МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 12

• 86 145
  • 787
  •   2
Отговори
# 585
  • София
Да. Настоявай. Аз ги правих скоро + хламидия в Геника, ДНК анализ. Близо 80 лв.

# 586
  • Бургас
Да , имах аз един мисед в 8ма седмица- след него ме тестваха- уреаплазма, бях положителна. Излекувах го и година по-късно изкарах бременност до термин.

# 587
Благодаря, преди 3 дни за пореден път си направих устата и тази ме прекара с тъпата микробиология 27лв. при положение, че си усещам, че нямам бактерии и гъбички - на вятъра..... освен тези уреа-микоплазми и за хламидии исках и ми каза...."оооо, няма как да не разбереш, ако имаш хламидии"....щяла съм да имам някакво жълтеникаво-зеленикаво течение и др.подобни и пак никаква не е свърших

# 588
Като им гледам екипа са опитни.
Тоя младеж биолога беше в Надежда.
Там се занимаваше основно с мъжете, не с ембрионите.
Та за мъжки фактор мисля че са подходящи. Сигурно и техника са накупили.

Да, а ембриоложката била от Малинов.
И правят и операции - хистеро, лапаро и т.н. И ползват цялата болница и отделениета й - анастезиолози,,, родилно ако се наложи.  Peace

Днес ММ си взе резултатите от СГ и СДи тест от Малинов, понеже е до нас - фрагментациите са намалели от 19% на 11%.  Peace
Морфологията постоянна 2%.
Бързоподвижни 8% - общо подвижни 15%. Peace

Не знам защо в Адела ни изкараха общоподвижни 1,8%  Shocked
В общи линии сме си на старото положение - има подобрение в СДИ теста- пил е 3 месеца ПроФертил.
Дали е от него.  newsm78
Поне не сме се влошили.

# 589
Може би трябва да наблегнете на добавки, които подобряват подвижността. Например Л-карнитин и бърканицата с мед. Четох че клетките, включително и СП черпят енергия от фруктозата която се съдържа в големи количества в меда, а Л-карнитина я доставя до клетките, т.е. без него не могат да я усвоят.
     На мен един андролог ми обясни че морфологията е доста спорна тема, тъй като реално за бременност е важно ДНК-то да е читаво и сперматозоида да успее да оплоди яйцеклетката, тоест да има добра подвижност. А дали сп. ще има 2 опашки например нямало никакво значение.  Просто лошата морфология се отразява върху подвижността, и може да индикира и за повишени ДНК фрагментации.
      ММ е с 5% морфология и доста по-добра подвижност от вашата, но фрагментациите са му 35%  Sad
Посъветваха  ни на този етап и инвитро да не правим , тъй като шансът за успех е почти нулев  Confused

# 590
geizer, А какво препоръчват? Някаква терапия за намаляване на фрагментациите? С методите МАКС, ИМСИ и подобни, не може ли да се увеличи шанса да се избере правилен сперматозоид?

# 591
  • Бургас
мхм.....това с ин витрото и на мен така ми казаха да отложим следващото ин витро, докато не оправим фрагментациите, защото били много зле. 5м след това бях бременна естествено. Хич не бях ги тествала тея фрагментации и хич нямам намерение да им се хващам, те варират супер много дето се вика ден за ден, с очите си го видях. Оценката декември на ин витрото беше много лоша.....

# 592
Момичета, дайте акъл! Забременях през април и ММ спря добавките в края май (Профертил, Тристен и фолиева к-на). Преди две седмици обаче направих мисед и сега така или иначе три месеца ще има въздържание. Дали да започне още сега с тях или да изчакаме?

# 593
  • Бургас
що три месеца въздържание? Кюретираха ли те, в коя седмица беше.

Иначе да не ги спира....натискай да пие.

При МФ подобни загуби са много чести. Не мога да си изброя пътите с положителен тест и след това неуспех.

# 594
Ами направиха ми абразио и лекарят каза,  че може да подновим опитите след три месеца за да можело да се възстанови лигавицата.

# 595
  • Бургас
не можаха ли с хапчета да те изчистят, много странно, в коя седмица беше.

# 596
Бях в 10г.с. Не знам дали е можело с хапчета, казаха ми абразио.

# 597
  • Бургас
ясно, както и да е , минало, свършило. Успех желая от тук нататък. Мъжът да не спира добавките, точно обратното, натискай го да е редовен.

# 598
и на мен казаха 3м. почивка след абразио в 12г.с.....честно казано не съм се пазила, но и бебе все още няма....междувременно и ти можеш да пиеш добавки за възстановяване на лигавицата (вж. страничката на Денис за витамините и добавките), аз на 14ти ден след абразиото на профилактичния преглед имах перфектна лигавица по думите на двама лекари (Л-аргинин, Масло от вечерна иглика, вит.А и Е - това взимах),
а за мъжа да си ги пие и той неговите добавки.

# 599
Аз да се оплача тука и да наспамя...
Днес леко ме "върнаха" за инвитро...

Показах на док 5-тте кисти в гърдите и той каза, че е несериозно да започва стимулация .

И сега ще ходя пак на мамолог... да напишел становише, че било ОК да се стимулирам. Ама той не може да го каже.

И сега не мога да разбера - върнаха ме да се сещам сама, че не съм за стимулация и опит ..или просто док иска друг да поеме отговорност - което ще е само на хартия , така или иначе.  newsm78

В тоя дух , на ММ спермограмата изобщо не ми е на дневен ред- за ИКСИ е супер.

Общи условия

Активация на акаунт