Нашите кухни - 73

• 92 158
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря за предложението за въздуховодите. Много сте полезни. 

# 556
За мен лично, след ползването на няколко кухни, оптималният вариант е  - хубав стабилен корпус, от една страна и от друга - вратичките, плота и гърба да са лесно сменяеми, за да се обнови визията на кухнята след време.

Корпусът е едно от най-евтините неща в една кухня и при достатъчно добро желание, мъничко умения и помощ от приятел дори сами можете да си го сковете. Тоест, оставяме евтиното завинаги, а всичко скъпо и трудно за подмяна сменяме? Simple Smile И колко точно лесна е подмяната на кухненските плочки и плота?

Моето мнение по темата - в случая под "класическа визия" аз лично говоря не за класика в буквалния смисъл. Това, което прави една кухня непреходна във времето е нейната абсолютна неангажираност към конкретен цвят и стил на обзавеждане. Утре сменям кърпите за съдове, диспенсъра за препарат и лампите над плота и правя моята модерна в момента кухня дзен, шаби, рустик, сканди, диско, поп-фолк и каквото друго искам. Мога да пребоядисвам стените до безкрай във всевъзможни цветове, мога да сложа тапети от отровнозелен неон до версайски шик. И все ще й стоят добре и все ще изглежда така, все едно такъв е бил първоначалния замисъл, а пълната промяна до неузнаваемост ще струва в пъти по-малко от една смяна на вратички или плот. Колко изрично минималистични, шаби, винтидж, лачени и цветни кухни могат да го направят това? Не много, защото на повечето все нещо ще им липсва или ще бъде в повече, за да постигнат пълна промяна като от изходна точка. И тогава вече няма как - ако искаш нещо коренно различно като стил и визия, сменяш цялата кухня, плочките, плота, а  някои хора трябва и електроуредите и настилката дори да сменят... и тогава цветът на стените е най-малкият проблем. В което няма нищо лошо, разбира се, стига да можеш да си го позволиш и откъм време, и откъм финанси.

Това е класика и непреходност за мен, аз обичам да инвестирам в такива неща, защото не искам да пропилявам времето и енергията си в ремонти през 5 години, защото съм точно от хората, на които нещата бързо им омръзват. Просто има някои неща, за които мода няма и които са класика - това са белият и черният цвят, цветът на естественото дърво, красивият камък, изчистеният дизайн. И това е, всичко друго е преходно. И е хубаво човек поне да помисли за тези неща, преди да вземе решение за това и онова, пък после да прави каквото си иска. Но поне да помисли.

И пак казвам, това е лично мнение, нека не се превръща в спор, моля! Blush Всеки си има глава на раменете, за да решава сам кое как и защо. Simple Smile

Последна редакция: пн, 23 апр 2018, 10:56 от Madeleine

# 557
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Понеже съм на мнението на Madeleine, за класическото ... нашата кухня ще е светлосив мат (вратички на Егер), без дръжки (с възможно най-горния клас механизми на Блум като горните шкафове ще са с двоини врати, които ще се отварят нагоре, а ще се прибират с мотор с бутон на корпуса, а долните ще са само чекмеджета с плавно затваряне - даже обмислям да са с една врата с плавно затваряне, а вътре да има колкото ми е необходимо за конкретния шкаф чекмеджета), а плот и гръб - черен гранит, под в кухненската част - гранитогрес в светлокафява гама, а в хола - дъбово дюшаме само с масло и рустик. От тук на сетне - въобржението ще променя детайлите и допълнителните аксесоари в холокухнята ни, ако искаме и имаме възможност и всяка година Simple Smile
Ще покажа като стане готово Simple Smile

# 558
  • София
Понеже съм на мнението на Madeleine, за класическото ... нашата кухня ще е светлосив мат (вратички на Егер), без дръжки (с възможно най-горния клас механизми на Блум като горните шкафове ще са с двоини врати, които ще се отварят нагоре, а ще се прибират с мотор с бутон на корпуса, а долните ще са само чекмеджета с плавно затваряне - даже обмислям да са с една врата с плавно затваряне, а вътре да има колкото ми е необходимо за конкретния шкаф чекмеджета), а плот и гръб - черен гранит, под в кухненската част - гранитогрес в светлокафява гама, а в хола - дъбово дюшаме само с масло и рустик. От тук на сетне - въобржението ще променя детайлите и допълнителните аксесоари в холокухнята ни, ако искаме и имаме възможност и всяка година Simple Smile
Ще покажа като стане готово Simple Smile

Здравей! Дали може линк към светлосимия мат за вратичките на Егер?
Благодаря!

# 559
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Нямам линк. Гледахме ги на живо, а не в интернет и ще ги вземаме от jaff. Не съм съвсем сигурна по линк, но май беше това:

https://www.jaf-bulgaria.com/shop/Dekorativni-ploskosti/Laminira … 829358&page=1

# 560
Благодаря за морска пяна за лесната програма за проектиране на кухня, която ми изпрати. Успях най-накрая и дори за себе си визуализирах нещата.
Кухнята ще е изцяло в тъмен ъгъл и почти няма да влиза дневна светлина, така че искам да е в по-светли тонове. От друга страна се надявам скоро да се умножим и не знам как ще и понесе на кухнята детски мазаници. Пералнята ще ми е в мокрото, така че само свободностоящата ми съдомиялна в иноксов цвят ще е в тази кутийка. Хладилникът ще е двоен и ще е на мястото на масата за хранене. Големия и плитък шкаф вдясно ще е за съхранение на миксери, брашно и т.н. неща, който не искам да са ми върху плота.
Ето така си я представям като разпределение, виждате ли нещо нередно, което трябва да се промени?

# 561
Ние последно решихме да поръчаме само корпусите на кухнята и механизмите за чекмеджетата. Вратичките ще направи по-натам мъжът ми, от дърво, вероятно ще ги боядисаме тъмни. Гледах разни пдч плоскости за лице и просто не ми харесват, а боядисан мдф не ни е по силите. Лошото е, че мъжът ми прави много неща сам и вероятно ще стоим без вратички на кухнята много дълго време, но пък после би трябвало да стане много хубаво Simple Smile

Аз не обичам ремонтите, искам здрави мебели, които да ми служат дълго време и които да харесвам. Склонна съм да купя нещо втора употреба или не купя нищо пред това да взема нещо, което не ми харесва достатъчно.

Иначе като разглеждах по магазините, това ми се стори хубаво, малко шейсетарско
http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Kitchen-cabinets-and-d … d-57796/00288233/

# 562
Ние последно решихме да поръчаме само корпусите на кухнята и механизмите за чекмеджетата. Вратичките ще направи ... мъжът ми, ...
И при нас така: корпусът ще е Метод от Икеа, механизмите ще са Блум от друго място. Мъжът ми си накупи инструменти и от jaff ще ни изрежат и кантират по наши размети вратичките от мдф мат сив ... и той да се оправя натам Simple Smile Ама мерак му е сам да си я направи и ... все повтаря: "Ти, какво? Доверие ли ми нямаш?" Знам, че ще се справи, златни ръце има, перфекционист е и много чете и гледа и учи преди да започне нещо ... Но и на работа ходи, а деня има само 24 часа ...

Dundiu86, може ли да помоля за линк към тази програма!!! Благодаря!

Последна редакция: пн, 23 апр 2018, 12:08 от Почти безобидн@

# 563
Ето я програмата, надявам се Морска пяна да няма против, че я споделям Simple Smile
https://design-brosko.ru/online_model/

И ММ има някакви желания да прави, обаче при него е повече желанието отколкото умението Sad И за сега удържам фронта. Толкова време сме го чакали тоя наш си апартамент, че хич не ми се експрериментира.
Ще видим накрая, сигурно и за него ще има какво да измайстори, т.к. в малко пространноство искам да набутам всичко и да остане и място и почти всичко, вкл. и дивана-къхненски ъгъл, ще е по поръчка, а там цените са.....
При мен основния проблем е цветовото оформление: не искам да става супер цветно защото бързо ще ми омръзне, а така ще се охарчим че скоро няма и да си помислям за промени. Не исках да е пак кафяво и дървесно, но все натам ме тегли Sad и стените същата работа: не искам да са жълти, но пък и супер цветни пак не си ги представям.
Това с омръзването е голям проблем за мен специално. Иначе като за кухня съм си харесала този вариант (пак кафяв...) притеснявам за че за супер малкото пространство като моето тези цветове няма да са подходящи.

# 564
  • София
Нямам линк. Гледахме ги на живо, а не в интернет и ще ги вземаме от jaff. Не съм съвсем сигурна по линк, но май беше това:

https://www.jaf-bulgaria.com/shop/Dekorativni-ploskosti/Laminira … 829358&page=1

Благодаря ти! Има доста разцветки сиво, това е добре. Дано се намерят и в София ,че в Мусачево не ми се ходи  Simple Smile

# 565
Момичета, реално ли е такава кухня да е 7150лв Scream

Привет!
 Изпратих проекта на още 2 мебелни фирми и ми дадоха с около 1000 лв по-висока офертна  цена и 35-40 работни дни време за изработване. Така, че вече съм спокойна и  вчера подписахме договора с първата фирма. В края на май ще имам нова кухня. Направих лека промяна, гърба щеше да е с плочки, но тъй като комина е с много чупки, пък плочките са 20 на 20 и ще стане мазало, решихме да е на Кроношпан цвят венато гланц, като бял гланциран мрамор, със сиви жилки. Някой да правил такъв гръб?
 На мострата беше повече бяло и съвсем малко сиво, а в сайта им е доста сивото. Но мисля, че ще е добре с плот дъб небраска натур и ламината е подобен цвят. И друго - предложиха ми модел свободостояща микровълнова 22л, с грил, на Тека, с някакъв обков имитиращ вградена и ми хареса, 300 лв. Останалите уреди също са купени вече и чакам. 

# 566
  • София
Момичета, реално ли е такава кухня да е 7150лв Scream

Привет!
 Изпратих проекта на още 2 мебелни фирми и ми дадоха с около 1000 лв по-висока офертна  цена и 35-40 работни дни време за изработване. Така, че вече съм спокойна и  вчера подписахме договора с първата фирма. В края на май ще имам нова кухня. Направих лека промяна, гърба щеше да е с плочки, но тъй като комина е с много чупки, пък плочките са 20 на 20 и ще стане мазало, решихме да е на Кроношпан цвят венато гланц, като бял гланциран мрамор, със сиви жилки. Някой да правил такъв гръб?
 На мострата беше повече бяло и съвсем малко сиво, а в сайта им е доста сивото. Но мисля, че ще е добре с плот дъб небраска натур и ламината е подобен цвят. И друго - предложиха ми модел свободостояща микровълнова 22л, с грил, на Тека, с някакъв обков имитиращ вградена и ми хареса, 300 лв. Останалите уреди също са купени вече и чакам. 

Аз бих направила и плота и гърба - двете с Венато гланц

# 567
Притеснява ме да не стане много бяло, стените в холо-кухнята също са бели, дивана е тъмно сив, масата предвиждам да е дървена.

# 568
Има ли минимално задължително отстояние между уредите при вграждането на  фурна и индукционен плот? За да съм съвсем конкретна между дъното на индукционни плот и тавана на фурната Simple Smile

# 569
  • София
Има ли минимално задължително отстояние между уредите при вграждането на  фурна и индукционен плот? За да съм съвсем конкретна между дъното на индукционни плот и тавана на фурната Simple Smile
Има да. Погледни монтажните схеми на котлона и фурната.

Общи условия

Активация на акаунт