Частни училища - информативна тема 20

• 74 011
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте, когато имам възможност следя темите за частните училища, но досега не съм попадала на мнения за частно училище Светлина, както и за Монтесори училище Откривател. Ще съм благодарна, ако някой може да сподели впечатления Blush

Имаше критична тема за Откривател.

http://m.bg-mamma.com/?topic=1009546

# 166
  • София
това е моят личен опит.
странно ми е това за носенето на храна отвън.
а ако стане нещо как ще се разбере чия е отговорността?

В друго училище половината деца носят кутия за обяд и е ясно чия е отговорността ако храната им е развалена и тя не е на стола или на училището. Не виждам как кутията за обяд би могла да бъде проблем. Това си е практика в много западни страни и в много училища у нас, в които няма стол, например. В държавните училища децата си купуват храна от целия район около училището, и това беше така, когато бях дете и аз самата. По-скоро ми е странно да не разрешават детето да си носи своя храна и да се изисква да има специални проблеми, за да му разрешат.

# 167
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
това е моят личен опит.
странно ми е това за носенето на храна отвън.
а ако стане нещо как ще се разбере чия е отговорността?

В друго училище половината деца носят кутия за обяд и е ясно чия е отговорността ако храната им е развалена и тя не е на стола или на училището. Не виждам как кутията за обяд би могла да бъде проблем. Това си е практика в много западни страни и в много училища у нас, в които няма стол, например. В държавните училища децата си купуват храна от целия район около училището, и това беше така, когато бях дете и аз самата. По-скоро ми е странно да не разрешават детето да си носи своя храна и да се изисква да има специални проблеми, за да му разрешат.

говорим за конкретното училище, за частните училища или за училищата по принцип?
попитаха, споделих опит.
личен и за конкретно училище, не за моето време или за държавните училища.
не съм чувала за училище без стол, може да има и такава новост.
и до ОТ има от къде да се купи храна, но не се позволява.
още една причина да се избере това, а не другото училище.
Wink маловажно е, знам.

# 168
  • София
В нашето училище /Св. София/ също е забранено внасянето на храна и аз определено го одобрявам. Не се разнася храна по коридорите, не се дразнят децата едно друго/ако харесат това, което другите си носят/. Кухнята е собствена и има избор от няколко ястия. За деца със специални нужди не мога да кажа как стои въпроса.  Моето е от ядящите от всичко по много ☺.

# 169
  • София
В нашето училище /Св. София/ също е забранено внасянето на храна и аз определено го одобрявам.
Скрит текст:
Не се разнася храна по коридорите, не се дразнят децата едно друго/ако харесат това, което другите си носят/. Кухнята е собствена и има избор от няколко ястия. За деца със специални нужди не мога да кажа как стои въпроса.  Моето е от ядящите от всичко по много ☺.
Забранено е, но някои понякога носят разни неща - при по-големите.

# 170
Бърди то това си е проблем и то не малък.Според мен трябва да говорите по скоро по темата ако трябва и с директорката вместо да изчаквате да разберете дали в класната е проблема.Детето да не остава с дупки в знанията или пък вие да висите над учебниците нон стоп с него.Аз лично за това предпочитам и съм се насочила към ЧУ понеже нямам толкова много време да уча с детето си.ОТ ме привлякоха доста с презентацията на училището но сега като чета какво пишете и се разочаровам малко.Знам,че не може всичко да е перфектно но все пак.Компромис с храната Ок но и с обучението няма как.Аз се извинявам ако много ви се набърках в проблема но понеже наистина много че интересува у-щето и не издържах

# 171
  • Софето
За ОТ, пред стола има вендинг машина, чипсове, вафлички, сокчета...уж не им позволяват, но децата споделят, кой какво си е взел и се сърдят, че не им давам пари за у-ще.

# 172
  • София
Еси, аз пак да каажа, не мисля, че в другите класове е така. Но не съм сигурна. Вие кандидатствахте ли?

Не съм чула за вендинг машината пък аз, много интересно Simple Smile Явно като са дребчовци и не се сещат Simple Smile

# 173
  • София
Мислех, че това с вендинг машината само в ПБ го има, навремето доста тормозих директорката да я премахнат, не успях, естествено. Странно е, че в ОТ има.
Относно носенето на храна - при нас е разрешено, около 1/3 от децата си носят домашна храна, другите са поравно разпределени между 2 кетъринга, единият от които био. Никакъв проблем не забелязвам да има от това между децата. Забранено е единствено да носят пакетирани боклуци и принципно се спазва.

Последна редакция: ср, 18 апр 2018, 23:46 от Olive

# 174
Ще чакам да пишете развръзката ,от учителката ли е или ако е друго какво е то.А по повод кандидатстването не сме още понеже ни е рано .За това проучвам толкова.И ходих и на представянето им.Харесаха ми а и вече отхвърлих едно друго в което но приеха за ПУК ,дано ме съжалявам ,Ще ви следя развитието.

# 175
Никакъв проблем не сме имали с носенето на домашна храна. Всеки си яде неговото и рядко си разменят някоя и друга дреболия. Единствено, не е разрешено да се носят пакетирани десерти и ядки.
По-скоро е имало оплаквания от майки на деца, които се хранят от кетъринга, защото ако не харесат храната я зарязват по чиниите и си стоят гладни. Аз поне виждам какво точно е изяла госпожицата през деня. Още не е захитряла достатъчно да изхвърля.

# 176
Значи ако съм прочел правилно кетъринга куца има вендинг машина, забраняват домашна храна, защото може да е отровна сигурно, обучението куца, няма обратна връзка но "всичко е точно". Е то в училището до блока положението е доста по-добро, точно отвориха нова лафка в която има скара и салати главно, а не пакетирани боклуци . В такъв случай се пита защо детето е в подобно платено училище?!?
Винаги съм се питал защо трябва да плащам за нещо безплатно, поне при мен отговора е за качество и време. Ако отида при личния лекар и чакам три часа и ми даде направление и чакам още два, струват ли 5 часа 30лв. А и добрите лекари не работят повечето със ЗК. Така и с училището. Ако получавате същия ако ли не и по лош продукт, защо плащате?

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 00:44 от prayerman

# 177
  • София
Ами аз самата никога не съм била сто процента убедена в това дали да е частно или държавно, мъжът ми беше инициаторът.
Моята дъщеря си яде храната в стола поне наполовина, не ползва вендинг машина и си носи закуска, която изяжда сутринта в междучасието. В този смисъл, с храната нещата са ок за мен.
А фактът, че няма добра дисциплина и има изоставане, го отдавам на конкретния учител (млад и неопитен), защото в другите часове не е така (английски, музика, компютри).
Иначе, децата в класа са 14, което е 2-3 пъти по-малко от класа в ДУ. Родителите са една идея по-ангажирани и мотивирани, средата е добра. Аз за себе си и децата си винаги съм търсела основно среда, когато сме търсели училища. За другото ми е ясно, че е въпрос на шанс какъв учител ще ти се падне. Та аз лично, за това плащам.

# 178
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Значи ако съм прочел правилно кетъринга куца има вендинг машина, забраняват домашна храна, защото може да е отровна сигурно, обучението куца, няма обратна връзка но "всичко е точно". Е то в училището до блока положението е доста по-добро, точно отвориха нова лафка в която има скара и салати главно, а не пакетирани боклуци . В такъв случай се пита защо детето е в подобно платено училище?!?
Винаги съм се питал защо трябва да плащам за нещо безплатно, поне при мен отговора е за качество и време. Ако отида при личния лекар и чакам три часа и ми даде направление и чакам още два, струват ли 5 часа 30лв. А и добрите лекари не работят повечето със ЗК. Така и с училището. Ако получавате същия ако ли не и по лош продукт, защо плащате?

не си прочел правилно, но виждам, че не ти пречи да правиш генерални изводи.
похвално!
намирам за излишно да се оправдавам пред такива "разбирачи", но сега ще направя изключение.
еднократно.
сменена е фирмата за кетъринг (не, че това е най-важното при избора на училище) и за някои деца (моето) храната не е вкусна като преди. други деца може да я харесват повече, не знам.
за вендинг машината чух в темата, у дома не е ставало въпрос за това, не е искал пари, значи или машината не е там, където ходи, или не му е направила впечатление или не му е интересно това, което се продава.
забраняват храна отвън, защото носят отговорност за децата. аз го одобрявам по много причини.
за обучението са ти обяснили - моето виждане е, че е на ниво.
"няма обратна връзка" не знам откъде си го измисли, но не е вярно - всичко, което ме интересува е на страницата с ограничен достъп. за всичко друго мога да се свържа с учител или директор. правила съм го, не е било проблем.
"безплатното обучение няма да коментирам, проверили сме го.
забавно беше да прочета мнението на човек, за когото квартална лаФка с кебапчета и кюфтета пред училището е приемлива.

# 179
st.Dobri не мисля, че има смисъл Simple Smile
А и темата не е "ЗА" и " Против" частното училище.
Преди 3 дни имамхме РС. Когато повдигнаха въпроса за храната...ми идеше да се гръмна. На всяка РС от първа група до ден днешен без рази тема не минава. Че кое дете днес у дома яде супа, основно и десерт....моето-не. Че коя от майките след бебешкият кисел, готви такъв у дома си? Просто масово децата ни не са свикнали на този тип храна. Която разбира се покрива някаква безумна наредба на ХЕИ.

Общи условия

Активация на акаунт