Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 2 865
 • Мнения: 10 731
Ето че има - колко хора тук написаха, че искат да участват и не ги избират!
Миналата година споменаха някаква цифра (във връзка с това колко хора са кандидатствали); не помня точно, но ставаше дума за хиляди желаещи.

# 2 866
 • София, Люлин
 • Мнения: 125
Когато е бил одобрен за водещ, Билалов е имал възможност да избира дали да знае отговорите предварително, или не. Той е решил да не ги знае. Вижда на монитора верния отговор и обясненията към него чак когато участникът маркира.

Отначало се съгласих с Вас, но след тазвечершното предаване съм сигурна, че му подават отговорите предварително. Добре, може и да знае къде е село Охрид, може случайно да е попадал там и да знае как се казва кметът, но да знае точно броя на жителите според справката в Уикипедия - това, не!

# 2 867
 • Мнения: 10 731
Може да са му го казали в слушалката.

# 2 868
 • София, Люлин
 • Мнения: 125
Може да са му го казали в слушалката.

Той подаде тази информация още докато участничката беше в началото на размишленията си и преди да поиска помощ. Това при всички случаи е предварителна информация за въпроса, независимо от това дали му я изписват на екрана, или му я казват в слушалката.

# 2 869
 • Мнения: 67
Ето че има - колко хора тук написаха, че искат да участват и не ги избират!
Миналата година споменаха някаква цифра (във връзка с това колко хора са кандидатствали); не помня точно, но ставаше дума за хиляди желаещи.

На мен ми се обаждаха 2 пъти през 2018(започнах да подавам заявления още от март и реално всеки месец пусках по няколко 1-2 заявления и август месец, бинго! "Добър ден, обаждаме Ви се от Стани Богат"..., когато си и помислих, че сигурно набират участниците за т.нар. Втори сезон, въпреки че те реално(след като започна предаването от 10-ти септември стана ясно) огромна част от предаванията са ги записвали в края на май, юни и юли(покрай Световното по футбол).
Проведохме интервю по телефона, с десетки въпроси около моя милост професия, интереси и пр. + такива свързани с какво ви мотивира да се запишете за участие, с коя ръка пишете, какви езици знаете, кой ще ви подкрепи в шоуто, ако ви изберем, претърпявали ли сте някакви инциденти, разкажете някаква интересна случка от живота ви, колко държави сте посетили, какво ще направите с печалбата и т.н. в общи линии битовизми на n-та степен, от които реално и нищо съществено не произтича свързано със същността на Стани Богат.
Дори първоначално си помислих, че ще ме питат някакви блиц въпроси свързани с различни области - история, география, литература, кино и пр., и за части от секундата се настроих на такава вълна, но нищо подобно.
На практика точно и такива въпроси трябва да питат, защото от тях до голяма степен можеш да прецениш и общата култура на човека отсреща. Нищо че е по телефон и времето е грубо казано ограничено, но все пак знанието изисква пълна мобилизация, хладнокръвие, логика и бърза мисъл, все неща които доста рядко наблюдавахме откакто започна играта по БНТ 1 и много по-често, когато се излъчваше по НОВА.
Отворям скоба: Помня, че най-интересното например за едно момиче беше, че всеки ден пътувала с влак от с. Х до София на работа, друга, пък издала книга, а в хода на играта не знаеше основни езикови и литературни норми, трети пък се представи като "човекът скенер на хора", четвърти не можа да си каже професията-длъжността правилно и пр. тотално неадекватни хора и ситуации.
Та 10-15 минути си говорихме и накрая казаха, че ще има съвещание с екипа и ако се спрат на мен, ще получа ново обаждане, без да уточняват срокове, но все пак в подобни ситуации 1-2 седмици е общоприетата норма(по етикет).
Чаках с вълнение, но нищо подобно не се случи, което и изобщо не ме отказа, дори напротив, мобилизира ме още повече и отново продължих да изпращам заявления, пак по 1-2 на месец, които и леко коригирах в съотвествие с някои детайли около телефонното интервю. И какво се случва - минаха едва няколко дни от последното ми заявление и един ден звъни телефона(непознат номер), "Добър ден, обаждаме Ви се от Стани Богат", това вече беше в края на октомври, като този път се обади жена, а първият път беше мъж.
Хм, помислих си, че вероятно вече е дошъл и моят ред за участие и ще определяме дати за снимки?
Нищо подобно! "Имате ли време за едно интервю по телефона"?
"Разбира се", но си казах и на ум: "Защо пак се повтаря същата работа"? И така де, отново почти същите въпроси, с някои други нюанси, уточнения, новости и като цяло ако го сравня с първия път през август, мисля че цялостно беше по-добро, с повече хумор, пожелания и т.н., което същевременно ме и обнадежди, че щом и два пъти ме търсят, а този път мина и доста по-добре, вероятно най-после ще участвам и т.н.
Минаха седмица, две, три и познатото чувство от август месец, все повече се завръщаше.
Силно се съмнявам, че има друг такъв случай като моя, за съжаление!
По-добре да не ми се бяха обаждали изобщо никога, отколкото да звънят, т.е. очевидно са били привлечени от заявлението ми и то не един път, но най- вече какво ги кара(впоследствие) да не ме поканят да участвам, си остава енигма.
А като гледам и какви индивиди играят, всъщност, те са дотолкова виновни, че са имали наивността и самочувствието без покрите да се запишат(ако в действителност част от тях не са подставени лица, за което не само аз имам съмнение, но както и да е), но реално голямата критика е за тези които ги избират, което за съжаление и тотално опорочава идеята, философията на Стани Богат! Една година става откакто се завърна играта и за цялото това време на пръсти се брояха знаещите и умни участници. И не ме разбирайте погрешно - не визирам онези индивиди, които на магия достигнаха до по-високите нива, визирам малцината интелигентни личности, с умерено поведение, ангажираност към играта, способност за анализиране, съпоставяне на факти и пр.  които и напълно логично достигнаха до 11-12 въпрос, правейки приятна и запомнящаа се игра.
Акцентирам най-вече от моралната страна, а не от икономическата, че видиш ли човек Х, както ги имаше и немалко такива, къде с късмет, къде с хаотични познания, рамо от водещия или благодарение на жокерите достигнал до 2500 лева. Да жокерите са за помощ, факт, но не е същото ти да си тъп като галош, да не можеш две разсъждения направиш, да не си чувал за фундаментални събития и личности, и буквално жокерите да ти изнесат играта.
Та като гледам какви екземпляри играят, в мен наистина се пораждат смесени чувства - от вътрешно удовлетворение и чест, че човек с моята обща култура, интелект и познания в действителност няма място сред подобен род фалш и медийно лицемерие, но от друга страна, интелектуалният ми багаж, способността ми да чета на играта, способността да анализирам успоредно, богатото ми въображение и най-вече любовта ми към играта - няма какво да скромнича, просто знам, че ще направя участие, което дълго ще се помни! А и какво по-хубаво да спечелиш със знания и чест една доста прилична сума, която най-малкото можеш да инвестираш в пътувания, книги, хоби и т.н. В никакъв случай и не казвам, че ще спечеля 100000 хиляди, това на практика зависи от десетки фактори, но просто ще дам пример как точно трябва да се (из)играе тази игра, да се разсъждава, да се използват жокерите и при малко повече късмет, дори и аз мога давам инфото за някои от въпросите, а не Билалов или пък да отговарям предварително, ей така за шоуто.
Срам ме или по-скоро се ядосвам, че 80% от участниците нито умеят да разсъждават, говорят едни врели-некипели под носа си, нито умеят да използват жокерите си правилно.
Например, ако аз участвам, моят жокер(който пише много бързо) ще стои на компютъра и ще чака да му задам ключовите думи(не е задължително да са на български между другото), за да ги въведе за няколко секунди, в останалото време внимателно да селектира резултатите и да ми каже верния отговор. Толкова е просто!
Недоумявам как 90% от хората си прецакват най-силния жокер, губейки време да четат дълги въпроси, барабар и с отговорите. То човек и да знае, все пак му трябва техническо време да асимилира въпроса, но все пак и откакто новите технологии се позволяват в играта, просто е нужно да имаш човек който пише бързо, да му кажеш ключовите думи и край, всичко излиза - било то за 50 или 100000 хиляди, все пак организаторите правят въпросите от Интернет, дори копират въпросите от подобен род Quiz игри и т.н.

# 2 870
 • Мнения: 12 121
Средно минават по около 10 участници на седмица. Чак толкова много подставени лица ми е странно да има.

Аз мислех да се записвам,  въпреки че съвсем не съм свръхерудирана и интелигентна, просто съм фен на подобни игри и предавания, обаче докато се наканя и забременях, пък не бях сигурна след колко време става участието, и го оставих за бъдещето, ако предаването все още съществува. Иначе имам доста реални и задочни познати, които са кандидатствали. От предаванията, които съм гледала, мисля, че съм засякла двама такива участници и леко ме съмнява да имат кой знае какви връзки с някой от предаването, че да ги сложат за подставени лица.

# 2 871
 • Пловдив
 • Мнения: 1 758
И аз мисля да кандидатствам, макар че едва ли ще направя запомняща се игра за разлика от някои други потребители Stuck Out Tongue Winking Eye
Познавам двама човека, които са участвали, и не мисля, че са били с връзки.

# 2 872
 • Мнения: 875
Моя приятелка се записа и до 10дни я викаха за документите. Даже искаше да съм жокер, но се наложи да откажа Sad

# 2 873
 • Мнения: 1 437
Интересно ми е как си осигуряват жокери. Всички, които бих могла /хипотетично / да ползвам за жокер, са с интереси, близки до моите. Т. е. за въпроси, по които нямам добри познания, няма да имат и те. Разсъждавам си...

# 2 874
 • Sofia
 • Мнения: 13 187
Няма как да са спец във всички области,важно е да са бързи в гуглето Stuck Out Tongue Winking Eye

# 2 875
 • Мнения: 1 437
Има въпроси, за които Гугъл не помага. Т. е. би могъл да помогне след повече търсене. Не всички жокери са избрани заради ползване на компютър. Ясно, че вече няма хора с енциклопедични познания.

# 2 876
 • Мнения: 12 121
Да, не всички въпроси стават за бързо търсене в Гугъл. На няколко пъти забелязвам, че и самите участници не са разбрали добре въпросите и ги перифразират грешно в опит да спестят време от 30-те секунди. Също така, някои от участниците са с кофти дикция и не произнасят вярно думи, които са им непознати (Билалов също имаше грешно произнесени понятия, с грешно сложено ударение), а подозирам, че и някои от жокерите може да недочуват или да не могат да схванат дадена непозната дума как точно се пише, че да я потърсят в интернет.

# 2 877
 • тук, на мястото си
 • Мнения: 7 689
Докато четох  поста на  Violarey се сетих  за един участник, който  каза, че първия път не му обърнали внимание и се наложило втория път да поукраси  автобиографията си. Значи те не търсят хора с някакви знания,  търсят някакви случки и повечето хора си ги измислят.  Интересен е човек, който знае например 5 езика, но ако знаеш по 2 думи от даден език това прави ли те полиглот? И идва излагацията!  Има и много "парашутисти" ,  не само че нищо не знаеш,  ставаш за смях, но с подсказване задължително си тръгваш с 500 лв. и те дават по телевизията. 

# 2 878
 • Мнения: 7 407
И аз мисля, че не всеки въпрос става за Гугъл. Нито пък, че винаги може да се мине само с 1-2 ключови думи! Не веднъж се е случвало уж от желание да се ускори търсенето с 1-2 ключови думи и 1-2 от предполагаемите отговори, участникът после да трябва да чете всичко наново. Което пък води до губене на време и пречене на помагащия отсреща! Считам, че в повечето случаи изчитането (и чуването!!!) на целия въпрос е за предпочитане! По-лесно е за осмисляне.
Ако помните, по Нова не се гледаше с добро око на търсенете в нета. Сега е разрешено, но според мен това обезсмисля въпросния жокер. Нали въпросът е да отговори участникът. Сам или с помощ от друг, но на база собствени познания и разсъждения! Ако ще е с Гугъл, ми да дадат на участника таблет и да си цъка той там за съответното време, какво има да звънят по телефоните на приятели Simple Smile
Що се отнася до това, какви участници се търсят - ами нормално е да не търсят много знаещи Wink Отде пари за раздаване, ако повечето отговарят като отличници и си тръгват с по 20-50-100 000 лв Simple Smile А и форматът не е от типа на "Минута е много", "Клуб на знаещите" и пр. Естествето, че подбират по-атрактивни за зрителя и не толкова опасни за финансите на телевизията Simple Smile Я с девойката от оня ден какъв рейтинг направиха...

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 14:10 от птица

# 2 879
 • Мнения: 12 121
Да, да го прочетат целия въпрос и да помълчат след това, докато участникът търси или мисли, а не да му повтарят като латерна ключови думи и да го разконцентрират. Ако има нужда, жокерът ще попита за някоя дума.

Общи условия

Активация на акаунт