Бъбриви айляк дами чоплят НЕМСКАТА система в 197-ма тема

• 73 431
  • 769
  •   1
Отговори
# 585
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
изредиха се хазяйката, синът й и дъщеря й за да ни кажат, че може да си берем колкото искаме, докато ние въобще не се бяхме сетили, че може и да не можем.😂

не се смей.
тук за това могат да викнат полиция, нарича се Mundraub. Whistling

исках с една майка от Дг да събираме с децата орехи и тя вика: аа ще идем при нас, ще събираме падналите на тротоара (падналите вътре в площта, която е без ограда, не може, защото са на собственика, на тротоара би трябвало да са ничий). работата се разсъхна и не успяхме да отидем.
след една седмица ми разказа, как мъжът й се разхождал там с децата и 2 жени събирали от тротоара и собственикът извикал полиция. мъжът й точно бил свидетел как патрулката идва. Whistling
не разбрах какво са им казали, но майката се вайкаше в какво приключение можеше да ни вкара  Laughing

Сбъдваща, в някои ферайни са дракони и не смятам да си хабя времето някой да ме хецва и там.

шоколад от Кауфланд никога не съм купувала, там много рядко пазарувам.
аз купувам запасно или ми подаряват (немците си умират да подаряват сладки неща), та рядко от магазин купувам.
иначе аз разбирам, че при вас е ок, иначе не вярвам да се беше хванала.
ама аз наблизо нямам такава опция и затова сега 40кв. зеленчуци  Mr. Green

# 586
А, знам за някои ферайни. Затова първо поразпитахме познати и съседи, после пообиколихме градинките на познатите и съседите, после ходихме на ден на отворените врати и юбилеен фест, па като се видя, че са свободолюбиви и ни пасват на източноевропейското влечение към хаос и мързел, записахме се в листа на чакащите. Та взехме и дочакахме след по-малко от година чакане. Предложиха ни няколко градинки, без да ни задължават да вземем някоя, ние пък взехме, че харесахме едната, цената ни хареса също и скочихме с двата крака в приключението с градинарстването.

# 587
Ние събираме орехи наоколо, берем череши, сливи, къпини... Става въпрос за ничии дървета покрай пътя. Плодовете май никой не ги тачи тук. Гледам тази година никой не си е обрал черешите в двора. Rolling Eyes Само орехи съм виждала да събират и други хора. Веднъж се задучих пред една позната защо не са си обрали червения касис (1-2 храстчета само) и тя ми обясни, че трябвало да тръгват на почивка и нямала време да вари сладко. Даже и не ѝ беше хрумнало, че могат и да го изядат. Joy

Как да няма хубав шоколад в Германия, в Германия шоколад да искаш. Само дефинирайте "хубав" и веднага казвам какъв и къде. Слабост ми е обаче 100% шоколад Heart Eyes и за такъв мога най-добри съвети да дам.

# 588

Как да няма хубав шоколад в Германия, в Германия шоколад да искаш. Само дефинирайте "хубав" и веднага казвам какъв и къде. Слабост ми е обаче 100% шоколад Heart Eyes и за такъв мога най-добри съвети да дам.

Ами ние не харесваме Милка примерно, а тук главно това виждам и тук-таме Линдт. Онези в Лидл и Алди не ги броя за шоколади. Фенове сме на Кедбъри в къщи, но до онзиден не го бяхме намерили и то само огромните опаковки, които избягвам да купувам, защото като ги отворим ги изяждаме. Sweat Smile Абе най-вероятно всичко има, но с много обикаляне се намира, а ми дойдоха до гуша тези всичките километри, които ги въртим всеки ден.
п.п. В Малта живеехме сред цитрусови дървета и маслини и ни липсваха череши, гори, поляни и ей такива неща, тук мънкаме за хубав зехтин, италиански колбаси и сирена и море. Няма угодия. Trollface

# 589
при нас има доста ничий дървета, по-скоро са на града.
има бъз, ядливи кестени, орехи.
нищо не мога да си набера, заради пингвините (да ме извиняват животинките, става въпрос за онези почулените  Whistling), като узреят и въпреки доволните си килограми, се катерят по дърветата, кършат клони и берат като луди  ooooh!

на по-далечно място намерих sanddorn, направих ликьор, но и с доста захар беше труден за преглъщане и май го изхвърлих. повече не съм брала. тази година може да събера малко за чай, че си събрах билки в Алпите и ще ги смеся.

червеният касис Johannisbeeren ли е?
и аз не го ям така директно, поне не в големи количества...

Милка не хапвам, много ми е сладък.
шоколадите от дискаунтърите имат все добри оценки Peace
аз ям шоколад с 80% какао и нагоре.

Последна редакция: пн, 02 юли 2018, 14:53 от asyalein

# 590
И тук никой нищо не бере. Мъжът ми често ме влачи на разходки в гората, която е до нас, той си умира за такива неща. Последният път видях, че е пълно с малини и съм им хвърлила око.

Вчера приятели ни замъкнаха на "плаж", т.е. на езеро. Пълно с народ, пекат се хората и се къпят все едно са на Тенерифе. А то кал, тиня и ужас в това езеро, но поне облякох бански това лято. Sweat Smile
Не знам какво е времето във всички части на Германия, но тук на няколко пъти усетих онова ужасно чувство от малтийските жеги, особено в Кьолн, но и при нас, нищо че сме в планината. Не очаквах, че в Германия ще се чудя какво да облека за да не се сваря и че ще ме удря слънцето в главата. Добре че не послушах приятелката си от Хамбург, която ми каза, че никакви летни рокли и сандали нямало да ми потрябват тук.

# 591
  • Berlin
Ох, аз пък тук си намерих моите сладки - всичко що е с бадеми и марципан мога да изям. Flushed Има едни Niederbeger (май), само марципанени неща имат, дори и капучино и горещ шоколад с вкус на марципан, е, те ми станаха любимци. Ядки и берита им дай на германците и от тях всичко правят имам чувство, другото, което ми направи впечатление, е, че има много мангови и лимонени неща в хран. магазин.

Сладолед до нас има страхотен - https://www.facebook.com/vanillemarille/ Kакто в България купувахме сладолед веднъж на високосна, тук се случва почти всеки ден, ужас....

И ние бяхме на плаж миналото лято, току-що бяхме пристигнали и се хвърлих в чуденка къде точно ще го правим този плаж, преди да стигнем до съответното езеро. Simple Smile

# 592
Да попитам  и аз ,кои шоколади и бонбони ще ми препоръчате да взема за подарък от тук.Ще си ходя до БГ и искам да взема нещо ,но не ям много сладко и идея нямам кое е хубаво и интересно и немско Grinning ..

# 593
Да попитам  и аз ,кои шоколади и бонбони ще ми препоръчате да взема за подарък от тук.Ще си ходя до БГ и искам да взема нещо ,но не ям много сладко и идея нямам кое е хубаво и интересно и немско Grinning ..
Силно мога да препоръчам: https://www.kevinkugel.de/ Купувала съм на място в ателието му, но може да се поръчва и по интернет.

# 594
Ох, аз пък тук си намерих моите сладки - всичко що е с бадеми и марципан мога да изям. Flushed Има едни Niederbeger (май)

ооо тези и аз много ги моря  Mr. Green

Artemis, за бонбони не мога да те посъветвам, аз за децата взимам някои от хилядите варианти на гумени мечета.  Whistling

иначе тези горе, които Абс е споменала, но не всеки харесва марципан.
шоколади взимам обикновено някои по-странни: с чили, с морска сол, с пипер и незнам си какво...

# 595
Ох, аз пък тук си намерих моите сладки - всичко що е с бадеми и марципан мога да изям. Flushed Има едни Niederbeger (май), само марципанени неща имат, дори и капучино и горещ шоколад с вкус на марципан, е, те ми станаха любимци. Ядки и берита им дай на германците и от тях всичко правят имам чувство, другото, което ми направи впечатление, е, че има много мангови и лимонени неща в хран. магазин...

Марципанът се казва niederegger, божествен е, специалитет на  Любек, има го на много места в Хамбург и околията.  В Любек има чудесни заведения със сладкиши и горещи напитки с марципан, и на мен са ми любими.
https://www.niederegger.de/en/marzipan/
...
Вчера приятели ни замъкнаха на "плаж", т.е. на езеро. Пълно с народ, пекат се хората и се къпят все едно са на Тенерифе. А то кал, тиня и ужас в това езеро, но поне облякох бански това лято. Sweat Smile
Не знам какво е времето във всички части на Германия, но тук на няколко пъти усетих онова ужасно чувство от малтийските жеги, особено в Кьолн, но и при нас, нищо че сме в планината. Не очаквах, че в Германия ще се чудя какво да облека за да не се сваря и че ще ме удря слънцето в главата. Добре че не послушах приятелката си от Хамбург, която ми каза, че никакви летни рокли и сандали нямало да ми потрябват тук.

Тя е говорила за Хамбург и за предишни години, тази година е необичайно слънчево и горещо, а е и влажно заради реката и близкото море. В Хамбург има хубав плаж на Елба, с пясък, нещо като пясък, по-точно.  Е, хубав като за Германия, де, не очаквай малтийските плажове  Simple Smile

Къде в Хамбург има планини, аз където съм била, е равно като тепсия. Иначе градът е прекрасен, определено.  

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 10:32 от Анонимен

# 596
  • Немция
Лелей, много сте сложни с яденето- човек остава с такова впечатление, като ви чете. Цяла наука направо Simple Smile И ние подбираме храната, и био продукти попадат на масата, но и от супермаркети пазаруваме. Намерихме си една месарница, като нея няма друга в града, имат предимно свинско месо, но вкусът му е там е друг, тоест има вкус на прасешко Mr. Green. Другаде не сме попадали на този вкус, може и прасенцата да са друга порода, знам ли.
Близо до работата на ММ, която не е близо до нас, попаднахме на турски магазини на едро, тип складове, само за риба и за месо- телешко, агнешко, всякакви дреболии. Има голямо разнообразие на риба, доставяли я от Франция, но е образец по свежест- отделно правят супер обслужване с почистване на рибата, дори на рибки тип "цаца".

Идеята за зеленчукова градина и на мен ми допадна, трябва да се огледам в нашия район дали има такова нещо. Само че през лятната ваканция обикновено ни няма и не се знае какво би оцеляло през това време.

С децата също берем дарове от природата, но са ничии дървета- ядливи кестени, орехи, лешници, къпини. Дренката е един забравен плод , който тук май никой не знае , че може да се яде или че е вкусен под формата на компот, сироп... Пълно е с дрян и сигурно ще хвана децата да берем. Големият син, който е почти на 9 е на вълнА "дървета", е станал цяла дървесна енциклопедия и покрай него започнахме да преоткриваме природата. Открихме храсти с мушмули и може да врътнем един мармалад от тях есента, не знам дали ще ги опитат сурови. Оказа се, че има дървета с ядливи плодове, като Калина-та, но без да ги познавам добре, не бих рискувала.

По бреговете на някои езера в района има насипан пясък и за кратко се пренасяме в друго, отпускарско настроение- винаги ми носи усещането, че съм била на море. Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 10:42 от Бибит

# 597
Оо, марципаните от Любек ги поглъщах в количества като живеех в Хамбург. Тук обаче ги няма, очевидно не са традиционни, но скоро ще ходя на север и ще се запася. И едни кайзербрьотхен много ядях там. Към 1000 калории на бройка имат.😂

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 13:45 от Анонимен

# 598
Оо, марципаните от Любек ги поглъщах в количества като живеех в Хамбург. Тук обаче ги няма, очевидно не са традиционни, но скоро ще ходя на север и ще се запася. И едни кайзербрьотхен много ядях там. Към 1000 калории на бройка имат.😂
Бях мернала някъде, че си в Хамбург, затова се учудих на планините, а и защо не ходите на плаж на Елба - там се събира много народ през уикендите.
За мен марципаните нямат аналог и хич не ми пука за калориите им, никой не може да ме откаже от тях Simple Smile

# 599
Еми за съжаление така се стекоха обстоятествата засега поне, че се установихме далеч от Хамбург, за което съжалявам, защото там много ми харесва. И в Кьолн е хубаво, а наоколо много живописно, но неми харесва толкова.

Общи условия

Активация на акаунт