Частни училища - информативна тема 20

• 73 992
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Скрит текст:
Бояна,  защо мислиш, че в другите училища не излизат?
Изключвам тук споменатия проблем с ОТ поради спецификата на двора им.
Като излизат в редичка във ФЛ, да не би това да ги спира да имат групички на двора, които да тормозят определени деца и учителите да не си мърдат пръста? Не. И отзивите ми не са само от едно дете.

не двора, а учителката.
някои класове излизат Wink
малкото НВО е ... търся по-мека дума Simple Smile
бошлаф работа

# 211
Да се гледа "матурата" след 4 клас е чиста загуба на време.
Тя и след 7 клас не е много показателна, заради допълнителни фактори като частни уроци и т.н. Но все пак показва до колко има хомогенност на високите резултати, т.е. повече деца от випуск са в горната част на скалата за оценяване. И ако това става и трайна тенденция в годините, то тогава с относителна точност могат да се правят заключения за качествата на училището.

Напъването за НВО освен от училището, идва и от родителите. Ако родителите не целят училища в които се влиза с високи резултати от НВО, то е съвсем нормално да няма напъване. Но без високи резултати на НВО няма влизане в немската, английските и т.н. училища. Та дали е напъване на училището, на родителите или просто желание за по-добро училище след 7 клас е въпрос на тълкувание и крайни цели. Wink

# 212
  • София
Бояна,  защо мислиш, че в другите училища не излизат?
Изключвам тук споменатия проблем с ОТ поради спецификата на двора им.
Като излизат в редичка във ФЛ, да не би това да ги спира да имат групички на двора, които да тормозят определени деца и учителите да не си мърдат пръста? Не. И отзивите ми не са само от едно дете.

Аз коментирах излизането навън при всякакви атмосферни условия и не намирам проблем в  това, с изклечие на единични случаи, в които е наистина прекалено. За редичките само го съобщих, но не съм го оценила като нещо положително. Върни се и прочети. Не съм тук да хваля ФЛ, всяко училище има положителни и отрицателни страни и само казвам как е организирано излизането, дори не съм захванала да коментирам какво се случва на двора. Ако го коментирахме  изобщо нямаше да споря, защото на двора има възпитатели, но не винаги са на мястото на събитието, двора е голям. Тормоза в училищата си е голяма тема, ако ще я захващаме имам какво да кажа по нея, но мислех, че си говорим просто за времето.

# 213
Татко Мецане,
За съжаление, резултатите от НВО не могат по никакъв начин да служат за оценка на  преподаването в дадено училище. Ето защо:
- Резултатите се дължат в голяма степен на качествата на децата; на много места резултатите се дължат по-скоро на този фактор, отколкото на качеството на преподаване.
- Резултатите отразяват и извънучилищните занимания и подготовка.
- НВО не отразява правилно нивото на подготовка (особено по чуждите езици).
- НВО не отразява важни фактори, като култура на средата и възпитание.
Получената класация е в общи линии тюрлюгювеч. СМГ, Света София, ПЧМГ, Климент Охридски и Българско Школо са тотално различаващи се по подход и акценти училища. Ако трябва да опиша (вече неактуалните си) впечатления в девизи:
СМГ - "няма друг бог, освен математиката и ние сме нейния пророк"
Света София - "най-доброто, за най-добрите"
ПЧМГ - "ние се стараем повече от СМГ"
Климент Охридски - "добре дошли в семейството ни"
Българско школо - "имаме прекрасна база"

малкото НВО е ... търся по-мека дума Simple Smile
бошлаф работа
По-скоро "мижи да те лажим". Важи и за голямото НВО.

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 12:45 от Ezhko

# 214
  • София
Хайде моля, от личните нападки да се върнем към смисъла на темата.
Ще бъда благодарна на майките с деца в ЧОУ “Томас Едисън” за “прясна” информация и споделяне на последни мнения и впечатления. Старите съм ги изчела до едно.
Синът ми е приет и там и се колебаем между ТЕ и Питагор. Засега везните натежават към първото.

# 215
Хайде моля, от личните нападки да се върнем към смисъла на темата.
Ще бъда благодарна на майките с деца в ЧОУ “Томас Едисън” за “прясна” информация и споделяне на последни мнения и впечатления. Старите съм ги изчела до едно.
Синът ми е приет и там и се колебаем между ТЕ и Питагор. Засега везните натежават към първото.

Има майка на дете, което е било в Питагор а от тази година е в ТЕ. Може би тя най-добре би споделила плюсове и минуси на двете училища. Според мен коренно различни, като политика и визия.

# 216
  • София
Да, да, зная, следя темата от доста време. Четох мненията и в старите теми. Просто ми се иска да се включат с последни впечатления.

# 217
  • София
Моят син също е приет (и записан от следващата година) в Томас Едисън. Не очаквам някой да се включи с мнения за 5 клас, защото за първи път ще има такъв Simple Smile. Мога да споделя като резултатност, която ме впечатли от деня за гостуване, в който му правиха тестовете. Математиката по МОН си върви с нормално темпо, веднъж седмично имат състезателна математика, децата много често решават задачи и в междучасията (по лична инициатива), БЕЛ не мога реално да преценя, той се е справил чудесно, но на мен винаги ми се иска и нещо повече Simple Smile, ЧО и ЧП много проекти и презентации по негови думи. По стените и в стаите има множество доказателства за активен учебен процес. Английският език най ме впечатли, има британка която преподава и тестовете, които му беше пуснала бяха много интересни, единствената му нулева точка беше говоримия английски, което всъщност много ме зарадва. До момента не успях да попадна на школа, езиков лагер, за училище изобщо не искам да отварям дума където се преподава говорим английски. В Томас Едисън децата през цялото време са говорели на езика, имало е презентация от две от момичетата на английски и синът ми е направо влюбен в учителката и децата. Той се интересува от акули и наскоро бяхме в Малта, от аквариума си беше купил книжка с научни факти за много видове акули, в класа имало момиче, което също четяло сходна книга пак на английски и си говорили на тази тема. Това го е накарало да се усети в свои води. Другото, което сподели, че играят на двора и въобще беше много щастлив. Ние с баща му много се колебахме след злополучния опит с друго частно училище, но той каза че толкова щастлив на друго място не се е чувствал и го записахме. Времето ще покаже дали това е верния избор Simple Smile

# 218
  • София
И аз съм много впечатлена от подхода, отношението, децата, учителите. Атмосферата в училището е страхотна, затова и предпочитаме него. Ние сме решили вече, но исках да чуя още преки впечатления от родители на деца, които учат там от повече време.

Много благодаря за мнението. Абсолютно съвпада с моето 🌹

# 219
  • София
А защо в таблиците с матурите липсват Азбуки и ЧУ Иван Апостолов ( в комплекс Азбуки)?

# 220
  • София
А защо в таблиците с матурите липсват Азбуки и ЧУ Иван Апостолов ( в комплекс Азбуки)?

Май не са имали 7-ми клас досега.Simple Smile

# 221
  • София
Защото "Иван Апостолов" е гимназията, а "Азбуки" все още не са имали 7-ми клас

# 222
  • Sofia
да ви следя

# 223
  • Sofia
Таксите в Св. София не бяха ли под 5000Е миналата година?
На първа страница виждам около 6000.

# 224
5000евро бяха за старите ученици. И аз се изумих как са вдигнати с 900евро изведнъж.

Общи условия

Активация на акаунт