СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 64 204
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Аз пък в 12г.с + 5 ходих на БХС и фетална, бебето само се гъзеше на ехографа и постоянно седеше с гръб, едвам го измериха за изследванията, та не е гаранция че ще кажат пола, дори и да е дошло време на теория..

# 361
♥Elfita♥ , настройвахме се за момиче, защото на предишния преглед, в 12 седмица, ни казаха момиче Grinning този път обаче и сами видяхме, че не е момиче Grinning

в 12 та г.с на фетална морфология ли беше или обикновен преглед?

На ФМ Simple Smile

# 362
Аз пък в 12г.с + 5 ходих на БХС и фетална, бебето само се гъзеше на ехографа и постоянно седеше с гръб, едвам го измериха за изследванията, та не е гаранция че ще кажат пола, дори и да е дошло време на теория..
Абсолютно същата ситуация и при мен !

# 363
Здравейте, мамчета!
Току-що проверих дали са излезли резултатите от БХС и останах меко казано ШОКИРАНА... Frowning
След Феталната морфология при проф.Марков и всички измервания, които направи и ме успокои,че всичко с бебчо е наред и риска от Даун е почти нищожен, сега скрининга ми удари мокър парцал в лицето.
Риска вече ми излиза ГОЛЯМ и се чудя какво да правя...Да се шашкам ли, да запазя самообладание и да поговоря с наблюдаващия ме лекар ли какво ще ме посъветва след прочита на резултата ли...Просто ще се побъркам. Вие какво ще ме посъветвате?

Здравейте, нова съм тук. Бременна съм в 14 седмица и термин септември. Както повечето тук и аз преминах през ранния БХС, резултатите изглеждат добре 1:90 000 за Даун и 1: 100 000 за останалите тризомии, но това 1 винаги ще буди притеснение в мен. Изчетох изключително много информация за ранния БХС както в български сайтове, така и в чуждестранни научни публикации, консултирах се също и с проф. Кременски. При ранния БХС в изчисляването на комбинираният риск за синдром на Даун участват ултразвуковите показатели ( размер на плода CRL от главата до опашката, измерване на нухалната транслуценция която трябва да е под 3мм, наличие на носна костица), вземат се под внимание възрастта на майката (до тук резултатите на Василева са идеални, затова и на феталната морфология са казали, че всичко е ок), в комбинираният риск се включват обаче и кръвните показатели на двата хормона ( плацентарния хормон PAPP-A, който не е добре да е нисък, и Free beta Hcg,  това е човешкият хорион гонадотропин,  който с напредването на бремеността нормално намалява и на етап 11-13 седмица не е добре да е висок).  Предполагам, че при Василева при тези добри ултразвукови показатели, високият изчислен риск( което съвсем не означава, че задължително има проблем) 1:75 се дължи на кръвните показатели, предполагам вече се е консултирала с лекар. Може да пише и лично на проф. Кременски по email като му изпрати резултатите си, много бързо и подробно отговаря. Пренатест е качествено, неинвазивно и сигурно изследване, сега има Пренатест-смарт за 799 лв изследва само синдром на Даун и резултатите са готови до 7 работни дни, взема се венозна кръв и се изпраща до Германия за самото изследване. До края на месец Март има и 10 процента намаление на цената.
Извинявам се за дългият пост и правописните грешки, ако има такива, но пиша от телефон.

Последна редакция: вт, 13 мар 2018, 16:53 от Mn.nikol

# 364

[/quote]
Здравейте, нова съм тук. Бременна съм в 14 седмица и термин септември. Както повечето тук и аз преминах през ранния БХС, резултатите изглеждат добре 1:90 000 за Даун и 1: 100 000 за останалите тризомии, но това 1 винаги ще буди притеснение в мен. Изчетох изключително много информация за ранния БХС както в български сайтове, така и в чуждестранни научни публикации, консултирах се също и с проф. Кременски. При ранния БХС в изчисляването на комбинираният риск за синдром на Даун участват ултразвуковите показатели ( размер на плода CRL от главата до опашката, измерване на нухалната транслуценция която трябва да е под 3мм, наличие на носна костица), вземат се под внимание възрастта на майката (до тук резултатите на Василева са идеални, затова и на феталната морфология са казали, че всичко е ок), в комбинираният риск се включват обаче и кръвните показатели на двата хормона ( плацентарния хормон PAPP-A, който не е добре да е нисък, и Free beta Hcg,  това е човешкият хорион гонадотропин,  който с напредването на бремеността нормално намалява и на етап 11-13 седмица не е добре да е висок).  Предполагам, че при Василева при тези добри ултразвукови показатели, високият изчислен риск( което съвсем не означава, че задължително има проблем) 1:75 се дължи на кръвните показатели, предполагам вече се е консултирала с лекар. Може да пише и лично на проф. Кременски по email като му изпрати резултатите си, много бързо и подробно отговаря.
[/quote]
Мn.nikol, обадих се на следящия бременността ми, вчера и днес. И двата пъти вдигна сестрата, явно лекаря преглеждаше, и се държа доста нахакано, никакво съчувствие, никакво съдействие дори да си пратя резултатите по вайбър да ги погледнат поне  с другите от феталната, които поисках да им оставя но те не ги взеха. В тяхната болница се оказа, че има един лекар не знам доцент ли е какъв е правел и той фетална морфорогия - Бързашки се казва, попитах я, ако се съмняват в резултатите измерени от Марков да се запиша при този Бързашки ако трябва - отговори ми, че Даун трудно се доказвал дори на ехограф, та ако съм искала където искам да ходя, да съм говорела с генегиците където ми е правено изследването...абе просто не знам как се сдържах и довърших учтиво разговора. И после се реших и към 13:30 днес писах имейл на проф. Кременски и очаквам всеки момент отговор от него. Това е при мен засега. И аз го отдавам това отклонение на кръвните показатели, но не мога да намеря никъде информация на какво може да се дължат моите отклонения. Затова потърсих професионално мнение. Казват, че професора бързо отговарял.

# 365
Аз бях писала на проф. Кременски в 2 часа през нощта и в 9 сутринта ми отговори и то много изчерпателно. Мисля, че не трябва да се притесняваш много, защото често резултатите от БХС са подвеждащи, но може да питаш проф. Кременски конкретно за тълкуване на стойностите на двата хормона. Попринцип двата хормона ги измерват в Мом, част от медианата, което е средна стойност и трябва да се движат около 1 или малко под 1. До колкото разбрах аз е добре PAPP-A да е малко над 1, а другият да е малко под 1 или 1, около 1. Но само на база хормони не се прави оценка на риск, т.е. отклоненията не са индикация за задължителен проблем. При мен при PAPP-А 1.6 и free Bcg 0.23 Биохимичният риск за Даун( мисля, че Биохимичният риск включва само кръвните показатели и възрастта) беше изчислен на 1:80 000, аз се притесних, че free Bcg e доста под 1( което е средна стойност, когато се говори за част от медианата) и затова писах на проф. Кременски и той ми обясни, че този хормон обичайно намалява стойностите си с напредването на бремеността, но също ми обясни, че оценка на риска на основа само на хормоните не се прави.
Вярвам, че всичко ще е наред с Вас надявам се и с нас, аз много се притеснявам от всичко. Задай всички въпроси, които имаш към проф. Кременски, аз му писах на kremensk@yahoo.com.

# 366
Мами, от няколко дни ме боли гърлото. Правя гаргари и май се пооправя. Преди малко обаче реших да премеря темпелртурата - 37 градуса. Не ме боли главата, пък и са ми казвали, че това е нормална температура при бременност. Дали да се притеснявам... не знам

# 367
Не е ли малко рано зо 4D? И аз мислех да ходя в началото на другия месец, когато ще съм около 16г.с., но прочетох, че е най-добре в 20-21г.с. Много ми е интересно какво ще се види, но мисля, че е безсмислено толкова рано да се ходи.

# 368
Ами аз ходя на 4D от самото начало, просто ехографът на наблюдаващия ме лекар е такъв и той всеки път пускa 4D-то, когато му трябва превключва на 2D, последният път на 4D, ясно видях малкото човече.

# 369
Здравейте, малко бях назад с четенето, и моят БХС излезе с риск от тризомии 13/18 1:109, при положение че над 1:100 е висок.Предполагам че е заради ниска стойност на РАРР-а. Но ходих и на фетална огледахме добре, няма нищо притеснително. Незнам утре ще покажа резултата на моя гинеколог да видим какво ще каже.

# 370
Аз честно казано нищо не разбрах от моите изследвания -БХС, просто се доверих на лекарката, че всичко засега изглежда ок и няма повод за протеснения и някакви допълнителни изследвания. продто съм решила да не търся под вола теле и да психясвам излишно. НО и нашето бебе стоеше упорито с гръб и едвам го измериха. Никакво предположение за пол, въпреки че ММ му говори само в мъжки Simple Smile
На вас личат ли ви коремчетата вече? Аз съм в 13-та седмица с термин 18.09 и ми се струва , че едва сега започва леко да се оформя. НЕ че не дебелея де Simple Smile

# 371
  • Пловдив
Аз честно казано нищо не разбрах от моите изследвания -БХС, просто се доверих на лекарката, че всичко засега изглежда ок и няма повод за протеснения и някакви допълнителни изследвания. продто съм решила да не търся под вола теле и да психясвам излишно. НО и нашето бебе стоеше упорито с гръб и едвам го измериха. Никакво предположение за пол, въпреки че ММ му говори само в мъжки Simple Smile
На вас личат ли ви коремчетата вече? Аз съм в 13-та седмица с термин 18.09 и ми се струва , че едва сега започва леко да се оформя. НЕ че не дебелея де Simple Smile
Здравей и аз съм в 13та седмица, попринцип съм слаба с малко коремче и още ми е е трудно да разбера дали е от бременност или си е моето хаха, но се вижда по оформено от друг път, но мисля   че преди 13-14 седмица едва ли ще личи. 

# 372
Относно БХС-то исках да съм наясно с всичко написано на листа, та затова освен с наблюдаващия ме лекар се консултирах и с проф. Кременски, тъй като е специалист в биохимичната диагностика. Относно коремчето аз съм в 14 седмица и мисля, че още не се забелязва, но при мен е първа бременност и съответно ще си проличи по-късно.

# 373
За 4D -то на предния преглед, когато правихме ФМ и БХС, АГ ми каза, че на следващия ще го направим, т.е след 3 дни, в 16 гс.
Относно корема...олеле майко Joy
Огромен е, започва от под бюста, там е и най-твърд. Общо взето продължава да си расте месец напред 😁

# 374
  • Пловдив
Mn.nikol,включвай се по-често.По-ясно обяснение за тълкуване на показателите при БХС не бях чела  bouquet

Огромен е, започва от под бюста, там е и най-твърд. Общо взето продължава да си расте месец напред

И аз така.Не един месец,а тичам два напред с шкембето

Общи условия

Активация на акаунт