МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 12

• 86 066
  • 787
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Ако си като мен си със завишени естрогени и нисък прогестерон и от там мастопатия и фиброза.Пробвай да пиеш екстракт от броколи и да махнеш всички кравешки млечни. Гърдите се мажат с прогестогел.

Между другото един месец съм вече на нискоестрогенна диета и е добре положението, хич не ме болят гърдите преди цикъл , което си е ........преди не можех да спя.

А мамолога не може да ти напише , че няма проблем за ин витрото, защото ще те стимулират и естрогена ще изхвърчи в осмоса. Ако обаче ти уцелят точната доза на прогестерона, няма да имаш грижи с подуване и с гърдите. Но трябва да си на ударна доза. Гледам сега инжекции има и ще си искам, по мое време 2012 не бяха толкова популярни и бях вагинално  2х3 утрогетан и орално 3х2 дуфастон.

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 18:38 от Cherry^Blossom

# 601
мхм.....това с ин витрото и на мен така ми казаха да отложим следващото ин витро, докато не оправим фрагментациите, защото били много зле. 5м след това бях бременна естествено. Хич не бях ги тествала тея фрагментации и хич нямам намерение да им се хващам, те варират супер много дето се вика ден за ден, с очите си го видях. Оценката декември на ин витрото беше много лоша.....

Чери, а бременността разви ли се до финала? При нас друга причина за неуспеха просто не се открива.  За 4 години не съм забременяла нито веднъж.
Самър, при над 30% фрагментации дори и с МАКС подбор се смята че тези които останат ще са с прекалено увредено ДНК. 30%  фрагментации не означава че 30% от сп са увредени,  а че осреднено около 30% от ДНК-то на всеки един Сп. е увредено.  Иначе на фона на толкова много сп. винаги има вероятност да се открият и няколко с читаво ДНК, но все още не е открит методът чрез който да успеят да ги открият. За съжаление дори сп. със правилна форма и ненарушена външна мембрана може да се окаже носител на лошо ДНК.
     За подобряване се препоръчват високи дози антиоксиданти, тъй като се смята че основната причина са повишени токсини и оксидативен стрес в следствие на това.

# 602
  • Бургас
В подписа ми е Wink
Декември 2012- ин витро. Май 2013- бременна.....След 3 дни ще стане на 4 и половина.

# 603
Да ти е живо и здраво мила.  Hug

# 604
  • Бургас
Важното е само да не се предадеш и откажеш. Другото рано или късно му се намира начина

# 605

А мамолога не може да ти напише , че няма проблем за ин витрото, защото ще те стимулират и естрогена ще изхвърчи в осмоса. Ако обаче ти уцелят точната доза на прогестерона, няма да имаш грижи с подуване и с гърдите. Но трябва да си на ударна доза. Гледам сега инжекции има и ще си искам, по мое време 2012 не бяха толкова популярни и бях вагинално  2х3 утрогетан и орално 3х2 дуфастон.

И според мен мамолога не може да "препоръча" инвитро при това положение и затова се чудя на цялата работа.
Иначе записах по-горното - мерси .  bouquet

# 606
Ние другата седмица отиваме на спермограма. Надявам се всичко да е наред.НО..., момичета сега се сещам понеже чичото на мъжа ми по майчина линия няма деца, възможно ли е това да е наследствено? Тия дни направих връзка между това и се вкарвам в някакъв филм. Знам, че спермограмата ще покаже, но дотогава усещам, че се измъчвам. А идея си нямам дали пък на мъжа ми му е минало през акъла дали е възможно затова още да нямаме деца Sad

# 607
  • София
забрави за филмите, вероятността е минимална да е надследствено, толкова минимална, че чак нулева.

# 608
Gabriela,

И на ММ вуйчото няма деца и аз съм си мислила , дали не са наследствени тези неща, но по-скоро едва ли. Simple Smile

# 609
Днес се обадиха и в края на месеца ще си вземем втората заповед за втори опит. Бях се подготвила за малко повече чакане и ме изненадаха приятно, но пък и ми е свито, защото показателите ни са по-зле от първия опит и сега ММ ще трябва много да се постарае, аз също.
Другият месец ще пускаме и контролна СГ.

# 610
Здравейте,отдавна ви следя,но едва днес се престраших и аз да пиша-при нас историята е следната,на 3 7 години  съм и от доста време правиме опити със съпруга ми за забременяване. С тежък мъжки фактор сме-олигиастенотератозооспермия.Миналата година декември месец ,докато чакахме заповедта от фонда ,финансирахме сами инвитро-икси,неуспешно за съжаление.На моята половинка ,естествено спермограмата тогава не беше добра ,но ставаше за икси.Сега ,този месец подготвяхме следващ опит-всичко при мен ,забравих да напиша е ок,та изледвания ,подготовка- и изведнъж гръм от ясно небе-спермограмата която направи се оказа ужасна-азоспермия:(((направо всичко ми се срина,нямам думи,дори и лекарят беше учуден-каза ,че декември дори не сме били на долната граница,наистина не е била прекрасна ,но около 2 милиона нормални плувци е имало.Другото ,което забравих да уточня е ,че имаме представа от какво по принцип сме с такава диагноза-като малък е имал крипторхизъм.На какво ли се дължи това влошаване??? Направо вече нямам сили повярвайте,уж съм оптимистка ,но вечее....За тия 6 месеца ,съпругът ми не си е променял коренно начина на живот,не пуши,пие много умерено,абее незнам,даже последните 5 месеца пи андрозитол.По моя иниациатива другата седмица,пак ще ходи да прави спермограма,въпреки ,че наистина знам ,че резултатът ще бъде същия и няма смисъл от нея:(Ще се срещнем с уролог за допълнителни изследвания,но вече нямам никаква надежда.Извинявам се ,за объркания пост но наистина в момента се чувствам много зле.Ходим в добра специализирана клиника,също забравих да поясна.Засега се разбрахме с доктора септември да се видим,а мъжа ми да пусне др.седмица спермограма.

Последна редакция: ср, 11 юли 2018, 17:54 от снеженце

# 611
Koя е тази добра клиника ?

Бих посъветвала втората СГ да я направите в друга клиника- за сравнение.
После си минете на уролог и всичко по реда и пак СГ след поне някаква добавка.

Може би има в тестисите все още и с биопсия може да извадите и замразите за оплождането.

# 612
В клиника ЩЕРЕВ,ще направим и на друго място спермограма,но просто още не мога да повярвам такова влошаване за 6 месеца как е станало Sad(

# 613
  • Благоевград
Здравейте, да дам отчет! Blush Вчера правих цветна снимка и за съжаление едната тръба е запушена Cry Сега се надявам, че тези добавки, който ще пие ММ след още един курс на лечение за трихомони да помогнат и да се подобри поне неговата спермограма! Това за сега 😢

# 614
В клиника ЩЕРЕВ,ще направим и на друго място спермограма,но просто още не мога да повярвам такова влошаване за 6 месеца как е станало Sad(
Направете и на друго място....а правилно ли е дадена пробата за изследване, може да се е повредила нещо...
Аз веднъж носих на ММ от вкъщи до клиниката (януари месец) и какво съм е размотавала явно бяха измръзнали плувците и даде много лоши резултати и докато се усетя какво се е случило бях в потрес  3 месеца до следващата СГ, където положението беше коренно различно....
Отделно от това съм виждала как държат пробите на една маса огряти от слънцето с часове, докато започнат да ги обработват........проверете отново

Общи условия

Активация на акаунт