Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 март 2018, 18:29 ч.

Трудова борса и обезщетения - 2

 • 49 830
 • 505
 •   1
Отговори
# 495
 • Мнения: 1 813
Аз не отидох да подам там, където ме пратиха октомври месец, само се съгласих и казах,че ще ида, но не отидох- зная, че за подобно място се записват /подават документи/по 40-70 човека, интервютата се точат един-два дни, пък и аз не искам да започвам.... както и да е, никой не ме отписа, не ми се скара, не ме потърси повече. Засега получавам все още обезщетение и не си търся работа- това служителката в борсата, мисля, че го знае, защото ни е формален разговорът и аз не приритвам със запитвания към нея.  И тя не ми е задавала в-си.

# 496
 • Мнения: 55
Здравей те аз отидох на интервюто,но работата е по скоро за момче и аз съм майка на две деца едното което е на 2 годинки и 4 месеца и обясних на жената че още не съм я записала на Децка градина а тя ми казва.Взимай писмото и отиди да се срещнеш с работодателя.Отидох при работодателя и обясних как стоят нещата с децата ми и още не търся работа.Докато не навърши 3 годинки и семтември да я запиша на градина.И жената писа в писмото,че аз отказвам работа.Понеделник трябва да отида в борсата и какво ще последва,имат ли право за ме отпишат като съм с малки деца.И съм била в майчинство до скоро.

# 497
 • Мнения: 29 668
Момиче, оправи си правописа. 100 пъти ти обърнахме внимание. Здравейте е една дума. дума деЦки няма. Много лошо впечатление прави неграмотността.
Ти нали си на минимално обезщетение, какво толкова го мислиш?

# 498
 • до най-прекрасния мъж
 • Мнения: 3 814
Трябвало е да помолите жената да запише, че не сте подходяща за работата и не са ви одобрили. И при мен са пращали хора по този начин и това съм писала. Но и хората наистина не са били подходящи. Имам чувството, че само номер се отбива с това търсене и предлагане. Нито един подходящ кандидат не са ми пращали при ясно описани изисквания. Като видят длъжност от професии, неизискващи специална квалификация и смятат, че всеки става.

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 11:15 от blue.angel

# 499
 • Мнения: 3 075
Здравей те на платена борса съм от януари.Днес ми се обадиха от бюрото по труда за една работа,която не ме устройва.Жената отбеляза в насочващо писмо,че кандидатът отказва работа.Сега имат ли право да ме отпишат от борсата.И ако ме отпишат от борсата ще ми изплатят ли парите от платената борса или и тях ще спрат.

Е, нали можеш да отказваш до 3 пъти? Simple Smile Аз дотук съм отказала два пъти. Никакви писма, никакви интервюта, никакви писмени откази не съм подписвала. Получавам си обезщетението до край.

# 500
 • Мнения: 2 571
Извинете, че пак ще досадя с въпроса си, но наистина не ми е ясно как да процедирам. На 14-ти март ми изтече четвъртия месец от обезщетението ми. Вчера взех парите за февруари и предполагам, че в средата на април ще ми изплатят последния остатък за 14 дни( от 1-ви до 14-ти март). Не ми е ясно сега ли трябва да отида до НОИ и до НАП, на едното място да си дам книжката, да ми нанесат четирите месеца, а на другото да подам Декларация номер 7? Или трябва да изчакам до средата на април, за да ми е изплатено всичко,че се водя до 14-ти март като платена борса? Също така, трябва ли да плащам осигуровка за март, и каква точно биш била сумата дължима от мен от 15-ти март до края на месеца?

# 501
 • Мнения: 29 668
Според мен не дължиш за март осигуровки.
Отпиши се в НОИ, а другия месец иди в НАП и подай декларацията.

# 502
 • Мнения: 864
За НОИ мисля, ще и сега можеш да ти сложат печат в трудовата книжка, защото това ти се води  за осиг.стаж. За НАП - Декларация 7 имаш време, до 25 април ти е срока. В НАП при подаването ще ти сметнат и здравните за 11 работни дни от месец март. Значи 22,40 лв. : 20 работни дни има март общо = 1,12 лв. на ден.  
От 15.03. имаш 11 работни дни * 1,12 лв.= 12,32 лв. ще дължиш за 11 дни.

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 10:20 от kristinia

# 503
 • Мнения: 29 668
Доколкото знам, не е нужно да се плащат здравни за цял месец.
Така, че може направо за април.

# 504
 • Мнения: 864
Да, няма да ѝ се прекъснат правата и да не ги плати. Но ако иска да е изрядна, смятат ги по този начин в НАП.

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 17:41 от kristinia

# 505
 • до морето
 • Мнения: 385
Здравейте ,

Имам въпрос подобен на по-горния. Мой колега февруари е бил безработен, не е бил на борса и си е платил здравнaтa осигуровкa. Назначен е на работа на 27.02. Въпросът е : Трябва ли да подава декларация 7 ?

Общи условия

Активация на акаунт