Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-25

• 103 535
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
Струва ми се,  че ще дойде време ( ако вече не е дошло) да се търсят апартаменти само заради паркомястото/ гаража. Е не само. Ама,  заради наличие на паркомясто ще е възможно да продадеш бързо и доста изгодно или това да е в основата на търсенето на някои хора. Confused Бих препоръчала при възможност за покупка да не се спестяват пари от паркомясто/гараж. Първо заради голямто удобство. Пък и това ще е също толкова важно като типа на строителството, етажа, изложението, квартала и т.н. Така се получи някак. Blush

Напълно съм съгласна. Гараж или паркомясто задържително от тук натакък. Зоните ще се разширяват, конкуренцията за паркиране ще се изостря.

По принцип съм съгласна, че гараж или паркомясто е силно препоръчително. Обаче логиката на последното изречение ми се губи- по мои наблюдения всъщност зоната значително намалява необходимостта от гараж или паркомясто, а не я увеличава. В зелената на  Лозенец до 19:30 места могат спокойно да се намерят, защото силно намаляха приходящите с коли именно заради зоната - преди работещите в офисите наоколо идваха с коли, сега вече не го правят.  Тоест, ако имаш имот в зона и се прибираш преди 19:30, на практика не ти трябва паркомясто. Виж, извън зона дори и да имаш гараж или паркомясто, паркирането е толкова безумно, че може и да ти затапят входа и да не може да си ползваш мястото.

В центъра в синята е различно сега, но като вдигнат двойно цената, което се очаква, мисля, че и там ще стане по-поносимо.

# 271
Имам чувството, че истинският балон не е в София, а във Варна. Grinning

Да, надявам се скоро да се спука
Малко гадно изказване  Naughty

според мен е умишлен балон, че има много търсене и малко предлагане ..дори напротив ..Наблюдавам пазара последната година определено..предлагането е в пъти пред купуването Peace Peace
Изобщо предлагането на преминава търсенето. 80% се изкупува преди кота 0 още... Дори няколко мнения преди твоето две колежки търсят на 75к евро двустаен и не могат да намерят. Дали е нормално - за мен също не. Дали е балон - не. Просто всичко, което не бяга в чужбина купува в София главно и още 3-4 града, защото такава е конюнктурата.
А който чака за евтин имот няма да дочака скоро - тези които сега купуват дори да дойде криза няма да продават на безценница. Повечето строители за разлика от 2008 година работят със собствени средства и те ще стискат имотите, а не като 2010-2012 да разпродават под себестойност.
Най-много да има значителен спад на проблемни апартаменти или сгради след време.
Да де, само че голяма част, да не кажа всички от тези апартаменти НС, които не са довършени, след една-две зими ще са пълни с конденз и мухъл, та ще си станат автоматично проблемни. Мноого такива съм гледала и съм се отказвала да купя поради тези недостатъци. Та толкова за тарикатлъка на строителите и инвеститорите.

# 272
  • In transit
Тази фирма завършва една сграда на Битоля, точно преди магазин Поларис. А ми казаха, че ще строи и над ПИБ на Ген. Колев, където е сградата на Санита, т.е на ъгъла на Царевец и Ген.Колев.

Искам да питам когато купуваш апартамент на пазарна цена, строителната фирма ще плати ДДС върху цялата сума на имота или върху разликата над данъчната оценка?

# 273
  • Варна
На сайта www.komfortbrokers.com има цени и разпределения за сградата в Трошево. Цени от 650€, уж пише без комисионна...

# 274
Тази фирма завършва една сграда на Битоля, точно преди магазин Поларис. А ми казаха, че ще строи и над ПИБ на Ген. Колев, където е сградата на Санита, т.е на ъгъла на Царевец и Ген.Колев.

Искам да питам когато купуваш апартамент на пазарна цена, строителната фирма ще плати ДДС върху цялата сума на имота или върху разликата над данъчната оценка?

Не видях цени в сайта им за сградата на Битоля. Звънях на продажби, не можела да говори  #Crazy ooooh!

# 275
  • София, Bulgaria
6 ПРИЧИНИ ДА ЖИВЕЕТЕ В МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ

https://www.chr.bg/zhalta-knizhka/6-prichini-da-zhiveete-v-manastirski-livadi/

Рязко се вдигнаха цените в района!

# 276
Grinning Факт

Ще се вдигат, я. Този квартал е мечтата на селяндурската душа.

# 277
Само за 3ти етаж ми се отваря разпределението. Определено още сайта им не е на пълни обороти. Simple Smile Та там, на етаж 3, само двустайни Ателиета, квадрати - 85 чисти, 100 с общи части. Сериозна работа!!!

И на предстоящи проекти какво има също не е реално. Някаква 17 етажна сграда, точно до пилоните със знамената на паметника на Почивка!? Мощно завземат и застрояват зелените терени, не ми харесва!
http://kres-invest.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%B … %B8%D0%BD%D0%B0-8
Да е тази случайно?

# 278
  • Варна
Не. Ето това е, на което пише Очаквайте скоро:

https://mait.bg/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%be%d1%8f … 0%ba%d1%82%d0%b8/

Не ми харесва, че започват да строят където им свари.

# 279
Цените от предходния линк са по 1к евро Dizzy Face

# 280
Цените от предходния линк са по 1к евро Dizzy Face
Ако става въпрос за сграда в Левски, то там цените скочиха с 20-30% още преди да започнат ремонт на булеварда...

# 281
Може ли някой да даде линкове за сградите, които ще строят до ОМВ в Младост 1

# 282
Да, тук таме изръси че някой имот е купен или продаден за няколко десетки хиляди Simple Smile
точно както всички останали съфорумци

Grinning

# 283
Grinning Факт

Ще се вдигат, я. Този квартал е мечтата на селяндурската душа.
в кой ЮЖЕН квартал НЕ се вдигат, пиши ако имаш информация

# 284
Интересува ме ориентировъчна цена за ЕПК, 3 етаж, двустаен, Кракна поляна, блокът е санират, входът/ блокът е с портиер

Общи условия

Активация на акаунт