Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-25

• 103 524
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
  • In the shadows of my mind
Търсене и предлагане има, аз не съм забелязала някакъв невероятен спад (поне за София). Може да има малко забавяне на темпото покрай зимните месеци, но предполагам пролетта нещата ще се задвижат още повече. Томева може да каже най-точно. Но, ако търсите и разглеждате периодично сайтовете, ще забележите, че там се заседяват само имоти, които имат Х кусури и цена, която не е съобразена с тези Х кусури. Всичко, което е адекватно на пазара като съотношение цена-качество - се продава за норматив.
Относно балон - когато купувахме, цената ни беше около 800 евро кв.м., сега около нас строят и на още преди първа копка половината имоти са купени на цени около 950-1000 евро кв.м. и не виждам нито един строител наоколо да е намалил и да се е оплакал от липса на купувачи.

# 256
  • София
Имам чувството, че истинският балон не е в София, а във Варна. Grinning

Да, надявам се скоро да се спука
Малко гадно изказване  Naughty

според мен е умишлен балон, че има много търсене и малко предлагане ..дори напротив ..Наблюдавам пазара последната година определено..предлагането е в пъти пред купуването Peace Peace
Изобщо предлагането на преминава търсенето. 80% се изкупува преди кота 0 още... Дори няколко мнения преди твоето две колежки търсят на 75к евро двустаен и не могат да намерят. Дали е нормално - за мен също не. Дали е балон - не. Просто всичко, което не бяга в чужбина купува в София главно и още 3-4 града, защото такава е конюнктурата.
А който чака за евтин имот няма да дочака скоро - тези които сега купуват дори да дойде криза няма да продават на безценница. Повечето строители за разлика от 2008 година работят със собствени средства и те ще стискат имотите, а не като 2010-2012 да разпродават под себестойност.
Най-много да има значителен спад на проблемни апартаменти или сгради след време.

# 257
https://www.google.bg/maps/place/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0/ … 9272899,21z/data=!4m5!3m4!1s0x40a4538baaf3d7a1:0x5727941c71a58b7c!8m2!3d43.2140504!4d27.9147333
Ей това мисля е сграда на Червенков. Точно над ОМВ Левски.
Аз ви казвам, че Варна е особен град.

Да, но тя отдавна е построена и координати няма
Аз се интересувам за строежа в Трошево, до Шел...започват май 2018
Строителят на тази сграда се казва Корект 63 ЕООД, а инвеститора е Майт ЕООД.

Да се допълня... "МАЙТ“ ЕООД, представлявано от Коста Георгиев Червенков. Значи това е фирмата, която ви трябва.

Благодаря

Имам схеми и цени на сградата на Младежка. До 15.03 няма депозиран или запазен апартамент

# 258
https://www.google.bg/maps/place/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0/ … 9272899,21z/data=!4m5!3m4!1s0x40a4538baaf3d7a1:0x5727941c71a58b7c!8m2!3d43.2140504!4d27.9147333
Ей това мисля е сграда на Червенков. Точно над ОМВ Левски.
Аз ви казвам, че Варна е особен град.

Да, но тя отдавна е построена и координати няма
Аз се интересувам за строежа в Трошево, до Шел...започват май 2018

Да се допълня... "МАЙТ“ ЕООД, представлявано от Коста Георгиев Червенков. Значи това е фирмата, която ви трябва.

Благодаря

Имам схеми и цени на сградата на Младежка. До 15.03 няма депозиран или запазен апартамент

Сайта на Майт постоянно има профилактика, първо пишеше до 22 ч, сега до 23.59  ooooh!

# 259
Уеб сайта е в режим на профилактика до 10:00 ч. на 20.03.2018г.  Mr. Green Grinning Laughing

# 260
Аз все така продължавам да си търся двустаен, до 75 000 евро, в София, тухла, за отдаване под наем. Не намирам нищо хубаво.
Ако се намери нещо, пиши и на мен да си купя за живеене Grinning
моя близка капарира миналата седмица същото
На центъра старо строителство
Не в за тотален ремонт вътре сега Се живее
Значи има, на нея локацията й харесва, и е просторно жилището
За под наем е

# 261
Какво сте се разбързали толкова, че да ги проверявате през 30 мин. ? Все едно продават последните апартаменти във Варна за без пари.

# 262
Търсене и предлагане има, аз не съм забелязала някакъв невероятен спад (поне за София). Може да има малко забавяне на темпото покрай зимните месеци, но предполагам пролетта нещата ще се задвижат още повече. Томева може да каже най-точно. Но, ако търсите и разглеждате периодично сайтовете, ще забележите, че там се заседяват само имоти, които имат Х кусури и цена, която не е съобразена с тези Х кусури. Всичко, което е адекватно на пазара като съотношение цена-качество - се продава за норматив.
Относно балон - когато купувахме, цената ни беше около 800 евро кв.м., сега около нас строят и на още преди първа копка половината имоти са купени на цени около 950-1000 евро кв.м. и не виждам нито един строител наоколо да е намалил и да се е оплакал от липса на купувачи.
кой квартал си ако не е тайна

# 263
Струва ми се,  че ще дойде време ( ако вече не е дошло) да се търсят апартаменти само заради паркомястото/ гаража. Е не само. Ама,  заради наличие на паркомясто ще е възможно да продадеш бързо и доста изгодно или това да е в основата на търсенето на някои хора. Confused Бих препоръчала при възможност за покупка да не се спестяват пари от паркомясто/гараж. Първо заради голямто удобство. Пък и това ще е също толкова важно като типа на строителството, етажа, изложението, квартала и т.н. Така се получи някак. Blush
ансолютно мега права си
И аз го споменах но не помня в коя тема
43 квадрата и паркомясто на центъра за 115 000 евро продадохме наскоро
Паркомястото за мен наклони драстично везните
И ние заради него не искахме да продаваме, но друго ни в било писано

# 264
ансолютно мега права си
И аз го споменах но не помня в коя тема
43 квадрата и паркомясто на центъра за 115 000 евро продадохме наскоро
Паркомястото за мен наклони драстично везните
И ние заради него не искахме да продаваме, но друго ни в било писано

Румка, вие колко имота имате...? Като те чета и си мисля, че си строителен магнат.

# 265
  • София
Да, тук таме изръси че някой имот е купен или продаден за няколко десетки хиляди Simple Smile

# 266
  • София, Bulgaria

Josellyn, е права. Търсенето е по-голямо от предлагането. За  купувачите, които търсят ново строителство има повече варианти, макар и на зелено, което за мен си риск, но всеки си преценява.
Най-трудно е за хората, които търсят старо строителство, било тухла, ЕПК или панел, защото разчитат на единични продажби от вторичен пазар. Не е като в дадена локация да се започне сграда с 30-40 апартамента, които излизат в продажба.
Относно пазара мога да кажа , че първото тримесечие на 2018г. върви доста добре от към брой сделки и активност на пазара. Не знам какво ще покаже статистиката през април, но е нормално да е по-ниска, заради факта, че голяма част от сделките ще се изповядат през април, май...Радваме фактът, че се увеличават и продавачите, които са решили наистина да се възползват от благоприятната за тях конюнктура на пазара, но това няма да увеличи осезаемо предлагането. Естествено някои от тях излизат на пазара с доста завишени цени на имотите си с довода : "не бързам, няма имоти...който търси ще плати".  Прави са, че няма имоти, но се заблуждават, като си мислят, че купувачите са "идиоти". И това е разликата в пазара от преди 12г. Тогава купувачите бяха много по-неразумни от днес. В София, все още сме доста далеч нивата през 2007г., когато са се сключили 45 000 сделки, а през 2017г.- 28 000, дори и през 2006г са били 38 000...Смятайте как се купувало тогава.
Има или няма балон??? Ще се разбере по-късно Blush

# 267
Струва ми се,  че ще дойде време ( ако вече не е дошло) да се търсят апартаменти само заради паркомястото/ гаража. Е не само. Ама,  заради наличие на паркомясто ще е възможно да продадеш бързо и доста изгодно или това да е в основата на търсенето на някои хора. Confused Бих препоръчала при възможност за покупка да не се спестяват пари от паркомясто/гараж. Първо заради голямто удобство. Пък и това ще е също толкова важно като типа на строителството, етажа, изложението, квартала и т.н. Така се получи някак. Blush

Напълно съм съгласна. Гараж или паркомясто задържително от тук натакък. Зоните ще се разширяват, конкуренцията за паркиране ще се изостря.

# 268
  • In transit

Цени на м2 ?
Цени няма, само разпределения намерих: https://mait.bg/%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%B2%D0%BE/

# 269
  • Варна
Само за 3ти етаж ми се отваря разпределението. Определено още сайта им не е на пълни обороти. Simple Smile Та там, на етаж 3, само двустайни Ателиета, квадрати - 85 чисти, 100 с общи части. Сериозна работа!!!

И на предстоящи проекти какво има също не е реално. Някаква 17 етажна сграда, точно до пилоните със знамената на паметника на Почивка!? Мощно завземат и застрояват зелените терени, не ми харесва!

Общи условия

Активация на акаунт