Минималистичен начин на живот

• 558 634
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 5 130
Еее, случва се и те да се объркат и да нацелят правилното Wink
Шегувам се Simple Smile Много мъже имат добър вкус, точно както и много жени нямат. Нищо, че се мислим за априори по-способни в тази област от тях

# 5 131
Еее, случва се и те да се объркат и да нацелят правилното Wink
Шегувам се Simple Smile Много мъже имат добър вкус, точно както и много жени нямат. Нищо, че се мислим за априори по-способни в тази област от тях
Неговият вкус не е лош, просто е по-различен от моя, някак по пищен, първия път като обзавеждахме всичко той прави сам, защото бяхме с бебе, беше се справил чудесно, но съвсем различен стил от това което аз харесвам, заоблени рафтове, извити дръжки  и пр. Тази секция още ми се мъдри в хола, но ще я сменям и нея скоро, изживя си живота... Joy

# 5 132
  • София
При нас вкусовете просто съвпаднаха, както и мнението ни, че искаме да има минимално количество мебели и максимално повече място.
А относно вещите си е минималист без да го осъзнава, не носи ненужни неща у дома, само му е малко трудно да се раздели с нещо, макар и вече скъсано/счупено.

# 5 133
В общия случай мъжете са по-практични и усетът им към обзавеждане е към практичността. С ММ имаме 20+ години брак и вкусовете ни за много неща са формирани заедно и под влияние един на друг. Обикновено аз разглеждам и свеждам избора до макс 3 варианта и после заедно решаваме кой точно да бъде. Но не мога да го оставя сам да избира обзавеждане, нито пък аз ще се чувствам комфортно, ако не съм чула мнението му.

# 5 134
  • В заешката дупка
Цветът на бялото зависи не само от нюанса, а и от светлината. В зависимост от нея, може да изглежд и по-топло, и по-студено.

# 5 135
Мъжът ми е запален по минимализма от поне 20 години, но е до там. Някой друг да го поддържа. При нас минимализма убягва не защото е претрупано а защото вечно някой си льоснал нещата където не трябва. Тук чорапи, там книга, на трето място капки за очи, на плота нож  и трохи... Нямам ръце вече да ходя след такъв артистичен минималистичен хаос. Осъзнавам че Между това да харесвам нещо и да  мога да го претворя в действителност има пропаст.  Явно не в този живот. Или като вдовица.  Все пак предпочитам първото Simple Smile

# 5 136
Това ми харесва за всесезонно. Без пуФкавите килимче, възглавнички и одеялце  - за лято, с тях - за зима. Е, може и с други дребни елементи.

Ние трябва да боядисаме трапезарията и хола. Те са едно по-дълго помещение с лека арка, която ги разделя. Не искам бяло, но всеки друг цвят би отнел обем и светлина. Бяло с някакъв лек оттенък ще е сигурно. И ламината трябва да сменим, там се надявам по-лесно да изберем цвят. Коридор и стълбище също искат боя, но те ще са като стаите вероятно.

_re_ge, и у нас е разхвърляно. Не съм много прибрана, но на моменти откачам. От друга страна, в едно полупразно и изрядно подредено помещение едно нещо да не е на мястото си и веднага се набива на очи, а ако по принцип е леко разхвърляно, малко повече не си личи толкова. Лекият хаос е по-стабилно състояние от абсолютната подреденост.

# 5 137
У нас домът ни е мой ангажимент. Мъжът ми има няколко изисквания- да няма цветя, като в бабешка къща( за това ще ми прави зимна градина; да няма мебели от времето на баба му ( тук успях да го убедя, че ще ги използвам за акцен). След направени ремонти на 7 жилища, сега съм в белия си период ( всичко е искрящо бяло с индустриални мебели и графитено дивани) цвят се вкарва с картините, а от тях имаме много.

# 5 138
  • MI
Блу, това е някакъв апартамент в Париж, и аз с удоволствие бих живяла там. Grinning
Защо не сложиш някой от най-светлите тонове на тортора?

# 5 139
Блу, това е някакъв апартамент в Париж, и аз с удоволствие бих живяла там. Grinning
И аз със удоволствие бих живяла в този хол...! Гушкав! Purple Heart

# 5 140
На мен не ми харесва този хол. Само прозорците ми допадат и килимчето под дивана.Много е претрупан за мен.Аз бих оставила само големия диван,килима и цветето.Но аз харесвам максимално изчистено и свободно пространство.

# 5 141
Най-минималистична ми е спалнята. Имам легло, гардероб, телевизор на стената. Масата за гладене е сгъната отстрани между гардероба и стената. Нямам килим и нощни шкафчета, нито картини и т.н.

# 5 142
Тя и моята подобна - спалня, нощни, гардероб, дъската за гладене! Wink Красотата идва от полюлея и двете нощни лампи! Wink

# 5 143
Защо не сложиш някой от най-светлите тонове на тортора?
Не знаех кой цвят/гама се казва така, но след като проверих - в средните тонове тортора искам да ми е ламината. Стаите са на ниво земя, с ниски тавани и се притеснявам да не сивеят много стените. Мебелите и дивана са ми тъмни, принципно искам да ги сменим, но към момента са в много добър вид, вършат ми добра работа и засега оставаме с тях. Дъщеря ми иска в много бледо розово да са стените. Представям си го, харесва ми, но и имам някакви резерви.

# 5 144
Аз пък съжалявам, че не взехме тъмни дивани, моите са светли и трябва да слатам покривала отгоре, иначе при постоянното търкаляне по тях, ще станат на нищо. Вие в спалнята ли гладите? Моята маса за гладене стои в една ниша между кухнята и трапезарията.

Общи условия

Активация на акаунт