Частни училища - информативна тема 20

• 73 980
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Изобщо не съм по темата, но няма отделна тема за ЧСОУ "Свети Георги", иначе с удоволствие щях да пиша в нея, че родителите, които паркират всяка сутрин на средата на булеварда освен "бай гъзар", за каквито се имат очевидно, са и пълни селяндури. Дано някой от тях ме прочете. Triumph

# 226
  • София
Изобщо не съм по темата, но няма отделна тема за ЧСОУ "Свети Георги", иначе с удоволствие щях да пиша в нея, че родителите, които паркират всяка сутрин на средата на булеварда освен "бай гъзар", за каквито се имат очевидно, са и пълни селяндури. Дано някой от тях ме прочете. Triumph

Подкрепям. Но и училището е на ужасно място.

# 227

Вчера се озовах в района на 105 училище във времето когато родителите си взимат децата! Същото като теб си помислих....скъпи коли спрели по средата на улицата. Задръствания и простаци. Та не е до училището Simple Smile

# 228
  • София - Рим и обратно
На нашата улица има 3 детски градини и претъпканото 119 училище... Сутрин и вечер е АД. Хората си мислят, че могат да спират на тетрис, както си решат и улиците са на тяхно разположение.

# 229
  • София
Кой ми разправяше , не помня, някой колега, че негов племеник/ племеница учи в Англия в частно училище, влязло детето след много зор и напъване от родители.
На първия учебен ден ( разказва майката) при откриването ,  виждат русначе което пристига с хеликоптера на баща си и кацат директно на зелената поляна на у-щето.
Слиза русначето, настаняват го с другите деца, естествено, униформи на всички деца.
Който какъв е, това е до входната врата.
В спалните помещения към училището били по 2 деца в стая, и русначето спи с негърче, негов  съученик.
Бащата се обажда на 2рия ден в училище и поставя условието детето му да бъде преместено от стаята на чернокожото дете.
Познайте ? Thinking
Руското дете напуска училището, било е помолено катерогично и без уговорки да напусне и никой повече не чул коментар по случая.

# 230
Около 32-ро на "Т. Александров" сутрин и вечер е ад. Едното платно е абсолютно задръстено от спрели на аварийки коли. Та се чудя и аз в коя тема да отида да им кажа, че са абсолютни простаци. Задръстването заради тях в час пик става тройно на обичайното за други булеварди в този час.

# 231
  • София
Кой ми разправяше , не помня, някой колега, че негов племеник/ племеница учи в Англия в частно училище, влязло детето след много зор и напъване от родители.
На първия учебен ден ( разказва майката) при откриването ,  виждат русначе което пристига с хеликоптера на баща си и кацат директно на зелената поляна на у-щето.
Слиза русначето, настаняват го с другите деца, естествено, униформи на всички деца.
В спалните помещения към училището били по 2 деца в стая, и русначето спи с негърче, негов  съученик.
Бащата се обажда на 2рия ден в училище и поставя условието детето му да бъде преместено от стаята на чернокожото дете.
Познайте ? Thinking
Руското дете напуска училището, било е помолено катерогично и без уговорки да напусне и никой повече не чул коментар по случая.
Униформите не са средство за уравниловка при налично социално неравенство, а за задълбочаване на чувството на принадлежност на детето към училището. Това само за протокола.

# 232
...а колкото до равенството, Великобритания Е монархия (макар и конституционна).

# 233
Потвърждавам, че училището е на много ши*ано място, но в 7,30ч. има достатъчно места за паркиране до тротоара. Вярно след 5-тата паркирана кола им става малко по-далече и трябва да походят около минута пеша, но мързела е голям. Всеки гледа да спре максимално близо до входа на училището и всички коли се скупчват почти до средата на пътното платно, което пречи на автомобили, автобуси и пр. Получава се панаир от джипове с парапитеци вътре и нищо не може да ги трогне. Родната милиция отсъства и тялом и духом.

# 234
Скрит текст:
Познайте ? Thinking
Униформите не са средство за уравниловка при налично социално неравенство, а за задълбочаване на чувството на принадлежност на детето към училището. Това само за протокола.
Точно. При това не се предполага, че такова неравенство съществува, след като родителите плащат десетки хиляди паунда на година такса - предполага се, че дори относително най-бедните сред тях са поне заможни (зависи от училището и таксата му, разбира се, говорим средно взето). Искам да кажа, че таксите обикновено събират на едно място деца със сходно обществено и материално положение (в БГ е различно, защото има родители, които са готови да гладуват само и само детето им да посещава ЧУ, но в ОК ЧУ са си израз на социалното разслоение). Колкото до цветнокожото дете, и неговите родители плащат същата сума като тези на русначето, и няма никакви основания да не ползва абослютно същите условия и привилегии. При това, ако детето е от държава от Commonwealth, то е по-високопоставено в йерархията в ОК от русначето, независимо от цвета на кожата си.

# 235
Таксите в Св. София не бяха ли под 5000Е миналата година?
На първа страница виждам около 6000.
Интересно дали си променят таргета? Може би вече не се  целят към средна класа с повече деца. Или пък и ние като едни истински аристократи -ще образоваме първородния син, втория  отива в армията, третия  в църквата....Smile

# 236
  • София
На срещата казаха, че от няколко години не са вдигали таксата и увеличението ще е в рамките на десетина процента. При очевидния наплив, който има за училището, увеличението съвсем не е нелогично.

# 237
  • В офиса
Хм, всяка година ги вдигат... с по около 200Е. Ми... не ме кефи. Освен ако няма да правят гимназия с парите Simple Smile Ние плащаме без транспорт, така че не мога да премеря колко % е увеличението, ама повечко от 10% ми се вижда.

# 238
  • Sofia
Към 20% . Дано да има основателна причина.

# 239
Дали има тук някой, който живее в централна част на София и все още се чуди какви са частните училища-алтернативи на държавните такива с лесно достъпна локация, предлагащи качествена предучилищна подготовка, при това полудневна, и по възможност не съдържаща 10-15 часа седмично английски/немски/китайски ез., а и не на космически цени?
Какви са вариантите сега за записване в такова училище? Има ли такова изобщо? И твърде късно ли е вече за 2018-2019 уч.година?

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 00:59 от Bereginq

Общи условия

Активация на акаунт