Частни училища - информативна тема 20

• 73 999
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
  • София
А дворът не се ли заключва? Защо трябва първокласници, а доколкото разбирам и по-големи деца, да чакат да ги изведе учителка? Ако дворът е ограден и има дежурни учители, спокойно могат да излизат, когато сами решат.
Във ААУ и ФЛ дворовете не просто са оградени, а пиле не може да прехвръкне и въпреки това се излиза от стаите в редичка водена от учител и така се влиза обратно след края на междучасията. Вероятно, за да има ред, да няма тичане по коридорите и да  се знае всяко дете къде се намира, но е факт. Та че децата умеят да излизат сами, умеят, но си се редят в редици и това е.

# 196
Нека темата да остане с добрия тон (поне на мен ми е доста от полза ),предполагам и на всички на които им предстои  не лесния избор за училище.И защо в поне нещо не сме задружни ами вечно на нож ,винаги ще има доволни и недоволни но защо да се нападаме.
Конкретно за ОТ явно това с Бърди и другите чиито деца са в този клас са прецедент.Факт е ,че другите родители са доволни и щом дори се чудят дали се пише за тяхното училище явно нещо в въпросния клас на Бърди някъде куца но въпроса остава къде.Явно е в класната наистина.Ще ви стискаме палци да се наредят нещата на срещата ви и да е скоро разбира се ,за да оправдаете и вие очакванията си които са накарали да запишете там детето си.

# 197
  • София
Мерси, Мецане, за ласкавия пост, но нещо не си в час по отношение на това какво и защо зная. На мен ми е част от работата да ги зная тези неща и да се интересувам. Това извън интереса ми като родител навремето. Иначе няма да мога да си върша работата качествено. Но ти си скролвай, не ми пречиш! Ясно ми е, че всичко си знаеш и всичко си можеш, само дето още детето ти е малко (това е връщане на жеста ти за помирисването на ЧУ Wink).

# 198
Добре де, съжалявам, редактирах си поста, за да няма засегнати.
.

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 11:18 от Татко Мецан

# 199
А дворът не се ли заключва? Защо трябва първокласници, а доколкото разбирам и по-големи деца, да чакат да ги изведе учителка? Ако дворът е ограден и има дежурни учители, спокойно могат да излизат, когато сами решат.
Във ААУ и ФЛ дворовете не просто са оградени, а пиле не може да прехвръкне и въпреки това се излиза от стаите в редичка водена от учител и така се влиза обратно след края на междучасията. Вероятно, за да има ред, да няма тичане по коридорите и да  се знае всяко дете къде се намира, но е факт. Та че децата умеят да излизат сами, умеят, но си се редят в редици и това е.
Дежурни учители могат да вършат същата работа. Политиката на излизане във ФЛ не ми е за пример. Това задължително излизане на всички в дъжд и пек, в мъгла дни наред, докато нареди някой от Франция да не излизат, не ми харесва на мен.
А и какво като се редят в редичка след като на двора пак са с дежурен учител, който даже не може да опази всички деца. На познатото ни дете редовно му хвърляха и тъпчеха нещата миналата година на двора.

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 11:15 от Дъждец

# 200
Извинявай,в кои класации попадат ОТ?

# 201
  • София

Дежурни учители могат да вършат същата работа. Политиката на излизане във ФЛ не ми е за пример. Това задължително излизане на всички в дъжд и пек, в мъгла дни наред, докато нареди някой от Франция да не излизат, не ми харесва на мен.
На мен ми харесва с някои изключения, които са в рамките на ден-два годишно. По-добре е за здравето, отколкото да стоят в стаите и да играят на таблети и телефони, защото по 2 и половина часа дневно тичат навън. За децата в началното училище това е много положително за концентрацията в часовете след това. Всеки е с подходящи дрехи за навън, ама тук ми е ясно, че всеки се страхува детето да не настине. За мъглата – в София има смог от октомври до април почти, това означава ли децата да седят на затворено през половината година?

# 202
..... защото по 2 и половина часа дневно тичат навън. За децата в началното училище това е много положително за концентрацията в часовете след това......
Напълно съгласна съм. Детето ми беше свикнало в градината да излиза постоянно навън и сега хич не се чувства добре затворено от 8.30ч до 17ч в непроветрена стая! Зимата в най-големите студове след училище искаше да се разхождаме около блока,само и само да постои навън Sad  

# 203
Бояна,  защо мислиш, че в другите училища не излизат?
Изключвам тук споменатия проблем с ОТ поради спецификата на двора им.
Като излизат в редичка във ФЛ, да не би това да ги спира да имат групички на двора, които да тормозят определени деца и учителите да не си мърдат пръста? Не. И отзивите ми не са само от едно дете.

# 204
  • София
Благодаря, Еси!

На Мецан детето не го ли додрапа до училищна възраст вече, умирам от любопитство какво ще изберат (макар че силно се съмнявам да сподели) Simple Smile Ха, той междувременно писал, още по-любопитно ми става.

Иначе искам само да допълня, не всичко е черно. Децата са си чудесни, разбират се, играят си. Учителката по английски е разкошна, учат и напредват; тази по физическо е просто чудо, тя си ги гледа и си ги обича като свои. Учат си информационни технологии (също строг учител, при когото има дисциплина), имат час по Личностно развитие, който намирам за много полезен.
Моята дъщеря също обожава училището си и иска винаги да ходи, като се поразболее и се затръшква, че не иска да си остава у нас. Обожава си и учителката, защото е най-добрата в училище (което е другата страна на монетата да няма добра дисциплина, разбира се). Чете и пише прекрасно, само тази пуста математика, дето й се опъва.
Така че в нашето семейство въпросът за или против училището не стои изобщо, там ще сме си. Въпросът е да се реагира на нещата, които не са ни ОК.

# 205
.... въпросът за или против училището не стои изобщо, там ще сме си. Въпросът е да се реагира на нещата, които не са ни ОК.

Абсолютно . За това и писах тук,за да прочета и други мнения на родители от ОТ и да се ориентирам само при нас ли нещо куца!

# 206
Извинявай,в кои класации попадат ОТ?

Променили са се много нещата. Сега Е. Кестнер се оказва за голямо мое учудване на 10-то място, а Уве - на 17-то.
http://www.danybon.com/obrazovanie/klasacia-uchilista-sofia-maturi-7-class-2016/

Не мога да открия класациите от 2014, тогава ги гледах Simple Smile

Все пак открих една класация, която обобщава резултатите от доста години.
http://alekdimitrov.com/uchilishte/rezultati-NVO.asp
Оказва се, че в нея ОТ е на 86-то място:)

Но все пак, излиза, че не съм писал чак такива глупости за Уве и Е. Кестнер. В същата тази класация Увекинд е на 51-во място, доста незавидно според мен:) , а "Е. Кестнер" е на 24-то, все пак извън 20-тицата.

Във всички класации водещите са си СС, Питагор, Еспа, Евростар, Климент Охридски, Веда, БШ, донякъде Меридиан.

# 207
Мисля, че Увекинд също беше с немски, дано не греша. Него съм харесала и заради IB дипломите, спира ме това, че е доста далеч от вкъщи.
Скрит текст:
Да, Увекинд е с немски и английска програма след 3 клас. Шеста година сме в Увекинд - което е ясен знак дали съм доволна. По-горе имаше мнение, че няма добри училища с немски - не съм съгласна - Увекинд е с отлично обучение по немски. Веднага давам пример: в къщи никой не владее немски език, т.е. отличните резултати на дъщеря ми от изпита в Гьоте институт (само една точка загуби на слушане с разбиране) са само благодарение на нейните усилия и работата на учителите. Взе отлично и изпита за Кембридж, сега ще се яви на B1.

Близостта до вкъщи е ключова обаче - особено, ако детето е по-малко.

Много благодаря за полезното мнение! Точно от това имах нужда. Ще го мисля пътуването, хич не ми се иска още от първи клас да започва с по час в посока, но пък в крайна сметка, за нейно добро ще е.

Татко Мецан, сега се опитваш да докажеш, че ОТ не е хубаво училище или?
Последно гледах класации за НВО след 4ти клас, там пък беше на 25то място, което никак не е лошо.

# 208
  • София
Е , затова го харесвам ОТ , никакви комплекси и напъване на децата на всяка цена
Може би защото от над 15 години се занимавам със "състезания", в АйТи сектора в Бг
Никога, ама никога на 1во място не са най - читавите.. и това във всеки смисъл.... никак не вярвам на състезания и класации в Бг ( това си е мой личен извод и вероятно за у-щата не важи WinkWink )

# 209
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Бояна,  защо мислиш, че в другите училища не излизат?
Изключвам тук споменатия проблем с ОТ поради спецификата на двора им.
Като излизат в редичка във ФЛ, да не би това да ги спира да имат групички на двора, които да тормозят определени деца и учителите да не си мърдат пръста? Не. И отзивите ми не са само от едно дете.

не двора, а учителката.
някои класове излизат Wink

малкото НВО е ... търся по-мека дума Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт