Всичко за косата тема 2

• 87 541
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Обещах да споделя след като пробвам въртящата четка /Лидл/ Simple Smile Нямах търпение Simple Smile
Гоолям кеф! И формата на косата се придава без проблем, и не ми окапват ръцете да се направя на тила. Много съм доволна! Само да изкара дълго! Simple Smile

# 691
  • Козлодуй
Здравейте, обмислям да си купя боя от златна рибка по препоръка от тук, но не зная колко процентов оксидант да поръчам, защото се предлагат три варианта 3, 6 и 9%-тов опитах се да видя на старата ми боя купена от магазин колко процента е оксиданта но не пише моля да ме посъветвате кой да избера? Simple Smile Цвета който съм избрала е 5.3 кестеняво златист безамонячна на лореал иноа Simple Smile

# 692
Здравейте, обмислям да си купя боя от златна рибка по препоръка от тук, но не зная колко процентов оксидант да поръчам, защото се предлагат три варианта 3, 6 и 9%-тов опитах се да видя на старата ми боя купена от магазин колко процента е оксиданта но не пише моля да ме посъветвате кой да избера? Simple Smile Цвета който съм избрала е 5.3 кестеняво златист безамонячна на лореал иноа Simple Smile
Малко информация 10 волюма (volume) = 3%

10 волюма оксидант е с много малка вреда на косъма ви. Той не изсветлява предварително косата ви по някакъв драматичен и силно забележим начин, а само взаимодейства с боята ви и вкарва пигментите директно в косъма. Обикновено се използва когато сте обезцветявали косата си.

20 волюма (volume) = 6%

Този оксидант изсветлява от 1 до 2 нива максимум косата ви в момента. Поради тази причина той се използва, ако боята ви е със същото ниво или едно ниво по-светла от косата ви в момента. 

30 волюма (volume) = 9%

30-те волюма от своя страна изсветлява косата до 3 нива максимум или по просто казано ще можете да се боядисате с боя, която е с 2 нива ( препоръчително ) или 3 нива максимум по - светла от сегашния ви цвят. 

40 волюма (volume) = 12%

Използвайте внимателно, тъй като този оксидант изсветлява от 4 до 5 тона

Изборът на оксидант зависи от :

- Номерът на боята

от номер 1 до номер 5 – 20vol. / 6% /
от номер 5 до номер 9 – 30vol. / 9% /
от номер 9 до номер 12 – 40vol. / 12% /
като номерата 5, 6, 9, 10 са преходни, което позволява да им се слага по-слаб или по-силен оксидант
Пример:
ако за номер 5 е предназначен оксидант със сила 6%, то може да се сложи и оксидант 9% като в този случай тонът ще се повдигне / осветли / от 0,5 до 1 тон нагоре в скалата на тоновете. И обратно ако за номер 6 сложим по нисък оксидант - 6% от предвиденият за него 9%, то той ще смъкне / потъмнее / пак с от 0.5 до 1 тон , но надолу по скалата на тоновете в каталога. Същото важи и за останалите преходни тонове изброени по-горе.

% бяла коса - тя е най- упорита за боядисване в следствие на биологични промени  / при над 60% бели коси се използва 20vol. за по – добро покритие /

Имай в предвид ,че ако си с коса под раменете и се правиш сама в къщи една боя на лореал иноа няма да ти стигне Simple Smile
За коса под раменете трябват две бои за пълно покритие Simple Smile
Мисче,и моята е по суха във върховете и затова ще играе ножицата.Ще махна само връхчета.И след това ще заложа на грижите.
Едно е здрава коса да обгрижваш друго е да се грижиш за суха и вяла коса(тогава само китосваш и след време проблема се задълбочава)

# 693
Чаровничка , много полезна информация !
Вече няма да се чудя какво да поръчвам .... Балеажа ми е за подновяване и се чудя дали да не пробвам сама да  го подновя. Виждала съм как става не мисля ,че ще е проблем.

# 694
  • Козлодуй
Чаровничка, благодаря Simple Smile Ще взема 6%-тов оксидант за 5-ца да видим как ще стане и само една за сега за да видя колко ще ми стигне защото е точно до раменете ми Simple Smile

# 695
Чаровничка , много полезна информация !
Вече няма да се чудя какво да поръчвам .... Балеажа ми е за подновяване и се чудя дали да не пробвам сама да  го подновя. Виждала съм как става не мисля ,че ще е проблем.
Възможно е да се справиш.Виждала съм страхотни балеажи в домашни условия.А и самото подновяване е някак си по лесно (поне така изглежда на клипче) .
После ще очаквам снимка да се порадвам на косата ти .
Един от малкото балеажи- омбрета които съм харесвала в темите и е доста сполучливо направен.

# 696
Имате ли впечатления от Schwarzkopf beology? В ДМ са на промоция и им се чудех доста.

# 697
Имате ли впечатления от Schwarzkopf beology? В ДМ са на промоция и им се чудех доста.
Пробвах изглаждащия балсам.Лично за мен нищо особено не са.
Не са лоши ,но не са и нещо уау .
Записах си час. 13 април петък ще махам връхчетата и ще израеним чертата и ще обсъдим една лудост .
Искам ето такъв цвят
И се чудя дали да я докарам така асиметрична ама ще трябва да накъсим...

# 698
Отвара от коприва ще потъмни ли светла коса? С памуче само в корените?

# 699
Чаровна, така асиметрична, не. Стои като след фризьорски запой.
Дълго каре би ти отивало много, с цвят в топлата гама.  Twisted Evil

# 700
Чаровна, така асиметрична, не. Стои като след фризьорски запой.
Дълго каре би ти отивало много, с цвят в топлата гама.  Twisted Evil
Ел,хем знам ,че топлата гама ми прилича и пак се заглеждам по   студените тонове.
Тази прическа всъщност не е асиметрична а е лонг боб.Просто си е заметнала дългата част зад ухото и затова стои така Simple Smile
Намерих тази манекенка (моделка в интернет) Simple Smile)
Ако реша да се направя така трябва да загубя не малка част от косата си.Отделно аз имам съвсем лек бретон (така да го кажа и няма да стои така ефектно при мен).Най отпред бретона ми е така в най дългата също ми е толкова дълга.
Да се върна пак за цвят на косата,вчера видях едно момиче с такъв цвят
много се ядосах,че съм с толкова тъмна коса.Страхотен цвят.

# 701
Тази прическа не е асиметрична. Лонг боб си е. На мен ми харесва. Цвета не ми допада. Но пък на последните две снимки ми харесват цветовете. Хубави много,но светли.

# 702
  • София
Чаровна, много хубав цвят е последния. Моята естествена е доста близо до него, след като се върнем от море Joy. Аз пък харесвам светлата гама за коса. Бях 10 години в тъмната гама и сега като си гледам снимки все едно съм на 30 години (а бях на 18). Особено черната коса... Слага едно 10-12 години отгоре Joy

# 703
Цветът на втората снимка е подобен на моят в момента.
Харесва ми, но не в/у мен, нямам търпение да се боядисам. Но ще е по-нататък, за съжаление.

# 704
Абе то и аз я харесвам,но не мога да си я позволя на моята коса. Първо-не всеки светъл цвят би ми отивал(дори де чудя има ли изобщо такъв,който би ми подхождал),второ ще си съсипя косата.

Общи условия

Активация на акаунт