МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 12

• 86 108
  • 787
  •   3
Отговори
# 570
Бебулия, май няма как да се открият единични бройки. По принцип никой организъм не е стерилен и всеки си носи по нещичко от различни бактерии. Важното е полезните бактерии да са в повече и успешно да подтискат развитието на болестотворните, получава се баланс между тях.
      Вероятността мъжа ти да се е заразил от тебе е почти 0. Затова това което съм ти написала е като съвсем крайна мярка ако продължава да прави рецидиви. Просто някъде го бях прочела че има и такава, съвсем нищожна вероятност.
      На мен и мъжът ми ни бяха открити уреаплазма и микоплазма и кандида. След лечението той беше чист, а на мен ми откриха 3 съвсем различни бактерии. Явно съм била носител на единични бройки и след като сме изтребили първите, тези са се размножили. Тогава док настоя отново двамата да проведем  лечение, въпреки че резултатите на ММ бяха чисти.
      Та явно има някаква истина в това което ти написах, но пак казвам че е крайна мярка, тъй като и безразборното пиене на АБ никак не е полезно.  Peace

# 571
  • Благоевград
Бебулия, май няма как да се открият единични бройки. По принцип никой организъм не е стерилен и всеки си носи по нещичко от различни бактерии. Важното е полезните бактерии да са в повече и успешно да подтискат развитието на болестотворните, получава се баланс между тях.
      Вероятността мъжа ти да се е заразил от тебе е почти 0. Затова това което съм ти написала е като съвсем крайна мярка ако продължава да прави рецидиви. Просто някъде го бях прочела че има и такава, съвсем нищожна вероятност.
      На мен и мъжът ми ни бяха открити уреаплазма и микоплазма и кандида. След лечението той беше чист, а на мен ми откриха 3 съвсем различни бактерии. Явно съм била носител на единични бройки и след като сме изтребили първите, тези са се размножили. Тогава док настоя отново двамата да проведем  лечение, въпреки че резултатите на ММ бяха чисти.
      Та явно има някаква истина в това което ти написах, но пак казвам че е крайна мярка, тъй като и безразборното пиене на АБ никак не е полезно.  Peace

Благодаря ти! Сега се върнахме от уролога и според него не е взета правилбо пробата от моята гинеколожка (жена му също е гинеколожка). Само, че аз пускам микробиология поради различни причини вече 4 пъти за 1 год.и винаги целенасочено си включвам изследване за трихомони. Реултатите винаги са отрицателни. Да му се не види ако съм имала все някога нямаше ли да покаже!!! Нищо де ще се лекува пак и ще видим.След моето изследване за проходимост ще направя и аз един курс на лечение!!! Малко дълго стана!!! 😊

# 572
Стискам палци бързо да се справите с проблема.  Peace

# 573
Момичета, а ние наред със спермограмата, трябва ли да пускаме и микробиология?

# 574
  • Благоевград

От опит ти казвам, че е най-добре да пуснете и микробиология, защото ако покаже левкоцити пак ще се наложи да пускате. А така с един куршум-два заека!!! 😊🌼😊

# 575

От опит ти казвам, че е най-добре да пуснете и микробиология, защото ако покаже левкоцити пак ще се наложи да пускате. А така с един куршум-два заека!!! 😊🌼😊

Благодаря ти за отговора. Ще  вземем да пуснем и една микробиология, че мъжете много много не обичат да ходят два пъти за едно и също нещо. Пък било то и за спермограма.

# 576
  • Бургас
Трихомони трепем от години, най-вероятно и те са причината за лошата спермограма, изпили сме и двамата де що има.....Верно е това, че влезнат ли в простата , оттърване няма. Поседно бяхме на ЕДНОМЕСЕЧЕН курс и на двамата със Секнол, после с тинидазол и вагинално аз с гобули. Резултат- аз съм с HPV  16  и заради ударният курс антибиотици, имунитета падна и се активира вируса и направих за 3м зверска дисплазия. Трихомоните оцеляха. Аз отказвам повече да пия антибиотик и решихме, че ще си живеем с тях. Това е истината, влезнат ли в простата на мъжете, оттърването е много сложно като лечение/венозен антибиотик и се пуска ток, за да влезе антибиотика в простата и отделно жената се третира, а и те мутират доста бързо и се адаптират към антибиотиците, та трябва да се пазите до чисти проби поне 2-3 месеца, за да не си ги и прехвърляте/, а ако целите сега дете.....ще ви отнеме доста време.

Аз родих едно дете с тях, периодично излизат на намазки, при жените се хващат по-трудно, защото се взима секрет от влагалищетп и шийката, който веднага трябва да се гледа на микрископ, те са много чувствителни на въздух и умират бързо, а умрат ли не се виждат на оцветяване или много трудно. Най-вероятно си ги имаш ти, но просто не са ги видяли, ако са закъсняли с пробата. Другият вариант е да се вземе секрет в СПЕЦИАЛНА за тях хранителна среда. В Бургас това го правят само в една лаборатория, там те могат да издържат повече време, докато стигнат до лаборант да ги гледа.

Другият вариант е с ДНК тест. Но той се прави поне 2 м след лечение и за тези 2м трябва да се пазите. След лечение, има остатъчна ДНК на протозоя и се засича на този тест, дори и да нямате живи, за това се иска толкова време.

# 577
  • Благоевград
Трихомони трепем от години, най-вероятно и те са причината за лошата спермограма, изпили сме и двамата де що има.....Верно е това, че влезнат ли в простата , оттърване няма. Поседно бяхме на ЕДНОМЕСЕЧЕН курс и на двамата със Секнол, после с тинидазол и вагинално аз с гобули. Резултат- аз съм с HPV  16  и заради ударният курс антибиотици, имунитета падна и се активира вируса и направих за 3м зверска дисплазия. Трихомоните оцеляха. Аз отказвам повече да пия антибиотик и решихме, че ще си живеем с тях. Това е истината, влезнат ли в простата на мъжете, оттърването е много сложно като лечение/венозен антибиотик и се пуска ток, за да влезе антибиотика в простата и отделно жената се третира, а и те мутират доста бързо и се адаптират към антибиотиците, та трябва да се пазите до чисти проби поне 2-3 месеца, за да не си ги и прехвърляте/, а ако целите сега дете.....ще ви отнеме доста време.

Аз родих едно дете с тях, периодично излизат на намазки, при жените се хващат по-трудно, защото се взима секрет от влагалищетп и шийката, който веднага трябва да се гледа на микрископ, те са много чувствителни на въздух и умират бързо, а умрат ли не се виждат на оцветяване или много трудно. Най-вероятно си ги имаш ти, но просто не са ги видяли, ако са закъсняли с пробата. Другият вариант е да се вземе секрет в СПЕЦИАЛНА за тях хранителна среда. В Бургас това го правят само в една лаборатория, там те могат да издържат повече време, докато стигнат до лаборант да ги гледа.

Другият вариант е с ДНК тест. Но той се прави поне 2 м след лечение и за тези 2м трябва да се пазите. След лечение, има остатъчна ДНК на протозоя и се засича на този тест, дори и да нямате живи, за това се иска толкова време.

Добре, ще си живеем с тях, но май е трудно да се забременее с тях. Има един мисет в 10 сед., бях си прихванала с тях. Може и при първото ни дете да сме си ги имали. Иначе последно приемаше ФЛАЖИЛ, но от Гърция. Докато го пиеше залиташе и постоянно му беше лошо. Сега уролога му изписа за подобряване на спермограмата ПАПА на ВИТАЛ и каза, че тези гадинки не пречат за забременяване!!! А дано!!!! Joy

# 578
  • Бургас
да добре не пречат......а каква е причината за лошата спермограма? Иначе - да, забременява се , факт. Сега търсим природни лечения ние, че се скапахме с тея антибиотици.

# 579
  • Благоевград
да добре не пречат......а каква е причината за лошата спермограма? Иначе - да, забременява се , факт. Сега търсим природни лечения ние, че се скапахме с тея антибиотици.

Чери, до колкото разбрах имате едно детенце, а от колко време работите за второ и не се получава?

# 580
  • Бургас
Детето ще стане на 5, пробваме от как стана на 1......Имах едно кухо яйце, точно 1м след като почнахме да пробваме и от тогава- нищо.

# 581
Инфекциозния простатит наистина се лекува много трудно. Просто самите антибиотици трудно проникват в простатата.  При трудно лечими инфекции може да се комбинират 2 антибиотика с различно активно вещество. Тъй като действат различно срещу патогена, на практика го атакуват двустранно и дават доста добър резултат. Ако имате желание можете да го обсъдите със лекар.
       Бебулия, искрено се надявам инфекцията при ТМ да не е стигнала до простатата и бързичко да си решите проблема. Аз също не съм съгласна че гадинките не пречат. За Флажила ви разбирам напълно, пила съм го....

# 582
Момичета,

Някой има ли повече инфо или да е ходил на консултация в новата клиника в Токуда= Аджибадем :
http://www.tokudabolnica.bg/bg/in-vitro-center

Забелязах, че правят ИМСИ и МАКС за мъжки фактор.  Peace

# 583
  • София
Като им гледам екипа са опитни.
Тоя младеж биолога беше в Надежда.
Там се занимаваше основно с мъжете, не с ембрионите.
Та за мъжки фактор мисля че са подходящи. Сигурно и техника са накупили.

# 584
здравейте,
да попитам и тук, тъй като виждам, че е станало на въпрос за тези уреаплазми и микоплазми - март месец имах мисед аборт (след 4 години опити) и исках да направя тези изследвания за тези ...плазми, тъй като съм чела, че са безсимптомни и са причина за неуспешна бременност и вече 4-ма лекари ми отказват, казват, че няма смисъл да се изследвам за това, че едва ли имам.... - последната лекарка ми каза, че ще ми пусне микробиология и ако там видела нещо притеснително, тогава щяла да ме изследва (на микробиологията пише ,че не се изолират патогенни организми) - според Вас трябва ли да настоявам да ме изследват ?!

Общи условия

Активация на акаунт