Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въпрос за кърмене на бебе от друга жена

  • 7 588
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5 124
Здравейте, консултанти на ЛЛЛ. В момента не кърмя, но за дългото и успешно кърмене над 18 месеца ми помогна много ЛЛЛ консултантка в САЩ, както и посещение на ЛЛЛ срещи и обмен на информация.

Във форум в Бг-мамма обаче, в тема, в която участвам за "Митовете за Кърменето" няколко жени споделят наблюдения и мнение, че консултантки на ЛЛЛ предлагат да кърмят чужди бебета на срещи на организацията в България или под формата на мнения във форума, както и че подкрепят тази практика, упражняват я, и не предупреждават майките за рисковете, които крие. Въпросът ми е дали това е безопасна практика и дали се насърчава от ЛЛЛ?

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 17:22 от elenna

# 1
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 136
Здравейте,
Моля, приемете най-искрените ми извинения - по ред причини значително време форумът не беше мониториран и нямаше публикувани нови отговори.

На въпросната тема попаднах и аз (и доста превъртах очи на някои твърдения).
Практиките на кърмене от друга жена - млечни братя, дойки и т.н. са стари, колкото човечеството. Имало е, и вероятно винаги ще има, жени, които по една или друга причина не могат да кърмят (по принцип или в момента) или нямат достатъчно кърма и избират да хранят бебето си с донорска кърма. Тук намират място чудесните Банки за кърма - в България такава има единствено в София. Когато донорската кърма е директно от гърда, т.е. дойка, често става дума за близки жени - роднини, приятелки.
Ла Лече Лига не отрича, нито насърчава, кърменето на чужди бебета - тази практика е откакто свят светува, така че това, с което органзацията може да предложи, са насоки как неформалното даряване на кърма да бъде практикувано максималн безопасно и с оглед на добри практики за здравето.
С абсолютна сигурност случайно кърмене на чужди бебета не се предлага на ЛЛЛ срещите от консултантките... вероятно както по света, така и у нас, има ЛЛЛ консултанти, които са избрали да помогнат на приятелка в нужда и са предложили да кърмят бебето ѝ - и на някоя среща такъв частен опит може да е бил споделен като информация. Но да се твърди, че това е разпространено, или че се прави като цел от консултантките, особено на непознати им бебета... надали Grinning по-скоро си отива в графа "градски мит", или дори - недобросъвестна клюка за очерняне Wink
Надявам се да отговорих, макар с голямо закъснение.
(ЛЛЛЛ)

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 17:38 от Бу

Общи условия

Активация на акаунт