С първите пролетни лъчи, коремчето на АВГУСТинка, започва да личи-2018г.

• 54 786
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Българските работодатели все още живеят с отживелицата, че бременната жена не е същото качество служител и че видиш ли с единия крак после е аут, защото ще си гледа децата до осми клас. Тъпо схващане, но иначе небременни ни товарят колкото си ще, обаче за заплати поне в моя сектор, все още има да догонваме мъже на същата позиция. Говоря за айти сектора.

# 91
  • София
Аз да се отчета след ФМ днес.
Всичко му е наред на бебчо. Първоначалните предположения за момиче отпаднаха. Категоричен мъж. 😁 Не спря да се движи, даваше само гръб.. А да му преброиме пръстите на ръцете - то ги свива в юмрук.. А тези на краката - то си ги качи на главата.. 😂 Абее хич не искаше да се покаже.. Ноо важното е, че в крайна сметка преброихме всички пръстчета, видяхме и чухме сърцето, и бебчето е добре. ❤❤❤

# 92
Благодаря Мечтичка. След два часа съм при доктора, за да му занеса едни изследвания и ще.говорим за болките.
Аз съм в отпуска тая седмица, шефа ми подхвърли въпроса от какво толкова съм се изморила, но просто подминах забележката.
Запазих си час за ФМ в Селена при Стратиева. Ако някоя пловдивска майка се чуди, да знае, че само хубави неща съм чувала за тази докторка. Специализирала е в Англия някъде, работи в София и един път в седмицата е в Селена.
Аз при д-р Стратиева съм ходила и с първата бременност и с тази ходя. Имам много хубави наблюдение от нея и на всеки я препоръчвам Simple Smile

# 93
Ти уби всичко в мен.Къде и кога ти казаха първия път,че ще е момиче.И на мен така и ме е страх другата седмица на втората ФМ да не се промени 😀
Аз да се отчета след ФМ днес.
Всичко му е наред на бебчо. Първоначалните предположения за момиче отпаднаха. Категоричен мъж. 😁 Не спря да се движи, даваше само гръб.. А да му преброиме пръстите на ръцете - то ги свива в юмрук.. А тези на краката - то си ги качи на главата.. 😂 Абее хич не искаше да се покаже.. Ноо важното е, че в крайна сметка преброихме всички пръстчета, видяхме и чухме сърцето, и бебчето е добре. ❤❤❤

# 94
  • София
На първата ЖК, на 28.02 ми каза докторката момиче, но не на 100%. Каза да изчакам днешната ФМ, за да може др Георгиев да каже на 100%. Миналия път на ЖК спеше, сега беше многооо активно и се видя хубаво.
Важното е да са/сме живи и здрави, пък пола... За мен специално не е толкова важен. Simple Smile

Иначе се следя в клиника Надежда в гр. София. Изследванията ми прави Даниел Георгиев, а ЖК др. Арабаджикова.

# 95
Кога ще бъде в Селена тази докторка и имаш ли информация за цената на прегледа при нея?
Благодаря предварително Simple Smile
Благодаря Мечтичка. След два часа съм при доктора, за да му занеса едни изследвания и ще.говорим за болките.
Аз съм в отпуска тая седмица, шефа ми подхвърли въпроса от какво толкова съм се изморила, но просто подминах забележката.
Запазих си час за ФМ в Селена при Стратиева. Ако някоя пловдивска майка се чуди, да знае, че само хубави неща съм чувала за тази докторка. Специализирала е в Англия някъде, работи в София и един път в седмицата е в Селена.

# 96
 Момичета да ви питам за малко информация.Знаете ли колко струва в клиника Щерев 3/4 D .Не питам за ФМ ,а само за преглед .Благодаря ви предварително.

# 97
Кога ще бъде в Селена тази докторка и имаш ли информация за цената на прегледа при нея?
Благодаря предварително Simple Smile
Аз ходих при нея на първа ФМ и БХС, в Света Петка цената е 150 лв. Изключителна е. Препоръчвам. Следващия петък съм отново при нея за втора ФМ.

# 98
    Това с подмятането и коментарите наистина е кофти,  но всичко си е до човека. Като чета и мен ме хваща яд, защото буквално отпуската е полагаема и щом има кой и да я одобри, се пита защо някой пак се обажда като не му е работа?Grinning
    А като започнат някой да се правят на велики, кога се върнали, кога излезли.....всички сме различни, случват ни се различни неща в различно време....
    При мен специално се наложи да изляза в болничен още от трети месец, отидох си феър плей казах си на шефа, че имам проблемна бременност и ми се налага, отнесох се човешки, защото такова и отношение съм срещнала и от нея.  Ако не ми се налагаше, аз съм страшно активен човек щях да ходя на работа и да срещна същите коментари, има кофти хора, адски несъобразителни...
    Не ми разрешават и да пътувам на дълги разстояния, отменихме екскурзия до Египет, но си казвам, че всичко е за добро и в името на нещо хубаво Simple Smile
    А относно запушения нос и секретите + синузита....адска седмица изкарах с витамин C и въпросните черни капки, беше някакъв ад

Почти същата история беше и при мен . В началото на 4-тия месец прокървих , веднага ме вкараха в болницата с леко отлепяне на плацентата , него ден трябваше да съм втора смяна на работа. Обадих се на шефката си обясних и , и получих много човечност и разбиране . Иначе бяхме говорили с нея , че не искам да излизам болнични и смятам до подледно да си работя , аз също съм хипер активен човек и сега това "почиване" ми идва направо натоварващо . Ама крайната цел си заслужава и затова ще търпим Simple Smile
    Пс: Някой пие ли утрогестан и до кога трябва да се пие?

# 99
    • Пловдив
    Аз утрогестана го пих до 16-17 седмица, заради прокървяване и недостатъчност на прогестерон, но тогава вече при преглед докторът ми каза, че мога да го спра. Съветвам те да не го спираш на своя глава, питай доктора си.

# 100
    • Майнатаун
    Ей, момичета, много сте активни, няма изчитане последните дни. Blush
    Подкрепям момичетата, които се ядосват на злобни коментари и подмятания.Rage  Аз за сега нямам такива проблеми, даже напротив, всички са много мили, усещах леко "специално" отношение, но това беше за няколко дни. Сега всичко си по- старо му, нито съм привилигирована, нито съм дискриминирана. За мен така е най-добре и това е златната среда. Simple Smile

Излезнаха ми вчера резултатите от микробиологията и се оказа че съм със streptococcus beta-haem. group b и имам и candida albicans.  Първоначално снощи като ги видях направо откачих от притеснение, но после след доста четене се оказа че са често срещани при бременни, но също така и много упорити за борба.Weary  Предполагам че ще ме натъпчат с антибиотици. Persevere Бихте ли ми препоръчали добър пробиотик, който да взема?Head Band

Още повече се депресирах от килограмите си - забременях 56 кг, а вече съм 62кг. В 21 седмица съм, коремчето ми личи, но ме страх с тези килограми как стремглаво си вървят нагоре. Scream

# 101
    Освен приема на пробиотици бих ти препоръчала да наблегнеш на киселото мляко (пълномаслено, по възможност козе - най- полезно е за бебчо), четох на няколко места че е върши същата работа от вътре. А от личеен опит - в началото на бремеността изпих 5 антибиотика - 4 за пневмония и 1 след хорионбиопсия - бях убедена че МБ ще излезе с гъби, но не и това го отдавам до голяма степен на това, че хапвах много кисело мляко. И въпреки това да отбележа, че пиех и пробиотик.

# 102
    И аз съм на антибиотик от днес и ми е много криво ... Мислех, че съм се отървала от съботно-неделната настинка, но явно са си дремели кротко бацилите и се показаха в изследванията Sad
    Криво ми е, защото тук много рядко изписват антибиотик, досега за 6-7 години никога не ми се е случвало, а сега направо след изследванията ми връчиха рецепта и явно не е за подценяване.

# 103
    • София
    Лилит не се притеснявай това си е най-нормалното. Мен на предияните изледвания нищо не ми излезе а даже очаквах друго защото имах мн леко течение, то пък си било нормално.
    Най вероятно ще ти предпишат Макминор те са за бременни най-вече. Мен са ми ги предписвали в период в който опитвахме и не беше сигурно има ли Б или няма. Моя  приятелка в 7 месец също тях ползва Simple Smile

# 104
    Таралежко- здравей. На 14-ти.04. съм при Стартиева, пада се събота. Не се сетих да питам колко е цената, но предполагам, че под 120 лв няма да е.

Момичета, на мен доктора ми предписа вагинален антибиотик за кокитата,с които съм се сдобила. На глобуси е, Алгументин и се правят в аптеките, в които имат разрешение да правят лекарства. Поръчала съм ги, още не съм ги взела. АГ-то ми каза, че за вагинална инфекция не му се иска да предписва АБ през уста. Смятам, че има логика.

Общи условия

Активация на акаунт