СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 64 194
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Аз трябва някак си да забавя темпото с растенето , защото в края на април ще правим сватба . Разбира се, не смятам да правя нешо, просто ще се надявам на чудо Simple Smile  Уж поръчах малко по-голяма рокля , но е доста рисковано и се моля някак си да се побера ..

# 376
За 4D -то на предния преглед, когато правихме ФМ и БХС, АГ ми каза, че на следващия ще го направим, т.е след 3 дни, в 16 гс.
Относно корема...олеле майко Joy
Огромен е, започва от под бюста, там е и най-твърд. Общо взето продължава да си расте месец напред 😁

В тези седмици от бремеността големият корем е по-скоро подуване дължащо се на хормоналните проблеми, които водят до отпускане на мускулите, включително и на храносмилателната система(така бебето има повече време да си извлече необходимите вещества), образуване на газове и т.н., но в тези ранни седмици от бремеността бебенцето е около 10 см и матката тепърва започва да преминава от таза в коремната кухина.

# 377
Бях подута в самото начало, първите седмици, защото бях и на прогестеронова терапия. В момента корема ми е оформен , а бебето го следя с портативен доплер и хващам пулса на около 2 пръста под пъпа, който става все по-равен и май ще изпъкне до края ( изобщо не харесвам изпъкналите пъпове при бременните). Усещам движенията на бебето там,както и матката, особена е на пипане, а и газовете понамаляха доста за моя радост. Вечер се втвърдява доста и мога да се съглася, че до някъде е от подуване, но сутрин е малко по- отпуснат и пак си седи оформен и голям. Та изобщо не мисля да са само къркорещи чръвца и хормони Stuck Out Tongue Winking Eye

# 378
Е под пъпа, да, но за издуването още под бюста (както беше написано) си говорим вече за чревца, докато стигне бебето до там има още време.

# 379
Василева все пак не се притснявай, стискам палци всичко да е наред... А отностно отношението на сестрата...гнусно ми става от такива хора, аз бих се насочила към смяна на специалиста...докато още не е минало много време... и в крайна сметка резултата от БХС не е никаква диагноза. Само статистика базирано на годините ти и на измерването на доктора. Да ни зарадваш скоро с добри новини!

# 380
Twinkie, точно това се чудех и аз дали след като съм се записала вече при него мога да се "отпиша" или да продължавам да си ходя на редовните консултации и да преглътна това тъпо отношение на акушерката и паралелно да си ходя някъде другаде на частно.
Не знам дали са истина думите и, които постоянно ми се въртят, че на ехограф трудно се виждал Дауна. То ако е така, тези морфологии където ходим само да бием път , за да чуем каквото ни е изгодно, че е добре детето ли са.
Боже, дано всичко е наред! Надявам се скоро да получа отговор и от проф.Кременски и да си обясня на какво се дължат тези икривени стойности.

# 381
  • Пловдив
Василева,да,можеш да си смениш ЖК то.Отиваш при ЛЛ и искаш ново направление майчинство здравеопазване.С него отиваш при новоизбраното ЖК и това е

# 382
Благодаря за разяснението, Elfita! Flowers Hibiscus

# 383
Можеш да се отпишеш, но ще ти трябва ново направление за ЖК, което мисля, че може обаче да се издава на 3 месеца най-рано мисля, може да попиташ джи пи-то. Дори и да се 'отпишеш' трябва да си вземеш всички изследвания, за да ги предоставиш на новия. Мисля, че е права за ехографа, защото те неслучайно пишат, че не е диагноза, а статистика. Моя позната й беше излезнал висок резултат, след това реши да ходи на амниоцентеза, но пък трябва да си на 100% сигурен в лекаря, тъй като е пипкава и опасна манипулация. Кихна куп пари, резултатът от амниоцентезата вече беше диагноза, който също не беше нисък, но тя беше над 35. В момента 2 години по-късно, детенцето си е абсолютно наред и всичо е супер. Аз единствено не толерирам грубо отношение от лекари, за каквото и да било, на сестрата или на доктора задължението е да ти помогне, да обясни, да успокои, все пак са давали клетва, не да се държат сякаш си поредното мрънкало досадно... Стискам палци!

# 384
Здравей Василева,

Можеш да смениш специалиста който ти следи бремеността, като отидеш при личния лекар и си вземеш ново направление за женска консултация с което да отидеш при новия специалист. На кой email писа на проф. Кременски ? Аз му писах на kremensk@yahoo.com и получих веднага отговор провери дали е изпратен успешно email-ът, може да пробваш да пишеш на този който споменах, ако си писала на друг.
Всъщност при изчисляването на комбинираният риск, голяма тежест имат ултразвуковите показатели( например при наличие на нухална транслуценция над 3мм често препоръчват директно амниоцентеза), но  ултразвуковите показатели както и цялото БХС просто дават само сигнал дали има повод за правене на по-задълбочени изследвания.
При теб отклоненията са само в кръвните показатели, това не е задължително индикация за Даун. Може да се дължат на много други неща, които се регулират медикаментозно, а може и въобще да не са сигнал за проблем, просто трябва консултация с качествен специалист.
Поздрави!

# 385
Здравей Василева,

На кой email писа на проф. Кременски ? Аз му писах на kremensk@yahoo.com и получих веднага отговор провери дали е изпратен успешно email-ът, може да пробваш да пишеш на този който споменах, ако си писала на друг.

Поздрави!

Mn.nikol, точно същия е имейл адресът, на който съм пратила съобщинието, сега го сверих.
Започнах да се чудя дали пък не е отпуска нещо човека...
Дали да не звънна да попитам.Confused
Иначе и аз получавам обратно имейл, когато пощата е недоставена, но не съм си направила настройките да получавам отчет щом получателят го прочете.

# 386
Василева може да си публикуваш и резултатите във форумът на Националната генетична лаборатория, там със сигурност ще има разяснения, проф. Кременски ми го беше написал в края на email-ът.
ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ПОСЕТЕТЕ
www.lmpbg.org
Началната страница и "ФОРУМ"

# 387
Здравейте, момичета!
Да ви кажа какви ги свърших днес. Звънях два пъти в лабораторията да питам за д-р Кременски, тъй като видях, че от два дни не е отговарял и във форума. Жената, която вдигна каза, че не го е виждала, но и той идвал до там само ако имал консултация. Намерих му мобилния и се престраших да го набера към 14:00ч. Извиних се, че го притиснявам и попитах дали е удобно, и той човека толкова беше сърдечен, впоследствие разказа, че бил в кардиологията, тъй като са го оперирали и на мен ми стана още по- неудобно, че то притесних. Както и да е, изслуша ме разпита ме колко ми е комбинирания риск, колко е биохимичния и като чу за нухалната колко е и за това, че си има костица вика: еее, ми идеално е, аз не виждам по тези показатели проблем и после като чу чхг-то и пап-а каза, че трябва да си избера или генетичен тест или амниоцинтеза, за да се отхвърли Даун, защото отклонението при тези хормони не винаги е показател за Даун.
Каза ми, че в Геника този пренатест бил някъде 700 лв. Резултатите излизали за седмица. Струва ми се, че из двете теми бях попадала на изказвания, че някои от вас са го правили. Бихте ли споделили и вие ли в Геника сте го правили и над 1000 лева ли е на повечето места наистина. И накрая в проценти ли ти излиза вероятността за аномалията или твърд отговор - да, не 100%.
Много ми е притеснено.

# 388
Здравей, тези пренатална генетични тестове дават твърд отговор има ли данни за синдром на Даун или не, аз лично съм се насочила към Пренатест-смарт на своя глава лекарите ми казаха, че няма нужда около 760 лв, резултатът отново излиза за седмица, а материалът се обработва и тълкува от генетици в Германия. Въпреки това ги рекламират с 99.9 или 99.8 процента точност, т.е. ако покажат, че има данни за Даун, пак ще се препоръча амниоцентеза за 100 процента   потвърждаване. Може да влезеш в сайта на Пренатест предлагат 3 варианта пакети, като цените са едни и същи за цялата държава независимо къде ще ти вземат кръв.

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 17:34 от Mn.nikol

# 389
Здравейте, дами, малко включване и от мен.

Посетих днес доктор Начев, който потвърди, че метформинът се спира при бременост, та се успокоих. Назначи ми и той изследвания и каза, че ако кръвната захар е над 5.1 трябва да правя обременяване с глюкоза. Дано не се наложи, че с моето гадене не мисля, че имам шанс. То без бременост едвам се спирам да не повърна...

Моят корем също е издут, аз си имам и по принцип де Simple Smile  И аз надявам да са газове и хормони и да поспадне.

Казах и на работа, добре се прие, шефката се зарадва. Аз работя в голяма фирма и майките там не сме новост, та не вярвам да имам проблеми. Днес ме пуснаха половин ден по-рано, за да ходя по лекари.

Хубава вечер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт