Минималистичен начин на живот

  • 559 187
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 5 295
  • Мнения: 9 867
Не знам каква е мойта тенджера от Икеа (загряват ѝ се дръжките, а тъкмо седнах с кафето и сега не ми се става), но си я харесвам много. Капакът ѝ ми е много удобен, не е тежък като стъклените, ляга добре и отпуска достатъчно пара. При следващо ходене до Икеа ще погледна други размери тенджери и тиган. Имам два керамични тигана, които са чудесни за палачинки, но искам и такъв тиган.

# 5 296
  • Мнения: 33 807
Да, видях, че дръжките са кухи и няма да загряват, дъното е трислойно, истината е че ми харесаха на външен вид, имам една тенджера иноксова, испанска, сигурно от десет години не е мръднала...но май ще я подарявам на мама!

# 5 297
  • MI
  • Мнения: 11 890
Не, вкъщи правено с кило и нещо кайма ще излезе тенджера със сос. Пробвано много пъти. Нещо пропорциите не са ОК. Пицата пък е от най-евтините неща, ако я правиш вкъщи. Фалафел също. Дори лазанята не е от скъпите яденета, ама въобще. Все пак бешамелът е само брашно, масло, мляко и подправки.

За четирима 800 лв. и на мен са ми малко, но не е невъзможно.  Зависи кой как се храни. Ето, аз сметана не понасям и няма сила, която да ме принуди да сложа кашкавал на картофите. Месо ядем, но не в огромни количества. Но пък редовно готвя риба например. Друг риба не понася, но яде по кило месо на сядане. Трети е веган. Четвърти все на диета. Пети яде много сладко. Все различни суми ще излязат.

За тенджери и сие по-добре да не отговарям, че ме е срам.

# 5 298
  • Мнения: 33 807
М дааа, аз също не правя никакво месо с млечни, сметани, кашкавали, сирена отгоре, защото  килата хвърчат...моите биха яли, но няма кой да им го приготви така Wink, така че си ядат пиле с картофи и не търсят кашкавали върху тях! Joy

# 5 299
  • София
  • Мнения: 45 061
О, аз следя една канадка, ей там пада готвене! Точно месо с млечни, паста с месо и млечни, тестени десерти и пр. Ние в момента сме отказали картофите, ориза и пастата, че мм е на нвх - отслабва.

# 5 300
  • София
  • Мнения: 18 722
Аз установих с времето, че в повече от 2 съда едновременно не мога да готвя. Затова имам малко съдове за готвене и се събират точно в 1 шкаф: 2 големи тенджери, 2 малки тенджери за заготовки, 2 тави, 2 йенски тави, 2 йенски тенджери (в тях често правя и салати тип с картофи или паста), 2 каменни тигана (дълбок и за палачинки), 2 купи за салата (или за разбъркване на смески за ястия) и 2 подносни чинии. Имаме по 2 комплекта съдове и прибори за хранене, чаши за чай, за кафе и за безалкохолни. По 1 комплект имаме чаши за бира, бяло вино, червено вино, розе, уиски, ракия, аперитив и коктейлни. Също така, по 1 комплект купи (за каша, супа, ядки) и по 1 комплект купи за мелби. И всеки си има по 1 стъклено шише за вода от литър. Това е.

# 5 301
  • MI
  • Мнения: 11 890
Как да не може в повече от един съд, една тенджера, тиган, тава и няколко помощни мога да ти изцапам без проблем за едно готвене с първо и основно яденета. Ако направя и десерт и отиде та се не видя. Да живее съдомиялната. Grinning

# 5 302
  • Мнения: 33 807
О, аз следя една канадка, ей там пада готвене! Точно месо с млечни, паста с месо и млечни, тестени десерти и пр.
Аз ако ям така ще се търкалям...

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 13:08 от mimi.7299

# 5 303
  • Мнения: X
Странно, какво е това пиле за 8лв. килото и то обезкостено?
В месарницата, в която пазарувам, обезкостени пилешки бутчета с кожа струват 7.50 за килограм. И няма нищо за учудване - едни, като Гал, се нахранват с малко, други, като семейството на Реге, хапват стабилно, трети сме по средата. Нормално. Друг е въпросът, че като чета с какви миниатюрни количества се нахранва Гал, умирам от завист и се чувствам прасе лакомо.

# 5 304
  • София
  • Мнения: 12 006
Скрит текст:
О, аз следя една канадка, ей там пада готвене! Точно месо с млечни, паста с месо и млечни, тестени десерти и пр.
Аз ако ям така ще се търкалят...
Ако не го ядеш на вечеря и да си легнеш, няма да се търкаляш. Хората са измислили физически упражниея и йога с цел изразходване на калории /и не само де/. Спагетите ако не са с месо или с карбонара или подобен млечен сос ми е интересно как ги консумирате? Само със сирене?

# 5 305
  • Мнения: X
Спагети с риба тон и песто от маслини, гарнирани с чери домати. Или вместо риба тон, настърган кашкавал.

# 5 306
  • В заешката дупка
  • Мнения: 5 554
Аз спагети само с класическо песто мога да ям. Много ми е вкусно. Правя също и спагети с патладжан и доматен сос. Също любимо.

# 5 307
  • MI
  • Мнения: 11 890
Има тема за италианска кухня, има доста рецепти там. Иначе може с всякакви зеленчуци, само с домати си е класика. Предполагам става дума общо за паста, не само спагети. Може с тиквички, с патладжан, с нахут, боб, зелен боб и домати, бакла, с каквото се сетиш. Може и с риба. Има хиляди рецепти. Разбира се може и Карбонара, но там калориите са множко.

Мими, и аз ще се търкалям ако се храня така, а вероятно и ще се разболея...

# 5 308
  • София
  • Мнения: 12 006
Спагети с риба тон и песто от маслини, гарнирани с чери домати. Или вместо риба тон, настърган кашкавал.
Ееее с риба тон ... трябваше ли да го пишеш сега YumYumSmile ?! Само че аз ги правя със сушени домати вместо с чери + кашкавал и риган. Обаче рибата ми е в гарафа "с месо". А само с кашкавал, маслиново песто и домати не би ми допаднало. Както и да ги правя са ми или с месо или с млечни, а понякога конбинирано, ако на карбонарата сложа тука таме за цвят филе. Разсипник съм Smiling Imp
Нели - за спагети конкретно питах.

# 5 309
  • Мнения: X
Абсолютно минималистична вкусотия - спагети алио е олио. Пастата обаче да е прясна, зехтинът да е първокачествен, а за пармиджаното да не отварям дума. Мням!

Общи условия

Активация на акаунт