Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

MyKi Care – за спокойни дни и нощи!

 • 48 828
 • 209
 •   1
Отговори
# 60
 • Горна Оряховица
 • Мнения: 1 172
ако наистина точността е такава ще съм изключително щастлива да бъда сред избраните да получат и тестват термометъра. На пазара няма и няма термометър, който до момента да мери температурата точно. в къщи имам 3 и 3те показват различно и се виждам в паника, когато малката вдигне температура и трябяа да я измеря!
как се справям...правиме компреси ако температурата е над 38.3, ако ми позволи да правя Joy ако не давам сироп или свещички, зависи колко е висока Hug

# 61
 • София
 • Мнения: 36 287
но навремето наред с мокрите чаршафи
Това беше най-големият ми кошмар като малка. Все още помня как ме увиват, а аз врещя на умряло.
Именно поради това не съм пробвала този метод в/у децата ми.

# 62
 • Мнения: 1 463
Много интересен термометър, не бях срещала такъв. Дъщеря ми е фурия и трудно успявам да измеря температурата, когато е болна или след ваксина. Отделно съм паника и през нощта навивам аларма през половин час да я следя, будя себе си, будя и нея, за да наместя термометъра и боледуването се превръща в кошмар. Скоро ще я пускам на ясла и не ми се мисли.
Температура свалям като я разсъбличам, къпя я с 2-3 градуса по-хладка вода, слагала съм и разбит белтък в чорапите, по съвет от форума.

# 63
 • На брега на морето
 • Мнения: 585
Много интригуващ термометър. За температура знам, че се разсъблича детето, може да се направи вана с вода 1-2 градуса по-ниска от Т на детето и то да остане вътре докато тя изстине, къпри напоени в равни количества вода и оцет,  намазване с белтък

# 64
 • Мнения: 687
Методи, за които знам и които съм използвала за сваляне на температура са компреси с оцет и вода,увиване с мокри чаршафи.

# 65
 • Мнения: 349
Предстои ми раждане и в момента пазаруваме за бебчето, като от скоро време разглеждаме термометри, този ми грабна вниманието и би ни бил от голяма полза. Иначе при температура, вода с оцет и намокрен чаршаф вече при по-високи стойности.

# 66
 • Мнения: 182
Тест и ревю на термометър MyKi Care
Имам две дъщери – Йоана на 4 години и Яна на 5 месеца. На 11.03. голямата се разболя и имах възможността да тествам Myki Care в реални условия на състояние с температура. Първоначалните ми впечатления бяха, че устройството е много компактно и лесно за употреба. Myki Care работи с мобилна апликация, което смятам, че в дигитализирания свят, в който живеем е прекрасно удобство. За да направя коректен тест и да сравня измерванията с няколко термотетъра, използвах електронен термометър (за под мишница), електронен за ухо и MyKi Care. Компанията, която произвежда термометъра, залага основно на силната му страна, че Myki Care мери с голяма прецизност.

Поставяне на MyKi Care и сваляне на приложението:
Термометърът се поставя с включените в комплекта лепенки, които се продават и във всяка аптека. Мобилното приложение се сваля и инсталира бързо и лесно, като трябва да се създаде и профил на детето.

Мерене и сравняване
Първи показатели при събуждане от следобеден сън и веднага след даване на Нурофен.Препоръка на Myki Care:
Скрит текст:
При първото поставяне на Myki Care трябва да изчакате 15 минути, за да започне да отчита правилно

Ел. термометър (за под мишница) - 38,68 (държан 5-6 минути). Ел. термометър (за ухо) -  39,7 (той мери около 0,8 градуса повече от стойностите на термометъра за под мишница, т.е. показателите му са съизмерими с ректалната температура). MyKi Care - 39 (бързо спадна на 38,6 докато го снимам).

Ново измерване след 40 минути, тъй като апликацията започна да показва бързо спадане на температурата. Явно лекарството започва да действа:
- Под мишница 38,21
- В ухо 39,3
- MyKi 37,3 - тук вече разликата е значителна

Първа нощ с MyKi Care – 12.03. Включих usb-то в стаята на дъщеря ми и сменихме лепенката преди лягане.

Обобщение:

MyKi Care много ми помогна да не влизам в стаята и да я проверявам постоянно. Понякога се получаваше прекъсване на връзката. Не знам каква е причината да се загуби и писах на посочения мейл на съпорта в сайта. Също така често даваше грешка при опит да свържа usb с wi-fi. Нещата се оправяха за момент, но след време, като проверявах пак нямаше връзка и трябваше да ставам, да ходя до вратата на детската стая с телефона, за да ми показва температурата. Спалнята е на около 15-20 метра от детската стая, а рутерът е по средата между двете.

Отговор от техическия екип на Myki Care:
Скрит текст:
Забелязаният от Вас проблем показва, че термометърът е включен и работи, но не може да се свърже с домашната Ви мрежа. Поради тази причина не сте получавали данни извън стаята.
Споменатите от Вас проблеми са забелязани и при нашите тестове. За да се избегнат подобни ситуации до 23 март, ще бъде пуснат нов софтуер за обновяване на устройствата.
Няма нужда да правите действия за обновяването на софтуера, това ще се случи автоматично при следващото свързване на термометъра и MyKi Care BT. Вие сте един от първите потребители, който ползват MyKi Care и Ви благодарим за обратната връзка, която ни помага да отстраним всички временни проблеми.

Термометърът трябва да е добре прилепнал към кожата, за да са точни стойностите. Когато детето си играе и не стои на едно място, а ръката на която е залепен термометърът не е допряна  към тялото, отразената температура е по-ниска. Дъщеря ми седна на масата за вечеря и термометърът показваше 36,9 (ушният 37,8, т.е. обичайните 0,8-1.0 над температурата под мишницата).
Детето вечеряше и съответно лактите бяха на масата, а  ръцете не бяха плътно прилепнали,  приложението показа 36,3. Притиснах с ръка към мишницата и задържах така за около 3-4 минути и температурата отново стана 36,9.Препоръка на Myki Care:
Скрит текст:
При така залепен термометър, една идея по-нависоко което е и причината да няма точни измервания при движение. С около 1 см по-надолу вече няма разлика в измерванията.

Препоръка Myki Care:
Скрит текст:
Много е важно лепенката да се сменя редовно през деня, на около 3-4 часа. Вечер не е неоходимо да я сменяте и може да издържи 8 часа.

Когато телефонът е увеличен на макс, алармата за повишената температура е много силна, което нощно време ще е стресиращо. Би било добре в приложението да може да се намалява силата на алармата, без да се намалява телефонът. Би било добре в приложението да се вижда моментният статус и цветът в който свети usb, тъй като нощно време е трудно, ако детето е в друга стая и връзката се разпадне, да се види какво става с usb и какъв му е статусът.

Предимство:
Високата температура е един от големите страхове на всеки родител. Всяка майка си е мислила, колко би било хубаво във всеки един момент, когато детето е болно, да знае каква е темперстурата му. С MyKi Care това е възможно, като за мен най-голямото предимство е, че прави безсънните нощи с болни деца малко по-поносими.
Използва се лесно, когато е поставен правилно и плътно към кожата е сравнително точен и освен това не пречи на детето и не му създава некомфорт по никакъв начин.

Йоана е на 4 години, възраст на която вече децата  разбират, но както могат до голяма степен да са в помощ и да  изпълняват с лекота молбите и заръките на родителите си, често проявяват инат и характер, а когато са болни и не се чувстват комфортно, това настроение се изостря.
 Като цяло меренето на температурата на Йоана не е трудно, стои по 5-6 минути с термометър под ръка, но трябва да я държа защото много мърда. Не обича да  ѝ меря температурата в ухото, въпреки, че там е най-бързо. С MyKi нямахме проблеми в това отношение. Беше ѝ много интересно всичко - изваждането на термометъра, поставянето му, апликацията за телефона. Показах ѝ всичко. 1 минута след поставянето на MyKi, беше забравила за него, не създаваше никакво неприятно усещане. Сещаше се само когато я приканвах с другите два термометъра, за да направим сравнението и ми напомяше: “Мамо, виж колко имам на телефона”.

Последна редакция: чт, 22 мар 2018, 10:10 от Bibo_86

# 67
 • Мнения: 2
И аз ще следя продукта с интерес.

# 68
 • Бурса
 • Мнения: 490
С радост бих го изпробвала. Имам две дъщери на 4 години и на 5 месеца. Голямата получава пристъпи при рязко покачване на температурата и винаги съм на тръни когато е пред разболяване. Вече се е случвало 3 пъти да ходим до спешно заради такъв пристъп. Когато е с температура я меря през 5 минути. Този уред би ми бил безценен.

Иначе свалям температура с душ с по-ниски градуси или със студени компреси.

# 69
 • Мнения: 1
Здравейте!
Страхотна иновация, с радост бих използвала продукта.
Висока температура аз свалям с Кул Пач Лепенки, уеднаквяване на темпера чрез охлаждане на крайниците, гушкане кожа в кожа с  бебето или детето и др.

# 70
 • Мнения: 4 010
Имам дъщеря и при всяка настинка вдига температура. Когато се налага сваляне без да ползвам лекарства, прибягвам до народните методи - завиване в мокър хладен чаршаф, чорапки с оцет на краката и на ръцете, на челото - студен компрес. Чайове съм й давала, но без резултат.

# 71
 • София
 • Мнения: 135
И на мен ще ми е интересно да пробвам този термометър.  Като цяло до 38,5 гледам да не свалям температурата, а оставям тялото да се справи само. Иначе от бабините методи използвам мазане с мед на стъпалата, чорапчета с разреден оцет, охлаждане с лед увит в кърпа,  компот от малини, чай от липа и т.н.

# 72
 • Мнения: 526
Ако температурата е под 38,5 много рядко давам лекарства за понижаване на температурата. На първо място разсъбличам детето и следя да приема много течности, понякога се налага да давам на малкия вода с помощта на спринцовка. При по-висока температура съм прибягвала до хладни душове през определен интервал от време, както и компреси с оцет на китките и глезените. Чувала съм, че не е добре да се слага компрес на челото, затова и избягвам.
Следващата седмица предстои двете ми деца да тръгват на детска ясла и градина и за съжаление в един момент неминуемо ще се сблъскаме с този проблем. За първи път чувам за този термометър и определено представлява интерес за мен. Смятам, че е голямо улеснение в подобен момент, на който му се е налагало да мери температурата на току що заспало мъниче, ще разбере.

# 73
 • София
 • Мнения: 1 123
Чорапи с оцет винаги помагат

# 74
 • Мнения: 475
С удоволствие бих тествала термометъра върху двете ми деца - на 3 години и бебе на 8 месеца. За съжаление, голямото дете ни носи често вируси вкъщи, даже лежахме в болница с бебето и подобни устрайства само биха били от помощ на притеснителните майки като мен.
Приела съм, че свалям температурата на детето, когато надвиши 38,5 градуса по Целзий. Започвам с разсъбличане, не се понасят студени компреси по челото, ръцете и краката. Миризмата на оцет също не е любима. Използвам охлаждащ душ в комбинация с температуропонижаващо лекарство.

Общи условия

Активация на акаунт