Всичко за косата тема 2

• 87 522
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
  • Перник
И аз използвам термото на Чи,  след него усещам същия ефект като вас - твърда и леко заплетени коса. В началото се чудех дали не бъркам с количеството, което слагам, но ефектът си е все един и същ. След изправянето слагам олио на Макадамия и то оправя положението.
Между другото, ползвам и заглаждащия крем на Милк шейк, към който бях много предупредени, но го намерих на добра цена и реших да му дам шанс. Използвам го преди сешоар и ефектът много ми харесва. Косата е със страхотен блясък, мека и гладка. Комбинирам го с шампоана на Милк шейк за боядисана коса и с балсама без отмиване.

# 136
  • В къЩи.
Благодаря ви,че споделихте за четките си. Hug

Над десет години поддържах много къса коса,четка и гребен не съм ползвала. Crazy Последните 3-4 месеца не съм я постригвала и съответно дръпна на дължина(доста съм далече от вашите буйни гриви ) и удещам ,че има нужда вече от сресване. Laughing
Може би ще си взема такава,която е показала Лаленце,те ми се струва най-подходяща за къса коса.

Някога като ученичка бях с дълга коса и майка ми все ми се караше като я реша мокра.Някой вече го спомена по-назад,че като е мокра се къса косъма. newsm78 Колко е вярно,незнам. Thinking

Та на дърти години,ще се уча как да се реша. Joy

# 137
  • sofiq
Аз от години ползвам четката на Макадамия ,ето тази:

Много съм доволна от нея,реша косата и суха и мокра,определено разресва много по-лесно и не къса толкова коса както други четки киото съм ползвала.За протокола косата ми е права с тънък косъм ,незнам за къдрава дали би била удачна.

# 138
NoshtenYastreb, OnDiNe_  bouquet  Благодаря Ви!
ще пробвам антиоксидантната серия щом и двете сте доволни от нея

# 139
  • Варна

Много съм доволна от нея,реша косата и суха и мокра,определено разресва много по-лесно и не къса толкова коса както други четки киото съм ползвала.За протокола косата ми е права с тънък косъм ,незнам за къдрава дали би била удачна.

За къдрава и аз не знам ,но за чуплива,дълга и изрусена е супер. Имам и тангъл и тая на Епруваж,и от трите Макадамията ми е най-любима. Май откакто я имам започнах да си реша косата  Laughing. Преди го карах на ресане с пръсти или с гребена на Макадамия,който си е почти същото.
 Наскоро се сдобих с термото на Напура https://www.zlatnaribka.com/napura/napura-stilizirashti/napura-n … -na-kosata-150-ml  ,което незнайно защо до сега съм пропускала.... Води се флуид,но е с консистенция на лек олио финиш.   Ами разкошно е като изключим аромата на ванилия,който не долюбвам. Хидратиращо , изглаждащо и не утежняващо. Слагам и на суха и на мокра коса според случая. Пробвах го и след хидратираща и след протеинова маска. И в двата случая резултатът е ОК. Необходимото количество за дълга коса е минимално тъй,че ще е в пъти по-икономично от любимите ми термици. Няма фиксация със сигурност тъй като съм оставяла косата да изсъхне и сама.

# 140
Да, явно на Чи е силна фиксацията и понеже позволява два пъти оформяне в ранките на 24 часа очаквам днес след тренировка да изляза като разплетена кошница. Тренирам на студено и влажно, вързана на кок, обикновено става на леки вълни тук-там...чак ми е любопитно как ще изглежда сега.

Добре де, няма ли хидратиращи термозащити, всички ли са на протеинова основа?

# 141
Имам и четката на макадемия.В началото беше супер ,но е с по меки зъбци и се деформираха във времето и спря да разресва толкова добре,  майка ми я използва сега.Майка ми е с къса косичка до ушите и и върши отлично работа

# 142
  • Пловдив
Аз също съм с четка Макадамия, на децата също съм взела такава. На моята зъбците също са взели да се деформират, но е факт, че все към нея се връщам. На скоро поръчах четка Епруваж, но ми се струва, че нейните зъбци са по-твърди, докато на макадамия, сякаш са гумени и доста по меки. И аз знам, че е по-добре на суха коса, но ставам като кошница и за това от скоро започнах на мокра. Четка Макадамия и този балсам без отмиване https://www.zlatnaribka.com/eprouvage/podhranvasht-balsam--sprey … ing-236-ml   правят разресването много лесно (косата ми е до кръста), незаменими са ми  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Не знам защо, но напоследък повечето продукти ми утежняват (с плътен косъм съм). Хидратиращите продукти ми се отразяват зле, докато протеиновите доста по-добре. Същата работа и маслените маски - след тях косата ми е отвратителна. Ограничила съм ги. Спокойо мога да остана само по Ш и балсам без отмиване, нещо което никога до сега не се е случвало.

# 143
  • В полите на Пирин планина
И аз много харесвам четката за коса на Макадамия. Hands V

# 144
И аз се реша с подобна на четkата,  показана от Госпожа Лаленце https://www.sallybeauty.com/dw/image/v2/AABJ_PRD/on/demandware.s … =fit&sfrm=png  и винаги на мокра коса и с балсам или маска. Къдравите коси просто не понасят ресане на сухо. С подобни на четките за разресване, които показвате, си правя само масаж на скалпа вечер.

Последна редакция: пт, 23 фев 2018, 11:26 от Moon Flower

# 145
И аз съм с четката на Макадамия/ с  доста чуплива коса съм/

# 146
  • В къЩи.
Ясно е ,че няма да се размина с четка за 5лв както мислех. Mr. Green
Ще се взима Макадамията,то се е видяло. ooooh!
Ще ме разорите,да знаете. Heart Eyes
 Hug bouquet

А разликата между зелената и розовата само в цвета ли е?

# 147
Купих си четка на Dessata , но предпочитам да си ползвам гребена на Macadamia.

# 148
Ясно е ,че няма да се размина с четка за 5лв както мислех. Mr. Green
Ще се взима Макадамията,то се е видяло. ooooh!
Ще ме разорите,да знаете. Heart Eyes
 Hug bouquet

А разликата между зелената и розовата само в цвета ли е?
само в цвета  е Simple Smile

# 149
  • София

+1 само дето моята коса е тънък косъм, обем и къдрава.
Винаги съм се сресвала само на мокра коса с маска/балсам. И след като махна кърпата на влажна преди да нанеса стилизант/термозащита. Цял живот.
Иначе на суха само преди да ползвам уред за изправяне.

Последна редакция: пт, 23 фев 2018, 11:33 от silver birch

Общи условия

Активация на акаунт