Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-25

• 103 503
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
  • In transit

Защо да избягваме металекс, гледам строят си, вземат акт 16...
Благодаря за мнението. Канализацията и водоподаването вече са ОК, всичко е подменено и ново. За колите сме наясно. Харесва ми, че е тихо и спокойно там и все още не е пренаселено. Не се знае докога обаче. Sad

За Металекс, когато гледахме за една тяхна сграда в Пчелина, тя беше с акт14, завършена...казаха, че до два месеца ще вземат акт16. Ами това беше миналия юни, още нямат. Тази дето е в Младост е вече разпродадена, но не е почната да се строи. Преди нея имаха една друга на околовръстното след ОМВ горе посока Пчелина, за нея имаха разрешение още януари 2017, до скоро не беше започната...не знам защо. А тя също беше почти продадена. Не съм сигурна и колко качествено строят. В началото на Пчелина "Св.Валентин" се скъсват да го препродават на вторичен пазар, а сградата няма и една година откак я завършиха. Моя близка беше купила на сина си от тях и каза, че 2 години е чакала за акт16 и какви ли не лъжи и обещания е чула през това време. Та така, това са ми наблюденията, всеки да си решава за себе си.

# 301
  • София
Мислиме да продаваме 3стаен в Бъкстон, понеже сега цените са високи. Дали ще се покачват или задържат още време?

Аз напред писах моето мнение за София - скоро няма да спре напливът и търсенето. Така че, ако не настъпи някой световен катаклизъм, не виждам поводи за оптимизъм за понижение на цените.

Т.е. да не отлагам повече, въпроса е (поне) да не съм на загуба (покупката може да е месеци след продажбата), затова попитах цената при акт 16 ли се договоря или още при капарото, предполагам е второто.

И на мен точно това, което ми допада, е локацията. На минути пеш от парка Заимов, директно на метро спирката, съвсем близко до центъра, а пък и свекърите живеят на 3 мин.  Crazy.
Това, което ме притеснява, е че е на зелено. Не знам още, кой ще е строителят, а и обикновено цените на зелено през тази агенция/Stonehard/Luximmo/Bulgarian Property са без ДДС.
Това с летището не е гот  Peace
Но не знаех че строят над 2.60,  Party
Таваните са със светла височина 2.75 м (с 15 см над минималната разрешена височина от 2.60 кв.м.)

# 302
  • Варна
Mikkey - предполагам говориш за комплекс Адам и Ева зад ОМВ до околовръсния. Получиха разрешение за строеж октомври или ноември. Вече копаят. Аз щях да купувам от тях, тази сграда, която е зад ОМВ в Младост, но се отказах, заради едно уж дребно нещо. Колко качествено действат не знам. Колега е на квартира в Пчелина, на първи етаж и е протекла сградата, а е нова. Трябва да го питам кой я е строил, да не се окаже, че са те и хората за това да искат да продават. Simple Smile
Лично аз като търсих не исках Виница, Асп, Вл-вово, Максуда хаха, Възраждане4. Виница ми идва малко извън града просто. Знаех и за проблемите с водата и канализацията, които уж са решени, ама пак не се знае.

# 303
Мики, благодаря за споделеното. Peace

# 304
  • In transit
Mikkey - предполагам говориш за комплекс Адам и Ева зад ОМВ до околовръсния. Получиха разрешение за строеж октомври или ноември. Вече копаят. Аз щях да купувам от тях, тази сграда, която е зад ОМВ в Младост, но се отказах, заради едно уж дребно нещо. Колко качествено действат не знам. Колега е на квартира в Пчелина, на първи етаж и е протекла сградата, а е нова. Трябва да го питам кой я е строил, да не се окаже, че са те и хората за това да искат да продават. Simple Smile
Лично аз като търсих не исках Виница, Асп, Вл-вово, Максуда хаха, Възраждане4. Виница ми идва малко извън града просто. Знаех и за проблемите с водата и канализацията, които уж са решени, ама пак не се знае.
http://agup.varna.bg/index.php/registers/2013-04-23-07-00-18/raz … za-stroezh-2017-g
16/27.01.2017г.    ЖИЛИЩНА СГРАДА , находящ се в УПИ ХХХIII-385,386, /идентификатори 10135.3506.385 и 10135.3506.386/, кв. 7, по плана на Со 'Пчелина', гр. Варна    Емилия Иванова Чакалова, Валери Христов Чакалов, Марина Димитрова Иванова, Венелин Петров Иванов и 'МЕТАЛЕКС СТРОЙ' ООД За това говорех. Беше написано и в сайта им, сега видях, че е сложено другото от 10.2017. Може да е имало проблем някакъв. Бяхме говорили миналата година с техен технически ръководител, беше пролетта и беше казал, че всеки момент ще почват да строят.

# 305
На Черковна до църквата има един започнат строеж, днес минахме от там и коментирахме, че от всякъде е заобиколен от стари и не поддържани къщи много грозна картинка, кучета,  мръсни и обрасли дворове. Има и един празен терен който скоро разчистиха, ъглов на Черковна и Вл. Вазов където явно ще се започне да се строи скоро, но там пък граничи с ОМВ, а и прахоляка и шума от булеварда са ужасни.

# 306
А в коя част на Красна поляна, за ремонт ли е, колко квадрата е все пак приблизително? 
По спомени, без да съм погледнала НА 70 или 77 кв.м. реална площ. Блокът е на ЦК, или го знаят като блокът на Първанов ( на Методи Кусевич е). Според моите стандарти е за ремонт, според нечий други може би не е. Преди 2 години ремонтирахме изцяло банята, вкл и сменена канализация.

# 307
Строежът, рекламиран от стоунхард, се намира на улица Брод. Преди време си карах колата там на майстор. Там има само кал, кучета, тръни и къщи тип някое изоставено бг село, демек много скоро очаквайте нови строежи там.

Оплюваният повсеместно кв. Витоша е 100 пъти по-приветливо място. Не знам как е възможно да се каже, че района е "привлекателен".

# 308
  • Blondeville
Това е май близо до ромската махала, майка ми живее близо до пазара и училището и е ужас. Въздухът там е много кофти, нашите ги обират два пъти, а мама я нападнаха пред църквата точно. Аз лично там никога не бих купила, и бих продала каквото имам на мига. Дано се намерят купувачи, но споменатите по-горе 70к евро ми се струват нереални за тази част на квартала, за апартамент с нужда от лек/среден ремонт. По-скоро ако успеете за 50, 55 да го продадете, ще е супер. Ето ориентировъчни цени:

https://m.imot.bg/results?rub=1&type_home=2&town=43& … ency=1&sort=1

А в коя част на Красна поляна, за ремонт ли е, колко квадрата е все пак приблизително? 
По спомени, без да съм погледнала НА 70 или 77 кв.м. реална площ. Блокът е на ЦК, или го знаят като блокът на Първанов ( на Методи Кусевич е). Според моите стандарти е за ремонт, според нечий други може би не е. Преди 2 години ремонтирахме изцяло банята, вкл и сменена канализация.

# 309
На Черковна до църквата има един започнат строеж, днес минахме от там и коментирахме, че от всякъде е заобиколен от стари и не поддържани къщи много грозна картинка, кучета,  мръсни и обрасли дворове. Има и един празен терен който скоро разчистиха, ъглов на Черковна и Вл. Вазов където явно ще се започне да се строи скоро, но там пък граничи с ОМВ, а и прахоляка и шума от булеварда са ужасни.

В този до църквата се обаждах и всички двустайни и 4-стайни бяха разпродадени. Продаваха на около 800 евро. Не знам дали има останали тристайни. Да, наоколо  има доста стари сгради или както каза свекър ми, това там е циганската махала.  Mr. Green, но си мисля, че до няколко години там ще се разчисти и ще се застрои.
А точно този ъгловия на Черковна и Вл.Вазов ми се струва, че ще бъде обектът на Стоунхард, а не на ул. Брод. Според гугъл локацията в сайта им е на тази улица, но и те са си го написали, че локацията е приблизителна, a на мейла ми пратиха следното описание: "Жилищнияте комплекс е  разположен в карето на ул. „Черковна“ от запад - югозапад, Храм Света Богородица – „Животворен източник“ от изток - югоизток, бензиностанция OMV на бул. „Владимир Вазов“ от север. Сградите ще се намират в непосредствена близост с метро спирка „Владимир Вазов“, част от трети микродиаметър на Столичния Метрополитен"

Тези дни ще ходя да ги питам на място и мога да дам по-точна информация, ако някой се интересува.

# 310
  • Резерват "Северозапад"
Точно си се ориентирала, мястото е вече поразчистено. На мен другия строеж до църквата още по ми харесва мястото, много тихо и зелено. Вярно, че има стари съборетини, но наистина постепенно ги разчистват. Има и още един строеж по същата уличка, през един парцел - по-малка сграда. На ул. Христаки Павлович също има напреднал строеж. Може да ги погледнеш, ако минаваш към квартала Peace.

# 311
Щом и на това място са разпродали преди копка, има още мнооогоооо хляб е имотния бизнес. Жалко за онези, които чакат балона да се спука.

# 312
Мерси, Сузане! Може и да видя. Иначе кварталът хич не е лош. Самолетите изобщо не ме притесняват.
Като живях при свекърите (само 1 месец  Mr. Green) нито ги чувах, нито ми правеха впечатление. Чувам ги всъщност като съм навън пред блока, което не ми е проблем. Булевард, шум... мда, не се знае, колко ще е шумно наистина. Засега съм 50:50. Архитектурата на сградата много ми допада. Ще видим след срещата с брокерите.

Hurricane, да, и аз много се учудих, защото се обадих почти веднага след като бяха сложили табелата.  Sad

# 313
От една страна това говори добре за доходите на хората през последните години. Всяко 9-то от 10 семейства, че дори и необвързани около мен, има възможност да си купи собствено жилище. В това число естествено влизат хора, които биха купили с кредит, но не биха имали проблем с вноските.

От друга страна това автоматично означава - За Бога, не вярвайте на хората, ако ви казват, че нямат пари. Stuck Out Tongue Winking Eye

Сега по темата - малко по-нагоре от кръстовището на Ляпчев и Бистришко шосе започва мащабен строеж. Пада се на мястото на тенис кортовете. Супер тихо и зелено място.

Артекд са оградили парцела зад Диаманта в Дианабад. Очакваме втори мастодонт в скоро

# 314
  • In the shadows of my mind
 София не е България Simple Smile Както и още 2-3 големи града в страната. Останалите провинции, по-малки градове и т.н. тънат в мизерия и нищета... къщи пустеят и се продават с години за смешни пари. Просто няма кой да ги купи. И така се саморазрушават...

Общи условия

Активация на акаунт