Частни училища - информативна тема 20

• 73 965
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
И да попитам как се връзва Алфа Финанс, Експат и Националния съвет на БСП с репликата, че училището е с таргет средна класа? Хайде да не се лъжем. Във всички по-известните училища поне 30-40 % от клиентите са като горепосочените. И това, че сестриче се приема с резултат 60 точки при минимум на последния нормално приет 80 точки съвсем не противоречи на горното. Когато вземахме решение дали ЧУ или ДУ, го взехме с ясното съзнание и нагласа, че цената до края на обучението няма да остане фиксирана. Въпросът е дали цената ще отговаря на качеството на услугата.
Bliss, ясно е, че във всички частни и държавни БГ училища се влиза и с връзки, но не знаех за връзката на СС с изброените фирми. СС не съм ги проучвала, но други частните училища имат кръгове от фирми зад тях и зависимости. Стана много доходоносно частното образование и е разбираемо да се вдигнат таксите при такъв наплив. А това с приема на по-малко братче/сестриче за мен е нормално, друг въпрос е, че е нерегламентирано. Но за БГ и това е нормално Simple Smile

Грешно си разбрала. Аз не твърдя, че въпросните фирми СА СВЪРЗАНИ със СС. Друго твърдя и смятам, че достатъчно ясно съм го написала. И касае таргета на клиентите. А не коя фирма стои зад училището, било то СС, ПБ или някое друго.

Аз пък не смятам, че е нормално да се приемат следващи деца с очевидно слаби резултати. При условие, че училището приема с изпит, а не по някакви социални критерии или местожителство. Нямам информация АК да приема с предимство и без необходимите резултати братя и сестри. Simple Smile Нали все пак говорим за състезание с награда "Прием в училище Х".

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 12:37 от Анонимен

# 271
Нямам информация АК да приема братя и сестри. Simple Smile Нали все пак говорим за състезание с награда "Прием в училище Х".

Приема, Блис, ама не с предимство, разбира се. Ако се класират, на общо основание...
Нещо повече - братът/сестрата навършили 18 вече не са член на семейството за АК, независимо, че може да са студенти. Последното е техен избор. Те СА студенти, защото семейството е избрало да ги издържа и това по никакъв начин не влияе при изчисляване на дохода на глава на семейството - пълнолетното дете за тях вече е голям човек и не го броят.
Това играе лоша шега на кандидатстващите за стипендия нерядко...

# 272

Децата ни са купени на корен. Ако си ги искаме обратно, ще се наложи да плащаме откупи...

Да, според мен си много прав в това.... Като откупът не е задължително да е само и единствено като финикийски знаци, а и време за наливане на ум и разум, докато поемат, ангажираност, съпричастност... Такива работи...
...а дали и доколко сме успели, живот и здраве ще разберем, като видим поотраснали внуци.

# 273
  • София
няма нищо лошо в печалбата, но да се твърди, че едва ли не са на загуба или нищо не печелят е глупост на квадрат.
ами, да ти кажа, не е като да не те устройва цената и да не купуваш. Неслучайно писах за стадния принцип и той важи и за частните, и за държавните. Дори ако питаш повечето родители хич не им се занимава с разни ексурзии, бели и зелени, обаче се чувстват леко длъжни, за да не се цепи детето от колектива, нещо като "А Иван ще го пуснат, само вие мене не".

Пускам децата на зелено или бяло училище защото те искат и са помолили за това. След като ще ходи със съученици организирано плащам таксата, обявена от училището.  Ако ми се види прекалено висока цената няма да ходи детето и толкова. Досега не ми се е случвало, обикновено цените са в рамките на нормалното.

# 274
Нямам информация АК да приема братя и сестри. Simple Smile Нали все пак говорим за състезание с награда "Прием в училище Х".

Приема, Блис, ама не с предимство, разбира се. Ако се класират, на общо основание...
Нещо повече - братът/сестрата навършили 18 вече не са член на семейството за АК, независимо, че може да са студенти. Последното е техен избор. Те СА студенти, защото семейството е избрало да ги издържа и това по никакъв начин не влияе при изчисляване на дохода на глава на семейството - пълнолетното дете за тях вече е голям човек и не го броят.
Това играе лоша шега на кандидатстващите за стипендия нерядко...

Е именно. Всеки кандидатства на общо основание и разчита само на собствените си резултати.

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 13:07 от Анонимен

# 275
Грешка , Попея.. Simple Smile
Скрит текст:
Според  Ежко и разясненията му преди време хора като теб не влизат в графата нямащи пари за частно училище, а в графата имащи, но стискащи се... Циция си според него, затова си избрала ДУ.

Ха-ха, Русалка, права си! Laughing  Абе дали безпарични, дали циции, все тая - така или иначе, не ги разбираме работите с образованието Smiley Бодливкова му работа...
Успех на вас тази година с кандидатстването! Но девойките ти са топ и не се съмнявам, че ще са успешни!
..Пускам децата на зелено или бяло училище защото те искат и са помолили за това. След като ще ходи със съученици организирано плащам таксата, обявена от училището.  Ако ми се види прекалено висока цената няма да ходи детето и толкова. Досега не ми се е случвало, обикновено цените са в рамките на нормалното.
Разбира се, че е така. Поне при нас не помня да са отсъствали деца от тези училища. Не мисля, че е задължение, просто родителите сме смятали, че е хубаво за децата - хем е забавление в компания на връстници, хем е познавателно. Като плащаш хиляди евро такса на година, някакви си 4-500 лева отгоре за кефа на детето не могат да бъдат пречка. 

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 13:47 от Анонимен

# 276

Информативно в информативната тема за информираните, на които благодаря за участието - всеки показва с отношението си това, което си има той самия вътре в себе си, друго не може.

# 277
  • София
Буквица какво е? Глаголица ли?

Обаче гледай само първият с английската азбука е някакъв си прост скелет, а другите след това са Хора
JoyJoyJoy

# 278
Скрит текст:

Информативно в информативната тема за информираните, на които благодаря за участието - всеки показва с отношението си това, което си има той самия вътре в себе си, друго не може.

Ама ти сериозно ли?! Всеки може да сложи едно до друго картинка на мозък, обработена с Фотошоп,  и да напише отстрани дума на руски. И да ги размени в произволен ред след това.  Това не е наука и няма нищо общо с нея. Ти сигурно и на мичуринските теории вярваш, и на кампанията на Лисенко. Но всеки е свободен да вярва, в каквото си иска, стига да не пречи на другите, разбира се. Пробвайте с някое ЧУ с руски и ако не стане, пратете отрочето в Русия - няма да ви го върнат Wink Хем на практика ще проверите теорията от картинките Simple Smile Ха, то може и вече да си е там, де.

П.С. Аз още се чудя моят мозък дали е много увреден от английския или знанието на руски неутрализира този негативен ефект и не съм чак толкова увредена. Пък може и да е толково благотворно, че да се класирам и аз в "достойните българи" Laughing
П.П.С. Това Берегиня от беречь ли идва? Да ни пазите от лошия прогнил Запад - като в добрите стари времена Wink Обаче дайте малко по-старателно, де. Това Путинботовете съвсем вече го дават през просото, значи.

# 279
Грешка , Попея.. Simple Smile Според  Ежко и разясненията му преди време хора като теб не влизат в графата нямащи пари за частно училище, а в графата имащи, но стискащи се... Циция си според него, затова си избрала ДУ.

Не, ами просто тя е правила избора си в друго време и при други реалности. Нещата много са се променили оттогава и когато някои потребители изказват мнения относно училища на база опита си преди десетина и повече години, това има точно толкова информативна стойност, колкото ако аз си споделя опита от времето, когато съм бил ученик.

Доп. Нямам предвид Русалката, разбира се. Тя има изключително обширна и полезна информация и поглед върху образованието и аз много съм научил и продължавам да уча от нея.

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 14:14 от Татко Мецан

# 280
Буквица какво е? Глаголица ли?

Обаче гледай само първият с английската азбука е някакъв си прост скелет, а другите след това са Хора
JoyJoyJoy

Нищо не разбираш ти - това е най-великата и свещена азбука на всички времена - древнославянската азбука, която е същото като древноРУСКАТА азбука (която всъщност е древнобългарска, но нейсе, било каквото било). Ето ти да се образоваш, ама си невежа...

"Буквица или Славянская Азбука — это величайшая кладезь мировоззренческой мудрости являющаяся совершенной формой передачи глубинной сути Вселенских процессов, взаимодействующих во всем своем многообразии жизненных форм."

https://veles.site/news/drevneslavyanskaya-bukvitsa
П.С На запад масово вярват, че ние сме взели кирилицата от руснаците, а не те от нас. Но ги разбирам, като бивша руска колония, има резон - като Монголия, например.

# 281
Не е нужно да имат пряка връзка, както например Овергаз и БГ школо, но има държавни и частни училища, където се приемат ученици от определени организации/фирми с негласно предимство. Вероятно и в СС има такива групи, не съм го поручвала поради други причини.

Е именно. Всеки кандидатства на общо основание и разчита само на собствените си резултати.

Имах предвид ПУК/1 клас, т.е. 5-6 годишни деца. За 7 клас критериите за кандидастване са доста по-обективни и е безмислено да се сравняват.

# 282
"Буквица или Славянская Азбука — это величайшая кладезь мировоззренческой мудрости являющаяся совершенной формой передачи глубинной сути Вселенских процессов, взаимодействующих во всем своем многообразии жизненных форм."

Що бе, ми на мен като човек, на когото "буквицата" Grinning му е родна азбука, ми е приятно да чета такива неща:) Хихихи, а би следвало и да съм много умен, щото знам руски по-добре от английски:) докато при теб само се уравновесяват ползите от руския и вредите от английския Grinning пък при мен би следвало ползите да са повече в такъв случай Simple Smile Grinning

П.С На запад масово вярват, че ние сме взели кирилицата от руснаците, а не те от нас. Но ги разбирам, като бивша руска колония, има резон - като Монголия, например.
То лошото е, че и самите руснаци вярват същото. Даже доста от тях считат моля ти се, че Ленин им бил измислил буквите, а пък "по-интелигентните" считат, че е Ломоносов. Напоследък вече повече са чували за Кирил и Методий, ама все пак...
Даже и в линка, който си дала, пише "Русская буквица", не ги е срам! А това са буквите на Кирил и Методий.
А и не е само Монголия, ами и Таджикистан примерно също пишат на кирилица. Лошо няма.

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 14:25 от Татко Мецан

# 283
Не, ами просто тя е правила избора си в друго време и при други реалности. Нещата много са се променили оттогава и когато някои потребители изказват мнения относно училища на база опита си преди десетина и повече години, това има точно толкова информативна стойност, колкото ако аз си споделя опита от времето, когато съм бил ученик.
Доп. Нямам предвид Русалката, разбира се. Тя има изключително обширна и полезна информация и поглед върху образованието и аз много съм научил и продължавам да уча от нея.
В това мнение не виждам логика предвид факта, че и двете с Русалка имаме деца в Германия, които са възпитаници на ДУ  - значи сме си правили избора в подобни времеви граници и реалности, и следователно мненията ни имат съизмерима информативна стойност. При това на Руслака и малките деца са в добро ДУ, т.е. тя е доволна от избора си за голямото, въпреки че на теб този избор ти се струва нерелевантен. Та ако ще се учиш от нея, добре е да имаш тези факти предвид Wink
Скрит текст:

Що бе, ми на мен като човек, на когото "буквицата" Grinning му е родна азбука, ми е приятно да чета такива неща:) Хихихи, а би следвало и да съм много умен, щото знам руски по-добре от английски:) докато при теб само се уравновесяват ползите от руския и вредите от английския Grinning пък при мен би следвало ползите да са повече в такъв случай Simple Smile Grinning

То лошото е, че и самите руснаци вярват същото. Даже доста от тях считат моля ти се, че Ленин им бил измислил буквите, а пък "по-интелигентните" считат, че е Ломоносов. Напоследък вече повече са чували за Кирил и Методий, ама все пак...
Даже и в линка, който си дала, пише "Русская буквица", не ги е срам! А това са буквите на Кирил и Методий.
А и не е само Монголия, ами и Таджикистан примерно също пишат на кирилица. Лошо няма.

Абсолютно си прав! Очевидно е, че ако приемем за аксиома мнението на "пазителката", ти си по-умен от мен  Stuck Out Tongue Winking Eye  Абе няма нищо чудно, че руснаците го вярват - нали знаеш, че "руските джуджета са най-високите джуджета на света"!  Те са плод на едно  столетие пропаганда. Ама западнаците можеха малко да се информират. Да, и в Казахстан май е така.

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 14:30 от Анонимен

# 284
Логика няма в твойто мнение, защото "малките" деца на Русалката са абитуриентки, а твоето много отдавна е завършило, така че избора си на начално училище сте правили преди много години, повече от 10, в съвсем различни реалности и условия. Никак не са сравними даже, тъй като за този период нещата в държавното образование са се влошили драстично. Но като в случая трудно ти се удава четенето с разбиране, аз пък няма да водя такава дискусия, защото ми е досадно. Казал съм го съвсем ясно, който разбрал, разбрал.

Общи условия

Активация на акаунт