Минималистичен начин на живот

• 500 250
  • 11 367
  •   2
Отговори
# 11 160
Аз наскоро смених работа. По-ниско платена е, устройва ме с първокласничката, но има поне едно-две публични събития месечно, които изискват официално облекло. Та си купих три костюма от шийн. На този етап ми вършат чудесна работа. Не знам доколко е минималистично.

# 11 161
  • София
Когато ходих още в кантората, просто си бях отделила няколко 3-4 панталона, 5-6 ризи и 3-4 сака, които въртях във всякакви комбинации помежду им. Съвсем класически и изчистени модели.
Бях си снимала всички комбинации помежду им на телефона и просто избирах коя комбинация ми се носи. Разнообразявах и с няколко тънки цветни шалчета.

# 11 162
От малка съм научена внимателно да преценявам покупките на дрехи: има ли с какво да съчетая, има ли поводи, за които ще ми свърши работа и т.н. Естествено, за конкретен повод и еднократно обличане също съм купувала, но това са броени пъти. Обичам си униформите ( здравен работник съм), от 20 години си ги нося ежедневно с удоволствие, а ежедневните ми дрехи са каквито си поискам, нямам дрескод и просто нося нещо според настроението ми, на никой не му пука дали ще отида на работа със спортен екип или плажна рокля, обувки на висок ток нямам от години. Съобразявам се единствено с възрастта си, все пак гледам да се обличам адекватно за годините си. Нямам много дрехи, купувам основно тениски, рокли, блузи, не робувам на марки, влизам и във ВУ само в един конкретен магазин, ако имам време и път към него. Иначе целенасочено: никога. Отпускам се в покупките на козметика, парфюми, грим, все пак трябва да сложим акцент на визията. Бижута нося основно обеци и гривни, рядко слагам колие и часовник. Но скоро си купих и нови неща, че колекцията ми се видя демоде 😆

# 11 163
  • Велико Търново
Основно купувам Boss, там всичко с всичко си отива.Диаманти нямам, с бижута и аксесоари съм топ минималист-нямам.

# 11 164
  • София
Мен далеч по-силно ме вълнува минимализмът в интериора, в бита и в отношенията.
Хюга ми е много близко до това, което се стремя да постигна в живота си.

# 11 165
И мен, и най вече минимализъм в ежедневния живот, посуда, обзавеждане, общуване. Установих, че и многото контакти ме натоварват и се опитвам да ги сведа до минимум!

# 11 166
... слагам в скрит текст някои скандинавски марки, които имам в гардероба си и нося в ежедневието и на работа:

Скрит текст:
COS, Filippa K, Munthe, Andita, Marc o Polo, Anine Bing, Ganni
Аз не съм доволна от качеството на Marc o Polo, ленените им дрехи стават на торба след година носене. За мен въобще не са синоним на качество.

# 11 167
  • София/Севлиево
И на мен ми харесва концепцията за Хюга.Може би след 10-15 години ще успея изцяло да го постигна (сега ми се получава само около Коледа-топло одеало, любима топла напитка,хубава музика и книга,шарени чорапи,за никъде да не бързам,т.е.това аз разбирам под "хюга" ,може и нещо съвсем различно да е,но тъй го възприемам).
Фивър,ти си успяла да си създадеш капсулен гардероб.Мисля че е дискутирано не веднъж за него точно в тази тема.Аз имах подобен като студентка,но сега ми се носят цветни дрехи,рокли и съм доста отдалечена от тази концепция.

# 11 168
  • София
Хюга е насочена и към минимализма. Обожавам скандинавския стил на обзавеждане, с изкл. на любимите им открити закачалки за дрехи и за кухненски потреби. Да нямаш нищо излишно, което да ти създава неудобства.
Думата означава комфорт, уют, удобство.
Ели, моите дрехи са цветни, просто не са шарени. Капсулата не е задължително да е едноцветна или тъмна. Важно е да се съчетават елементите.
Спокойно можеш да съчетаеш пола пепел от рози с бежова блуза (днес бях така навън). Просто същата пола мога да я комбинирам с черна, бяла и сива блуза. Бежовата блуза пък върви на останалите ми поли и панталони. Това с тъмните цветове не ми е любимо. По едно време залагах на тях за офиса, но със свободата открих и цветовете. Simple Smile

# 11 169
  • Somewhere beyond the moon and stars

Максимата е: “чисто тяло, чиста съвест и чист дом”. С малките деца временно съм се примирила, че последното ще е в компромисен вариант, но другите две никога не са. Blush

Честно да си призная, уют ми създават определени хора и не обръщам толкова внимание на обстановката. Ако ме “спуснат” с тях, ми е добре навсякъде.

Минимализъм в контактите не ми е възможен, нито желан на този житейски етап… има време и за това.

# 11 170
  • В заешката дупка
Аз не ходя с костюми на работа. Кежуъл ми е облеклото. Аз пък от Boss съм разочарована. Няколко неща бързо ми се скапаха. Мъжът ми основно ги носи, но от няколко годни му се струва, че качеството нещо не е на много добро ниво. Тениските с поло яки му се обезформят или обезцветяват по-бързо в сравнение с други брандове.

# 11 171
Ако не ме мързеше толкова да гладя, бих си ходила само с офисно облекло. Всичко с всичко се комбинира, вземаш най-предното от закачалката без да мислиш. Летим в космоса, как пък никой не измисли самогладеща ютия.

# 11 172
И аз обичам офисно облекло. Но най обичам рокли. Не мисля за съчетаване..
Навличам, подходяща чанта и ботуш/обувка и пей сърце! Wink

# 11 173
Ако не ме мързеше толкова да гладя, бих си ходила само с офисно облекло. Всичко с всичко се комбинира, вземаш най-предното от закачалката без да мислиш. Летим в космоса, как пък никой не измисли самогладеща ютия.
Самогладещи се дрехи да измислят, не ютии... съвсем минималистично и без излишни неща Grinning На моменти като се чудя за някоя дреха дали я искам и дали ще я нося, факторът дали иска гладене също ми е накланял везните Grinning

# 11 174
Ако харесвам нещо гладенето не може да ме спре...имам парната вертикална на филипс! Wink

Общи условия

Активация на акаунт