С първите пролетни лъчи, коремчето на АВГУСТинка, започва да личи-2018г.

• 54 786
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Лилит, минах през това преди 2 седмици, оплаках се и тук даже. Пих антибиотик, слагах свещички и пих пробиотик. Изписаха ми омнибиотик, най-хубав бил, но е бая скъп 60лв. Утре ще дам секрет да видя изчистила ли съм се, макар че вече неразположенията ги няма. Бързо да минава при теб!

# 106
  • Пловдив
И на мен още при първите прегледи, микробиологията ми излезе със същата candida albicans, не се шашкай, явно тя е най популярната. Не съм пила антибиотици, доктора тогава ми каза да слагам 20 дни Клион Д глобули и после още 10 дни през вечер. Сега като се записах при Петрова на ЖК, пуснах пак микробиология и излезе чиста. Мисля, че няма да ти дадат АБ през устата за вагинални гъбички. А дори и по тази или друга причина да дадат АБ през бременност, явно е по малкото зло от тлеене на каквито и да е инфекции. Моя приятелка също бях казвала се наложи 5 пъти да пие АБ през бременността за пикочните инфекции, които е опасно да не стигнат до бъбреците, но всичко си е наред с детето, то вече е на 5 години Simple Smile) Така че не се отчайвайте, допитвайте се до лекарите и всичко ще е наред.

# 107
Момичета, вие усещате ли бебоците всеки ден? Моето последната седмица е много спокойно и ме ритка по 2-3 пъти на ден, а имаше преди това 2-3 периода от по 2-3 дни, в които сутрин и вечер редовно си ме подритваше, че понякога и доста силничко. Малко започвам да се притеснявам. Ясно ми е, че те през повечето време спят, но все пак....

Лилитче, и аз си качвам главоломно. Понякога за един ден съм качила 700-800гр., което адски ме плаши. Като цяло не ям повече в тези дни, не знам какво става.

# 108
  • София
Лилит не се притеснявай, гъбичките са напълно нормални по това време. Аз пия Ентеросан като пробиотик, но сама съм си го назначила и затова по-добре да се допиташ до аптекарите също Simple Smile
Моя съвет е да опиташ да намалиш захарта и белия хляб -  ако ти е възможно.

Колкото до килцата, ако това те успокоява - аз съм абсолютно същото - започнах на 55-56 и съм 61-62 кг.... а съм метър и 50 и в 19-та седмица Simple Smile Все пак мисля, че е нормално - казват, че първия триместър се качат 2-3 кг, (аз тогава дръпнах повече), а после по 1-2 на месец.... значи ти си в абсолютно нормалните стойности. Горе главата, сигурна съм, че изглеждаш чудесно Purple Heart

В групата май имахме рожденички днес - smiteva и dornrose да ви е честита новата година от живота. Нека бъде спокойна, пъстра от хубави емоции, много незабравими спомени, лека бременност и едни прекрасни дечица на финала Simple Smile Наздравееееето .... за догодина Satisfied

Icecube, аз още не усещам бебе Sad Търпението ми пресъхва вече, та добре, че сме на ФМ другата седмица, за да си го вид мишлето .... Иначе почвам да ставам лекоо неспокойна ... ама няма как чакаме!

# 109
Относно усещането на бебка споко и аз съм така... Някой път ММ ми казва , че вече съвсем истерясвам Grinning . А що се отнася до кг. и аз съм така уж не ям по много а съм доста напред с тях, даже последният път АГ ми се скара , че за един месец съм качила 3кг... Sad започнах 48 а сега съм 55 ,дано се нормализират нещата че с моя 158 см ръст до края съвсем ще заприличам на толумбичка Grinning . Както казва мъжа ми споко поне до родилното ще стигнем лесно за колко ще се притъркулиш по склона Grinning

# 110
Icecube, аз още не усещам бебе Sad Търпението ми пресъхва вече, та добре, че сме на ФМ другата седмица, за да си го вид мишлето .... Иначе почвам да ставам лекоо неспокойна ... ама няма как чакаме!

Знам, че някои мами още не усещате бебчетата си изобщо, но и това също знам, че е нормално. Мен по-скоро ме притеснява, че активността на бебето спадна и не знам това нормално ли е. На втора ФМ съм чак на 11.04. Успех и много прекрасни вълнения на твоята наближаваща ФМ, Сесилче! Simple Smile

Относно усещането на бебка споко и аз съм така... Някой път ММ ми казва , че вече съвсем истерясвам Grinning . А що се отнася до кг. и аз съм така уж не ям по много а съм доста напред с тях, даже последният път АГ ми се скара , че за един месец съм качила 3кг... Sad започнах 48 а сега съм 55 ,дано се нормализират нещата че с моя 158 см ръст до края съвсем ще заприличам на толумбичка Grinning . Както казва мъжа ми споко поне до родилното ще стигнем лесно за колко ще се притъркулиш по склона Grinning

И аз съм 1.58 Simple Smile Започнах 43.5кг, а тази сутрин кантарът показа 48.1кг. Четох и аз като Сесилче, че се качва втория триместър по 1-2кг. на месец. Аз се надявам до края на бременността да не стигна 60, но започвам да се съмнявам, че ще ми се получи. Здрави да сме, ще сваляме после, какво да се прави...

# 111
  • Пловдив
И аз още не го усещам, последните дни от време на време нещо ми прескочи в стомаха и аз реша, че е то, но май са си червата. Не знам, трудно ми е още ако е точно като активност на червата да кажа да, това беше бебето. Моята ФМ е на 12.04. Ще чакаме какво да се прави, важното е вътре всичко да е наред и малките да са доволни от живота Simple Smile))

# 112
  • Русе
Здравейте, момичета! Бързам да споделя чудесните новини от днес с вас - сбъдна се най-голямата ми мечта - ще си имаме малка принцеса! Днес бяхме на ФМ и сега направо летя Simple Smile Имаме си кротичко бебче, което почти през цялото време стоя спокойно, за да го огледаме и като истинска госпожица кръстоса крачета 😃Видяхме даже и нослето и бузките! Всичко си ни е наред засега, остава да растем, че засега се очертава фина госпожица Simple Smile А за усещането на ритничета и аз не съм много убедена дали нея усещам или някое къркорене, но го приемам за бебка - 20 г.с.+ 2 сме засега. Изпращам ви от моето мнооооого приповдигнато настроение и усмивки Flowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 113
Някой има ли впечатления от клиника Свети Димитър в кв Бояна.Закупих си ваучер за 4Д .Офертата е доста примамлива и не се сдържах.

# 114
  • София
diana_91 - определено ме зарази  с приповдигнатото и добро настроение, много се радвам за добрите ти новини.
Icecube - благодаря за пожеланията и подкрепящите думички.
shine и мен ме разсмя, gracias Simple Smile
а пък Teri ще чакам да сподели за 4D-то като го тества и за офертата също Simple Smile

И друго исках да ви кажа. Не знам вие как сте с походите към двете нули, но при мен са доста по-нарядко и по-трудни от обичайното. В един брой на списание Кенгуру обаче попаднах на статия за полезните свойства на овеса по време на бременност като източник на ценни микроелементи - калий, магнезий, йод, фосфор, и витамините о серия B. Наред с това били отличен помощник на стомашно-чревния тракт като помагат в храносмилането и отделянето на токсини.... и още и още.
Реших да тествам и бързам да се похваля и да споделя, че при мен наистина има ефект и вече втори ден си ходя редовно и с песен на уста до "онова там място" Wink

# 115
Относно офертата намерих я в офертомат за 62 лв +диск и снимки.Валидна е до 11 април,а аз мога да споделя мнение чак на 5ти.Ако има заинтересовани ще пусна линк

# 116
  • Варна
И друго исках да ви кажа. Не знам вие как сте с походите към двете нули, но при мен са доста по-нарядко и по-трудни от обичайното. В един брой на списание Кенгуру обаче попаднах на статия за полезните свойства на овеса по време на бременност като източник на ценни микроелементи - калий, магнезий, йод, фосфор, и витамините о серия B. Наред с това били отличен помощник на стомашно-чревния тракт като помагат в храносмилането и отделянето на токсини.... и още и още.
Реших да тествам и бързам да се похваля и да споделя, че при мен наистина има ефект и вече втори ден си ходя редовно и с песен на уста до "онова там място" Wink
Как точно ядеш този овес? Дай рецепта!

# 117
И аз по същата причина започнах да закусвам с овесени ядки, сварени с нарязани на ситно сушени кайсии и после добавена круша, киви или друг подобен плод. Действа Simple Smile

# 118
  • София

Как точно ядеш този овес? Дай рецепта!
[/quote]

Обикновени овесени ядки си купих. Не от тези корнфлейкс, че са пълни със захар, въпреки, че са далеч по-вкусни Simple Smile
Кисна ги в прясно мляко около час и после им добавям разни нещица за вкус - орехи, лъжичка домашно сладко, може банани, плодове, каквото ти хрумне, та даже и шоколодче. Може в топло или студено мляко или вода.
Ето тук малко информация: http://purvite7.bg/ovesenite-yadki/

# 119
  • Пловдив
Благодаря и аз за тази информация, че действа така. Моят стомах всеки ден е с ново мнение по въпроса Simple Smile
Днес явно ми е смешно всичко, но да на така поставения въпрос Как точно ядеш тоя овес ми стана смешно, че едва ли ще е както конете директно да пасем Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт