Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 март 2018, 12:37 ч.

Туристическа виза за САЩ /Тема 2/

 • 17 009
 • 234
 •   1
Отговори
# 225
 • Мнения: 54

Ние сме семейство с поотраснало дете, и искаме да отидем на гости на наши приятели догодина за 2-3 седмици да си направим екскурзия там, но искаме да отидем заедно с детето. Приятелите са българи, които живеят от 20 години там и са вече американски граждани. По-добре ли е да искаме покана, или да кажем че искаме да си направим екскурзия?
Трябва ли да имаме нещо резервирано предварително?
Според мен една покана няма да ви навреди. Винаги ще е във ваш плюс.
Относно резервациите аз когато кандидатствах нямах никакви резервации,тъй като няма как да сте сигурни дали ще ви дадат виза.По-скоро трябва да имате точен и ясен план как ще протече екскурзията ви,кои места искате да посетите и т.н . Мен консулът подробно ме разпита за това. Аз също имах покана.

# 226
 • Мнения: 413
А в поканата да описват ли че ще гарантират за нас и прочие, като ние реално само ще спим у тях.

# 227
 • София
 • Мнения: 4 557
А в поканата да описват ли че ще гарантират за нас и прочие, като ние реално само ще спим у тях.


Това с гарантирането не е покана, а съвсем различен документ, който се заверява нотариално и никой няма да ви го подпише. Нека ви напишат покана в свободен текст и да опишат какви са ви плановете на място.

# 228
 • Мнения: 3
Здравейте мили дами, живея в САЩ и смятам да попълня документи за туристически визи за моите родители.
Ще се прибирам след 10 дни и ще нося със себе си i134 affidavit of support подписан от съпруга ми както и банкови извлечения от сметки. Къде се изпраща този документ или родителите ми трябва да го носят със себе си на интервюто? Когато попълня ds160 за тях как да платя таксата (онлайн, по банков път)? Колко време след попълване на ds160 се чака за интервю? Те не говорят английски. Ще им трябва ли преводач за самото интервю? Ако носят със себе копие от нотариален акт за имот,  писма от работодателите им в България, извлечения от банковите им сметки трябва ли да са преведени на английски от фирма за превод и легализация?
Благодаря предварително на отзовалите се !

# 229
 • София-Младост
 • Мнения: 16 037
https://www.ustraveldocs.com/bg_bg/bg-niv-visaapply.asp
Тук е подробно обяснено за визите.

# 230
 • Мнения: 3
parts.sctt@nattinc.com

Благодаря много за отговора, но на този сайт не пише дали документите които носят трябва да са преведени на английски от фирма за превод и легализация и дали интервюто се провежда на английски или им трябва преводач.

# 231
 • София-Младост
 • Мнения: 16 037
Никой не иска да знаят езика на посещаваната държава...нито се превеждат документи, нито се търси преводач.
Ето тук има още въпроси и отговори
https://www.ustraveldocs.com/bg_bg/bg-gen-faq.asp

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 14:30 от Ала-Бала

# 232
 • Мнения: 3
Никой не иска да знаят езика на посещаваната държава...нито се превеждат документи, нито се търси преводач.
Ето тук има още въпроси и отговори
https://www.ustraveldocs.com/bg_bg/bg-gen-faq.asp
Супер! Благодаря много!

# 233
 • Мнения: 1
Здравейте, имам питане. След като получих паспорта с визата на него отзад има бяла лепенка с баркода на формуляра ДС160 и датата и часа на интервюто. Маха ли се или с нея се пътува? Да не я отлепя а после да ме питат за нея емиграционните и да направя гаф. Предполагам е за нуждите на интервюто, но се чудя да я махна или оставя. Вие какво направихте вашите?

# 234
 • Мнения: 7
Здравейте на всички.През лятото на 2021 г с приятеля ми възнамеряваме да посетим САЩ с цел туризъм.В момента с него чакаме бебче ,той има апартамент на негово име и работи в семейна фирма ,която е на баща му.Ходил е на бригада през 2006 година ,като е спазил всички срокове за връщане в България.Общият ни доход е сравнително висок за страната .Та,мислим да кандидатстваме догодина за туристическа виза,проблем ли ще е че планираме пътуването след 1 календарна година след евентуално издаване на виза?Проблем ли е,че аз през 2013 година съм кандидаствала за зелена карта ?И като цяло какви са ни шансовете да ни дадат визи?Искам да вметна също ,че в момента и двамата сме студенти задочно (ако това има някакво значение)? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт