Частни училища - информативна тема 20

• 74 004
  • 747
  •   1
Отговори
# 180

не си прочел правилно, но виждам, че не ти пречи да правиш генерални изводи.
похвално!
намирам за излишно да се оправдавам пред такива "разбирачи", но сега ще направя изключение.

st.Dobri не мисля, че има смисъл Simple Smile

Защото е мъж, затова ще го изядете с парцалите, че е казал нещо. Съвсем правилни изводи си е направил човека относно училището от това, което пише в темата; и аз си помислих същото като него. И въобще не се е изказал против частните училища, ако пък вие можете да четете с разбиране. Това, че е изразил съмнение дали си струва да се плаща за някои частни училища, съвсем не значи, че се е изказал против частното образование изобщо.

# 181
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мъжка солидарност в действие TrollfaceTrollface

я да видим

Скрит текст:
Значи ако съм прочел правилно кетъринга куца има вендинг машина, забраняват домашна храна, защото може да е отровна сигурно, обучението куца, няма обратна връзка но "всичко е точно".  
Е то в училището до блока положението е доста по-добро, точно отвориха нова лафка в която има скара и салати главно, а не пакетирани боклуци .В такъв случай се пита защо детето е в подобно платено училище?!?
Винаги съм се питал защо трябва да плащам за нещо безплатно, поне при мен отговора е за качество и време.
Скрит текст:
Ако отида при личния лекар и чакам три часа и ми даде направление и чакам още два, струват ли 5 часа 30лв. А и добрите лекари не работят повечето със ЗК. Така и с училището.
Ако получавате същия ако ли не и по лош продукт, защо плащате?

старая се да съм обективна, но ми е трудно да приема съчинения по картинка без картинката.
"правилните изводи" коментирам, не на това дали са направени от мъж, жена или трансджендър.

# 182
....Това, че е изразил съмнение дали си струва да се плаща за някои частни училища, съвсем не значи, че се е изказал против частното образование изобщо.

Татко Мецан, считам, че затова е и тази тема - да се отсеят училищата, за които си заслужава човек да плати, за да получи това, което търси за детето си. Без значение дали това ще е среда, ниво на обучение или нещо друго. Темата е изключително полезна (поне за мен), докато периодично не се появява някой, който да обяснява, че сме луди да плащаме за частно образование, защото всъщност не получаваме нищо. Което не е съвсем вярно. Номерът е да откриеш това, което теб те устройва. За съжаление, в нашия район, такова ДУ няма. Единственият вариант остава ЧУ.

# 183
  • София
А, да бе, точно защото е мъж Simple Smile То понеже Анди или някоя друга жена като влезе да коментира в подобна тоналност, много й прощаваме и хич не отговаряме по същия начин Simple Smile Точно тук сексизъм нЕма.

# 184
За мен варианта за ДУ не стои изобщо, и в по-голямата част от частните училища въпреки наличието на проблеми е много по-добре, отколкото в ДУ. Идеално училище няма, а и на различните деца пасват различни училища, но той за определено ЧУ попита защо се плаща, а не по принцип.

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 10:56 от Татко Мецан

# 185
.......ОТ ме привлякоха доста с презентацията на училището.....
Мен също:) Както и с това,че се дават бонус часове на учениците,които изостават от другите,за да може всички да вървят заедно! Това никъде по другите училища го няма. Е да,ама не се случва това, не и в нашия клас. Ние се занимаваме доста с детето,за да разбере материала,които взимат. Това с дисциплината е проблем до колкото чувам от децата- само за нашия клас. Децата от всички класове си говорят в междучасията и според моето дете в другите класове са по напред от тях, госпожите им били строги и те учели повече. .Другия проблем както преди съм споменавала е,че не ги извеждат навън! Сега като се стопли времето започнаха да ги изкарват в 17 ч.чак .Аз вече съм си взела детето Sad
Храна си носим всеки ден! Като изключим тези неща- доволна съм от училището,спокойно е,детето се чувства страхотно, толкова обича да ходи в училище,че не се радва на ваканциите. Спокойно е,гледат ги добре и вече се сработиха класа,задружни са доста.

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 09:52 от Ре

# 186
А дворът не се ли заключва? Защо трябва първокласници, а доколкото разбирам и по-големи деца, да чакат да ги изведе учителка? Ако дворът е ограден и има дежурни учители, спокойно могат да излизат, когато сами решат.

# 187
А дворът не се ли заключва? Защо трябва първокласници, а доколкото разбирам и по-големи деца, да чакат да ги изведе учителка? Ако дворът е ограден и има дежурни учители, спокойно могат да излизат, когато сами решат.
Дворът е на ПЖИ-то, огромен,зелен,с много трева и дървета,но оградата е чааааааак след последните гради пред бариерата.
Когато постъпвахме миналата година ни казаха от ръководството ,че и ОХРАНАТА слизала с децата и така било безопасно- ДА АМА НЕ. Просто не ги извеждат!

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 09:47 от Ре

# 188
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
.......ОТ ме привлякоха доста с презентацията на училището.....
Мен също:) Както и с това,че се дават бонус часове на учениците,които изостават от другите,за да може всички да вървят заедно! Това никъде по другите училища го няма. Е да,ама не се случва това, не и в нашия клас. Ние се занимаваме доста с детето,за да разбере материала,които взимат. Това с дисциплината е проблем до колкото чувам от децата- само за нашия клас. Децата от всички класове си говорят в междучасията и според моето дете в другите класове са по напред от тях, госпожите им били строги и те учели повече. Това го казват децата и мен лично ме притеснява да не ми изпуснат детето и да се чудя после как да наваксвам,защото и "обратна връзка" нямаме.Другия проблем както преди съм споменавала е,че не ги извеждат навън! Сега като се стопли времето започнаха да ги изкарват в 17 ч.чак .Аз вече съм си взела детето Sad
Храна си носим всеки ден! Като изключим тези неща- доволна съм от училището,спокойно е,детето се чувства страхотно, толкова обича да ходи в училище,че не се радва на ваканциите. Спокойно е,гледат ги добре и вече се сработиха класа,задружни са доста.

като те чета сякаш чета за друго училище. Sad
говорете с директорката. може би не е наясно.
може би никой не е споменал проблемите.

татко мецане, срещала съм те и в други теми и имах добри впечатления. Sad

# 189
  • София
Ами ние поискахме РС, чакаме сега да ни определят дата за нея (по слухове, следващата седмица Simple Smile) - и ако след нея не се почувстваме спокойни, вече ще търсим директорката (засега говорим само със заместничката).

# 190
Така като ви чета за ОТ и ме засърбяха ръцете да напиша.
Проблемът е същия като този в ПБ, заради който си преместих детето. И произтича основно от политиката и организацията на училището. И едва след това от конкретния учител. Това го казвам с оглед опита(положителен) вече почти едногодишен от сегашното ни училище.
Няма единна политика за випуск. Оставили са учителите сами да си правят преценка как да вървят по учебния план. Няма еднакви домашни и контролни работи за целия випуск. И т.н. Т.е. няма общ контрол на учителския състав на всеки випуск, който да дава общ тон на работата. Няма стремеж да уеднаквяват нивото на децата.
А за храната - до тук аз лично съм чула оплаквания за качеството на храната за абсолютно всяко едно от ЧУ от които съм се интересувала или са по-известни като ОТ, ЕСПА и т.н. Без изключения. Трябва да се отчита, че това са лични предпочитания, та дори понякога капризи. Но оплаквания има без изключение.

# 191
.....
като те чета сякаш чета за друго училище. Sad
говорете с директорката. може би не е наясно.....

Поискахме родителска среща още преди празниците- ЧАКАМЕ ! Обеща директорката за тази седмица, но тя мина и нямаме покана за р.с. ... Но и аз бях......и все още чувам само хубави неща за училището от по-големите. Не знам какво се случва с нашия клас.Но масово майките от класа се оплакват,че не са доволни.Много се надявам нещата да се оправят!!!

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 10:14 от Ре

# 192
  • София
Значи ако съм прочел правилно кетъринга куца има вендинг машина, забраняват домашна храна, защото може да е отровна сигурно, обучението куца, няма обратна връзка но "всичко е точно". Е то в училището до блока положението е доста по-добро, точно отвориха нова лафка в която има скара и салати главно, а не пакетирани боклуци . В такъв случай се пита защо детето е в подобно платено училище?!?
Винаги съм се питал защо трябва да плащам за нещо безплатно, поне при мен отговора е за качество и време. Ако отида при личния лекар и чакам три часа и ми даде направление и чакам още два, струват ли 5 часа 30лв. А и добрите лекари не работят повечето със ЗК. Така и с училището. Ако получавате същия ако ли не и по лош продукт, защо плащате?

ДУ не е безплатно ! Ще си платите и то солено ! Но още не го знаете, Не се заяждам , казвам го от опит !
По - лошото е , че детето ще си плати също... често всичко това се научава по трудния начин
( тук не превъзнасям непременно частните у-ща , просто коментирам думата "безплатно")

# 193
.....В такъв случай се пита защо детето е в подобно платено училище?!?
Винаги съм се питал защо трябва да плащам за нещо безплатно...
Има и други неща на които аз лично държа. За обучението сме поискали родителска среща с надеждата да се подобри ,но въпреки всичко детето ми е  по-напред от деца от държавно училище !!!

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 10:37 от Ре

# 194
Мисля, че Увекинд също беше с немски, дано не греша. Него съм харесала и заради IB дипломите, спира ме това, че е доста далеч от вкъщи.
Да, Увекинд е с немски и английска програма след 3 клас. Шеста година сме в Увекинд - което е ясен знак дали съм доволна. По-горе имаше мнение, че няма добри училища с немски - не съм съгласна - Увекинд е с отлично обучение по немски. Веднага давам пример: в къщи никой не владее немски език, т.е. отличните резултати на дъщеря ми от изпита в Гьоте институт (само една точка загуби на слушане с разбиране) са само благодарение на нейните усилия и работата на учителите. Взе отлично и изпита за Кембридж, сега ще се яви на B1.

Близостта до вкъщи е ключова обаче - особено, ако детето е по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт