Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 12 март 2018, 16:26 ч.

приемате ли чужди вещи

 • 13 333
 • 73
 •   1
Отговори
# 60
 • Плевен
 • Мнения: 116
Всеки има право на мнение въпреки че и аз не съм съгласен с мненията на Юна.И аз не вярвах , преди 20 год бях спортист и пълен атеист.Ходих на църква само по Великден ей така за традицията.Но след като ми се случиха някой неща и обиколих сумати врачки и църкви и никой не можеше да ми помогне и трябваше сам да се оправям ,щеш не щеш ще повярваш като го виждаш с очите си.Дано да не ти се наложи да повярваш .

# 61
 • Мнения: 538
Не знам с каква точно алтернативна медицина се е лекувал Стив Джобс. Тя и Акупунктурата се води такава, ако не се лъжа. И оперира с енергиите на тялото. Което съвсем не значи, че ще има при всички един и същ успех. Да не говорим, че човек като него за да тръгне да търси и прилага подобни методи, явно съвременната медицина е вдигнала ръце от него по всички фронтове Wink.
А твоя double blind тест определено не можеш да го приложиш в/у магията. Причини - мнооого. Най-малкото ако ти дам това, което ползвам, ефектите ще варират според това кой го зарежда и прилага. Щото принципно си е индивидуално заклинанието. Ако ти го направиш ще има един ефект след ползването му, ако аз го направя и го приложа в/у себе си, ефекта ще е друг, а ако го направя и дам на друг да го приложи ефекта ще е 3-ти. Във всички случаи ще се появи привличането, но обектите може доста силно да варират Wink.
Колкото до Ацтеките - те са си платили цената за кървавите жертвоприношения. Както виждаш сега почти са изчезнали. А освен ритуалите за дъжд имат и доста други магически техники. При това нелошо работещи. Ако не се лъжа маите имаха жреци, които се наричат Зувуйя - жрец на времето. И за да стигнеш до подобна титла трябва да се занимаваш не само цял живот, ами и да преминеш през толкова сериозни изпитания, че провалът в тях често пъти може да ти докара смърт. И причините за подобно наказание са сериозни - добиваш такива сили и власт над нещата, че не може да ти се позволи да почнеш да злоупотребяваш с тях. Некрономиконските врати са нещо подобно, с тази разлика че не са с толкова летален изход - ако се провалиш те връщат обратно и така докато преодолееш поредната врата и научиш уроците от нея. Което съвсем не значи, че Некрономикона е "мека" магия - напротив доста твърда си е за разлика от някой други маг. системи. Ако искаш да рискуваш да пострадаш сериозно и дори да се самоубиеш - достатъчно е да се пробваш да излезеш от маг.кръг след като си повикал Охраната му Wink. Ако имаш късмет само доста яко ще те разтресат и ще се върнеш на скорост обратно в кръга. Ако ли не - в Нек-а е описан един случай завършил с фатален край. За назидание и за да напомня да се следват правилата и законите, освен ако не ти е омръзнал живота ...

# 62
 • Мнения: 111
Всеки има право на мнение въпреки че и аз не съм съгласен с мненията на Юна.И аз не вярвах , преди 20 год бях спортист и пълен атеист.Ходих на църква само по Великден ей така за традицията.Но след като ми се случиха някой неща и обиколих сумати врачки и църкви и никой не можеше да ми помогне и трябваше сам да се оправям ,щеш не щеш ще повярваш като го виждаш с очите си.Дано да не ти се наложи да повярваш .

Точно това казвам и аз - за някои неща е въпрос на личен опит да се разберат. Безпредметно е да седна да обяснявам нещата, в които аз вярвам на атеист, скептик или нихилист освен ако той изрично не ме е попитал, просто каузата е загубена, по-добре бих се разбрала със стената отсреща. От друга страна е смехотворна идеята да знам и да съм виждала, че определено нещо съществува, изведнъж някой да дойде отнякъде и да ми каже "Не, не си права!" и аз да кажа "Хей, знаеш ли, цял живот виждам доказателства за противоположното, но сега щом ти ми го казваш, вече съм на коренно различно мнение." Grinning
И аз пожелавам на всеки невярващ ако някой ден повярва, то да не е поради лоша причина.

# 63
 • Мнения: 5 190
Със сигурност aко повярвaм, ще е по лошa причинa. Ще знaчи, че съм се побъркaлa Simple Smile 

Инaче много ме съмнявa нaистинa дa се виждaли мaгия. Нaй-вероятно просто тълкувaте някaкво събитие по този нaчин, зaщото товa тълковaние ви хaресвa, мaкaр че много лесно може дa се нaмери и рaзумно обяснение, но то не ви хaресвa и зaтовa го отхвърляте.

SenkoTron, индиaнските вождове не сa можели дa контролирaт времето. Просто то следвa някaквa цикличност, Може би сa се нaучили по определени признaци дa рaзпознaвaт кaкво предстои и тaкa сa успявaли дa симулирaт контрол и дa зaблудят лековерните си съгрaждaни, но определено не сa можели дa предизвиквaт дъжд.
A и винaги го е имaло моментът с опрaвдaнието, че "Боговете ни нaкaзвaт" и тaкa сa можели дa обяснят зaщо не предизвиквaт дъжд точно сегa.
Зa хитрия човек дa излъже стaдото е било нaй-леснaтa зaдaчa.

# 64
 • Мнения: 538
Контролът на времето не е от най-лесните неща, но това не значи, че не е възможен. За да контролираш поне отчасти времето, трябва да си усвоил контрола над елементите поне в някаква степен, отделно и се иска и доста лична сила. И определено не си струва да се прилага подобно нещо без да има сериозна причина за да се направи. Аз самия съм спирал среден по сила дъжд отчасти - докарах го до ръмене. Природата си знае работата и няма нужда и ние да се месим в природните дейности особено от чисто любопитство дали ще стане нещо или не. Планетата е разумно същество, но на друго ниво на съзнание и опитвайки се да контролираме природните процеси все едно е някой да се мъчи да ти бръкне в мозъка и да ти каже какво да мислиш в някой момент за нещо си ... подобни манипулации нито са хубави, макар да са възможни, нито свършват добре. Доколкото знам Антихриста ще плати с живота си именно заради подобен опит да добие контрол над планетата и силите и.

# 65
 • Мнения: 47
Да, приемам чужди вещи. Може би всяка вещ си носи определена енергия, но ако не го мислиш и си положително настроен към вещта, не мисля че ще има проблем. Естествено, става дума за вещи, дадени ми от човек, който познавам. От непознат не бих взела.
От друга страна, като се замисля, когато съм си купувала дрехи втора употреба, никога не съм се чувствала по по-специален начин, само защото съм облякла блузата Х. Бях гледала някакво предаване за жена, която си купила някаква червена рокля, та все й се случваха някакви неща като е с нея, пък после се оказало, че първата собственичка била умряла и т.н., но знам ли, не ги мисля тези неща. Всяка вещ си някаква енергия, дори и новата. Ако ме питате, понякога, когато си купувам нова дреха от магазина и се сещам как тази дреха е правена от някакви 12-годишни индийчета, които получават в края на месеца 20 долара, тогава тази дреха дали също няма да е с негативна енергия?
Отклоних се, но ако ми подарят нещо - взимам го. Но ако намеря фиба или нещо такова на земята - преди го взимах, а сега някак не смея. Все си мисля, че някой може да страда за конкретната вещ и не ми е комфортно да си го нося, което пак води до извода, че всичко е в главата.

# 66
 • Sofia, Bulgaria
 • Мнения: 398
не знам аз вече почнах да разчиствам от вкъщи чуждите вещи за всеки случай.

# 67
 • Мнения: 2 571
Как се чувстваш след като разчисти?

# 68
 • Sofia, Bulgaria
 • Мнения: 398
ами добре се чувствам но промените няма да дойдат изведнъж.даже някои неща още като ги пусна в кофата в къщи чувствам една лекота.
не знам една приятелка от училище стояхме на един чин и когато се омъжвах много държеше да съм с един неин пръстен нали уж трябвало булката да има нещо ново и нещо старо.тя сега има страхотно семейство, а аз се разведох-тя като малка беше много зле финансово и в къщи нещата не им бяха ок , а сега при мен е така.на баща ми сестрата като се жени нейната най-добра приятелка я моли да се разпише на обувката й за сватбата защото не може да си намери съпруг и какво стана леля ми се разведе почти веднага , а оная си намери съпруг дето вече почти 45 години не й дава да носи една торба от пазара глези я направо.вие какво мислите за това

# 69
 • Мнения: 2 571
И аз съм на твоето мнение има намеса в нашия живот от техните мисли към нас, уж приятели, но не са

# 70
 • Мнения: 2 135
Аз си мисля, че всеки има съдба. Това с написването на имена на обувките на булката е стара традиция. Нарича се "да повлечеш крак". И ако мъжът на леля ти е бил женкар и затова са се развели, не виждам с какво е виновно едно име на обувката. Или пък ти да си се развела заради някакъв пръстен.
Може би много хора се опитват да правят магии, но едва ли им се получава в повечето случаи. Аз съм много против ходенето по врачки и подобни, направо ме е страх, че могат да ми направят нещо. Веднъж една приятелка много искаше да иде на врачка в едно софийско село, помоли ме да я закарам до там. Аз и казах, че ще я закарам, но няма да влизам, защото не желая да се занимавам с такива неща. Накрая, след дълго търсене открихме въпросната чародейка - оказа се стара циг с един зъб в устата. Те влязоха (имаше и още една жена с нас), като излязоха нищо не казаха, но много настояха да вляза и аз. Поддадох (защо ли), като влязох тя ми хвърли едни карти и започна да бръщолеви за магии, които непременно трябваше да ида да ми развали. Обясни ми, че имам мъж до себе си, но ако не ми развали магията ще се разделим. Естествено, че не хукнах да плащам за разваляне на магии, но имам чувството че ме урочаса направо, защото наистина си развалихме отношенията. След това ги оправихме, но след много премеждия.
Друг случай - същата въпросна приятелка се ядоса много заради нещо, което не свърших, тя си беше наумила, че трябва да я послушам за нещо, не искам да пиша подробности. Наговори ми много гадости по телефона, аз и го затръшнах и така. Един час след това така паднах на улицата, че и до ден днешен не знам как не се осакатих, дрехите с които бях облечена се съсипаха - панталона се скъса, палтото, току-що взето от химическо чистене беше в кал отгоре додолу и т.н. В този случай абсолютно съм убедена, че ми беше пратила злобни мисли. Накрая престанах да общувам с нея. Иначе имам подарени неща, които не съм изхвърлила - не виждам с какво ще ми стане по-добре, ако изхвърля някоя ваза. Предполагам, че и тя не е изхвърлила моите подаръци. Все пак сме си ги подарявали с добро.

# 71
 • Велико Търново
 • Мнения: 2 459
Приемам вещи само от брат ми, сестра ми и родителите ми. От на мъжа ми роднините - Не! Вярвам че всяка вещ е заредена с енергия, която обременява новият й получател, и просто не приемам чужди предмети и дрехи. В близост до дома ми има магазин за мебели втора употреба и винаги когато мина покрай него сякаш усещам нещо странно, не е изключено и да си внушавам, разбира се, но вярвам че вещите се зареждат с енергия от собственика си.

# 72
 • Мнения: 4 288
   Също не бих купила стари мебели. И аз мисля, че са заредени с лоша енергия. Като оставим това - старите мебели има голяма вероятност да има дървеници в тях.

# 73
 • Мнения: 52
Аз никога не съм си разменяла дрехи с приятелки. Единствените чужди дрехи, които съм носила са тези на по-големия ми брат, когато бях по-малка. Относно вещите, не мога да ползвам вещи на който и да е. Има определени хора, от които нищо не бих взела. Смятам, че предметите наистина попиват енергия - била тя добра или лоша.

Общи условия

Активация на акаунт