Дениз Чакър "EDHO", Ибрахим Челиккол "Черно-бяла любов" (Siyah Beyaz Aşk) №56

• 69 477
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Фрагмана на български от Лили и Алекс. За тях -  Hug
https://www.youtube.com/watch?v=jL41iAOoV70

Кмаро,   Peace

Думите на Намък бяха верни, но той ги каза с манипулативна цел, затова хич не вярвам в избелването му. Това, че изпитвал жал към Аслъ, беше с цел да докосне живата съвест на Ферхат, защото той осъзнава, че любовта на Ферхат е такава, че няма да иска Аслъ да се погуби в един свят, на който не принадлежи. Няма избелване за Намък, но актьорът така хубаво пресъздава манипулатора Намък, гласът му е толкова мек и бащински, а реже като нож, че изпитвам огромно удоволствие да гледам играта му.

# 76
 дани мерси , и за линка на бг и на превеждащите  също
Скрит текст:
в началото на фрага гласа на бащата на аслъ ли е - в нейните представи   

Последна редакция: чт, 08 мар 2018, 20:18 от kmaroo

# 77
Според мен гласът от фрага в началото е на някакъв стар познат/колега на Аслъ. Може би някой мъж, от когото Ферхат би имал реални основания за ревност.  Макар че, сега на Аслъ въобще не й е до това ( предвид брат й, любовта й към Ферхат и една евентуално бременост), но точно в такъв тежък момент, когато Аслъ не знае къде е и коя е, ако се появи някой, на когото е вярвала и той й подаде ръка, а тя я хване приятелски... Ферхат все пак реално може да ревнува,( някой, който може да й предложи спокойствие, сигурност.. и надежда, които той в момента не знае ще може ли.)

Ще преживея тяхна временна раздяла, защото в момента в прегръдките помежду им лежи обещанието за сбогуване, но няма да понеса Аслъ да изчезна някъде с бебето и да се появи след години.

# 78

За смъртта на Джем -за мен е 50 на 50 . Вина има колкото семейството на Ферат, че е вечно с врагове и пистолети, толкова и този /тази/ , който го довърши в болницата. Операцията му беше успешна, но друга вражеска ръка му отне живота.

# 79
Изобщо не одобрявам постъпката на Аслъ  Stop Тръгва си с подвита опашка..

Да изживееш любов като тяхната се иска сърце.. Сърце да останеш и да се бориш.. Сърце, с което да усетиш, че другият човек се променя заради теб.. Сърце, което да не ти позволи да си тръгнеш просто така.
Не спираше да го критикува, че нямал смелост за това и онова, а накрая тя се отказа от него  Stop
Любовта е безусловна.. Не може само да изискваш, трябва и да даваш. Stop
Когато Ферхат даде явни признаци на промяна и макар и разпокъсани каза толкова хубави думи още в каменната къща.. Тя просто става и си отива  Stop

# 80
. значи тая смърт на Джем развали всичко. В испанската групичка бяха писали, че той не я подкрепя дори в съня й   докато бащата на Ферхат го подкрепя дори в сънищата!
  джем и от оня свят и се сърди ,  не я разбра , не и прие любовта към  ферхат

Като си помисли човек, дали в реалността всички близки са във възторг от появата на нов човек /я зет, я снаха... я някой друг/ в състава на семейството или фамилията... В повечето случаи все има недоволни като Монтеки и Капулети.... И това трябва ли да спира някого да изживее любовта си, чувството, емоцията....???  От фрага ми направиха впечатление думите, вероятно на Ферхат, отправени може би към Аслъ, че е чок зор да измъкнеш Ферхат Аслан от гроба и да го спасиш... Струва ми се, че тук Ферхат засегна една много чувствителна струна у Аслъ... Ако тя вероятно си е тръгнала, това може би ще бъде козът на Ферхат, с който той ще събуди у нея отново онова нейно обещание, че тя  ще направи всичко възможно  да бъде до него и да го спаси... Свирейки на тази струна, Ферхат може открито и умишлено  да провокира желанието у Аслъ да се върне обратно, за да продължи мисията си на лечител за нечия болна душа /болният Ферхат Аслан, както той сам се определи във фрага.../ Още повече че тя погреба вече един от двамата скъпи и ценни в живота си за нея мъже ... И според мен, не би си позволила да загуби и другия...
Тя напусна работа и просто ще му отговори "Оставих лекарската професия" или иначе казано "Няма да те излекувам"  Stop

# 81
Значи сега, след две поморийски гроздови желая да се изкажа. Мнооого ме натъжи фрага. Имам дъщеря и си мисля, че ще откача ако в семейството ми влезе човек като Ферхат. Говоря за килъра Ферхат. Но тъй като вярвам в любовта, бих била склонна да одобря едно такова решение. Като родители често не сме обективни и сме склонни да оправдаваме постъпките на децата си, така че Джем трябваше да приеме решението на Аслъ. Не съм лековерна, просто вярвам в любовта и вярвам, че животът може да е малка  Вселена само за двама. Решението за Аслъ и Ферхат е бягство. Всеки компромис от едната или драгата страна, ще е временен. Ох, тъжна съм, хайде успокойте ме!

# 82
В трейлърите никога не е така, както изглежда.

# 83
Здравейте, момичета! Искам да споделя и аз едно впечатление от днешния фраг - много е тежък, създава тягостно усещане за раздяла, но .... аз смятам, че това може да е абсолютно залъгване на зрителите! Тези вещи, който Аслъ носи, най-вероятно са служебни неща на брат и, а Ферхат я чакаше навън - т.е  поне физически те не са разделени! Друг е въпросът, че има вътрешна борба в тях, която не ми харесва! Но... в крайна сметка не вярвам да се стигне до раздяла или поне не дълготрайна такава - никой от двамата вече не може да живее без другия, това ни го показаха многократно!

# 84
Много ме яд,че този сериал е недооценен в съседката,просто не заслужава такъв нисък рейтинг.
Невероаятни са Ибрахим и Бирдже,нямам думи разплакаха ме само с един трейлър от 60 сек.

# 85
Дданни, къде си да ме успокоиш? Като пишеш, все едно чувам себе си.

# 86
Знам, че изкуството издига любовта в култ, но аз с моя прагматичен ум никога не съм разбирала идеята за безусловна любов. В нашия случай за мен това означава, че Аслъ, колкото и да обича Ферхат, не може да бъде  щастлива само с тази любов. За да е истинска щастлива и удовлетворена от живота, тя трябва да го живее според идеалите си. А нейните идеали не може да бъдат да започне да принадлежи на жестокия и суров свят на Ферхат.

Да, Ферхат започва да се променя, но той не е наивен романтик, който вярва, че само едно голо желание стига. Той осъзнава, че е в свят с обвързаности и за мен ключът към тяхната любов и щастие е в неговите ръце. Той трябва не само да говори, а да прави реални крачки към промяна. Аслъ трябва да е търпелива и да прецени дали той наистина работи за промяна. Но вярвам, че ако един ден промяната на Ферхат остане само в желанието и в думите, без дела, Аслъ просто трябва да си тръгне.

Не казвам, че Ферхат няма да работи за промяната, просто казвам, че ако се огъне пред обвързаностите и сантиментите на жестокия свят, тогава изборът ще е бил негов, не на Аслъ. Засега той все още бяга и размахва пистолет и не обмисля реални стъпки за промяна.

Луиза, тук съм, даже пак с ферман, ама дали ще звуча успокоително този път, а!

# 87
Не Дданни, не ми звучиш успокоително Simple Smile
Kanal D - утре на поправителен!

# 88
Не Дданни, не ми звучиш успокоително Simple Smile
Kanal D - утре на поправителен!
Ха, ха, знаех си.

Но от друга страна, този фрагман изобщо не ни каза нищо. Може да имаме това, което вероятно ще се хареса на всички - една Аслъ, която страда, но поради любовта си стои до Ферхат, държи кормилото, сменя пълнителя на пистолета, не се страхува, а притръпнала приема реалността на Ферхат. Ходи в унес, но обича един мъж, който непременно иска да намери виновниците.

Не знам, мен фрагът не ме отчая. Докато виждам любовта и нежността им, мисля, че Аслъ ще намери сили да се бори за Ферхат и няма да се предаде. Може би това казва гласът - къде е бунтарката Аслъ, която мечтаеше смело. Може би някой я вижда точно такава - приела света на Ферхат и я укорява за това. А тя знае, че за да го измъкне, трябва да стои в неговия черен свят.

# 89
Мисля, че Аслъ се измори. Трябва и време да осмисли случилото се, защото събитията я засипаха и тя се вълнува не толкова дали Ферхат се променя, а какво става с нея. Любовта не е безусловна. Това е все едно да кажеш „чавка ми изпи акъла”. Аслъ не е момиченце, което изпада в безпаметност от един макар и сексапилен мъж. Тя се плаши от всички чувства, които не е очаквала да изпита- вина за брат си, угризения за начина, по който се включва в битките на Ферхат, дори готовността и да стреля по убиеца на брат си. Метаморфозата е със самата нея. Не е сигурна този живот ли иска. Пък било и с Ферхат в него- отиде твърде далеч от добросъвестната и почтена докторка. В допълнение бременността и вероятно вътрешната мотивация да не излагаш плода на риск. Затова изпадна в нещо като ступор. И пак Ферхат ще я измъкне от тази „дупка”. Време е той да се пребори с всичко това. Болна съм , може би затова така чувствам нещата сега и лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт