Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 48

• 63 153
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Къде си пусна изследванията? В коя болница?

СПИН и рубеола не са ми пускали. ПКК+урина, кръвна група, Васерман и Хепатит Б.
Ами следящия ме АГ ми пусна направленията, а къде си пуснах изследванията нямам спомен вече, то кога беше. Във всяка лаборатория може по принцип.

# 151
Мисля че на всеки триместър се пуска ПКК+урина. На мен ми пускат по-често, защото съм с нисък хемоглобин и трябва да се следи.

# 152
Момичета, а Васерман и другите покриват ли се от ЗК? А кръвна група?

# 153
  • Варна
Да, покриват се.

# 154
На мен в началото ми пуснаха хормонален анализ (PIGF (Плацентарен растеженфактор); PAPP; free βhCG) - каквото и да са те, ПКК+урина; Сифилис (anti-Syphilis); СПИН ( HIV 1 antigen+anti-HIV 1/2antibodies ); Хепатит В (HBsAg); Хепатит С (anti-HCV antibodies); АсАТ; АлАТ; Глюкоза; Общ белтък(Total protein).

Всеки емсец преди регулярния преглед пускам ПКК, урина и глюкоза.
Сега хемоглобинът пак ми е паднал леко - миналият път е бил 117 (при долна граница 120), сега е 114. Сигурно ще пия желязо сега.

# 155
На мен в началото ми пуснаха хормонален анализ (PIGF (Плацентарен растеженфактор); PAPP; free βhCG) - каквото и да са те, ПКК+урина; Сифилис (anti-Syphilis); СПИН ( HIV 1 antigen+anti-HIV 1/2antibodies ); Хепатит В (HBsAg); Хепатит С (anti-HCV antibodies); АсАТ; АлАТ; Глюкоза; Общ белтък(Total protein).

Сега хемоглобинът пак ми е паднал леко - миналият път е бил 117 (при долна граница 120), сега е 114. Сигурно ще пия желязо сега.
И моите изследвания бяха като на Мъ℘♥Мяɣ + кръвна група и Rh (макар че имам картонче), и желязо.
Мъ℘♥Мяɣ, изследвай си желязото, B12 и фолиева, за да се прецени по - добре. Не само желязото играе роля за кръвотворенето.
PIGF (Плацентарен растеженфактор) е показател за преекламсия и в Щерев е въведено като скрининг изследване.
PAPP; free βhCG са показатели за БХС.
Всеки месец - ПКК, урина, глюкоза, общ белтък, желязо, АЛАТ и АСАТ.

Последна редакция: вт, 06 мар 2018, 10:32 от Coelum

# 156
Ария,
относно гела с магнезий зависи колко слагаш. Blush Аз в началото без да знам още плесках наред стабилно и после си чаках да поеме бая време, но като се слага по умерено и се втрива с леко масажни действия всичко си е ок.

# 157
По каса при регистриране на бременност има доста изследвани - токсоплазмоза и ТСХ е едно от тях, също.

# 158

За хемоглобина мога да ти препоръчам да си хапваш нар. Аз не обичам да го ям и затова си го смилам с блендера и си правя сок като му добавям и малко захар, че някой път е много кисело Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 159
  • София

За хемоглобина мога да ти препоръчам да си хапваш нар. Аз не обичам да го ям и затова си го смилам с блендера и си правя сок като му добавям и малко захар, че някой път е много кисело Stuck Out Tongue Closed Eyes

Ама все пак и с Нара внимавай, че пък той запича Grinning

# 160
Кръвната група и СПИН не бяха ли задължителни? По спомен мисля, че даже СПИН към момента на раждане не трябва да е на повече от 6м?!

# 161
Аз кръвна група имам изследвана при тях и е +, предполагам сега накрая ще ми я пуснат пак, затова нямаше смисъл на първото изследване да ми я пускат.

За желязо ще видя какво ще ми даде, в началото и Б12 изследвах, защото първите 4 месеца не можех да помириша месо, което горе-долу и сега така продължава. Та Б12 беше около долната граница. Нищо де, не е толкова ниско, ще ми го регулира с добавка.

Щях да я питам днес, но не можах да отида на тонове, задържаха ме в работата, утре ще ходя.

И за една промоция - ето този измиващ гел на А-Дерма A-Derma Primalba Нежен измиващ гел за бебета за коса и тяло, го взех на промоция от аптека Субра - 2. т.е. 1 литър на 50%, т.е. два броя за 24 лв. В Ремедиум е 22 лв.
Който е решил да ползва медицинска козметика, просто като инфо.

# 162
Крем против стрии да препоръчате, нещо натурално, безопасно за бременността.

# 163
Аз използвам студено пресовано кокосово масло и лосионите на Palmer's. Не знам обаче дали има ефект конкретно за стрии, може просто още да не са ми се появили Rolling Eyes

# 164
  • Blondeville
Само да вметна, че вит б12 на долна граница е много ниско, а за плода е много важен. Вит б12 трябва да е към горна граница, защото в лабораториите референтните са доста занижени. Много е важно да се следи да няма дефицит, както и на желязото, защото после и при бебето стойностите са ниски. При мен с първата бременност беше така.

Общи условия

Активация на акаунт