчния багаж се заплащаше или нещо подобно. newsm78
въобще винаги има нещо при уиз, което ме дразни и пак си летя с райън... Whistling

Пипи, от моята приятелка знам, че трябва доста да се бори, за да получи нещо за детето.
Скрит текст:
също за диагнозата много време чакаха (май 9 месеца, защото се хилехме как 9 месеца е износват и сега 9м. диагностициран...)
незнам кои градини са интегративни, при нас и в общинската, и в църковната ги взимат тези деца.  newsm78
мисля, че чак сега за училището ще има детето Betreuer или както там се нарича. newsm78

не съм я разпитвала, това ми е споделила. гледаме за други неща да си говорим.
ама знам, че не й е лесно, всеки ден от Дг докладват какво е направил (не слуша, лигави се, тръшка се, плюе, нарушава реда). иначе е много умно, будно дете.

докато това дете в ДГ на сина ми е агресивно. детето ми разказва.
а един път една майка, с която сме близки ми разказа, как синът й е бил потърпевш - с ножичка за бастелн Аспергер-детето ми отрязало възглавничката на един пръст. бяха й се обадили да го води в болница  Whistling
моето дете не беше видяло случката.
знам обаче, че си играе с Аспергер-детето и съм го предупредила, че то удря без предупреждение или видима причина, да си знае.
ама засега не е имало проблеми, надявам се и да няма. Peace

# 383
Аз си признавам, че съм предубедена към нискотарифните самолетни компании.  Преди години решихме да летим с една такава до Испания, уж за по-изгодни билети. Платихме билетите, после за багаж, за запазване на места, пък застраховка, пък не знам си още какво и накрая като теглихме чертата се оказа, че евтините билети ни излезнаха не чак толкова евтини.  Сега сме си купили билети за Lufthansa, поне и багаж е включен и всичко. Wizzair не ги знам колко са читави, ама и Меминген ни е доста далече. Ryanair  пък други простотии правят, скоро нали ги прибираха хората от Рим, не помня какво беше станало. То, не че с Lufthansa има гаранция за нещо де, ама ...

# 384
Sun Express летят от всички големи летища до Варна. Не е нискотарифна компания, но билетите са обикновено по 100 и малко евро с включен чекиран багаж и са два-три пъти седмично.

# 385
  • Deutschland/HE
От Франкфурт полета за София е следобед, от Дортмунт са сутринта рано.

# 386
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
От Франкфурт полета за София е следобед, от Дортмунт са сутринта рано.

да, може.
аз гледам всички около летища, за да видя кои часове са ми удобни...

2 пъти съм летяла с Луфтханза. единия път си мислех, че до Виена, че стигнем на колела, над 15мин. се търкаляхме по пистата, докато стигнем старта ooooh!
втория път стачкуваха май бордния персонал или летищния, не помня, само знам, че никога не бях виждала толкова малко шише мин. вода  Joy

с нискотарифните нямам никакви очаквания и рядко съм разочарована.
последно си летях с райън еър за 20Е само с ръчен багаж... Whistling
отиване и връщане с детето ми излезнаха под 90Е.

# 387
Ние във Виена такъв спринт му ударихме последно като прекачвахме, че ни се разгони фамилията😁! Ще видим как ще е, че ние ще пътуваме с бебе, с бебешка количка и с поне два куфара. Имаме право и на два малки, ама дано да се съберем само в големите😥

# 388
Аз си признавам, че съм предубедена към нискотарифните самолетни компании.  Преди години решихме да летим с една такава до Испания, уж за по-изгодни билети. Платихме билетите, после за багаж, за запазване на места, пък застраховка, пък не знам си още какво и накрая като теглихме чертата се оказа, че евтините билети ни излезнаха не чак толкова евтини. 

Непрекъснато летя с Wizzаir. За цените им  съм доволна - сега от Фрапорт летят около 14.30 ч. до София всеки ден. Не е нужно да си плащаш всички екстри - ние плащаме билети и куфари, ако искаме чекиран багаж. Но за нас 4 души за 3 седмици стигат 2 големи куфара и 4 ръчни багажа. Места не запазваме, получаваме ги при чек-ина, застраховка не правим. Въобще номерът е да прочетеш внимателно офертите им и да решиш дали наистина ти трябват предлаганите услуги. Летяла съм и с Райънеър  от Кьолн до София - голяма разлика не виждам.

# 389
  • Германия
Потвърждавам споделеният опит на Дени, според повода за пътуването гледам от кое летище ми е най-удобно като време и логистика и ползвам Уиз или Раян. С Раян веднъж имаше едно закъснение, НО, причината беше ураганен вятър и цяла северна Германия беше със затворени летища. Като цени, като че ли Уиз излиза по-изгодно ..

Общи условия

Активация на акаунт