Великобритания - Тема 74 Пролетна - Лятно Морска

• 63 984
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • UK
di_pi виж в чарититата в повечето има цели лавици с книги и то доста хубава литература.  Аз наскоро открих едно такова и вземам редовно оттам книжки за децата а и за мен да си упражнявам четенето 😁

От лидл ,аз сэм доволна, ако нещо, не ми е ок ,като цена на касата, просто го отказвам и сэм нямала проблем.
Харесвам си европейските седмици там. Особено Гръцката 😂 да свършва тази баклава че ще станем по 200 кг баш преди летния сезон 😂😂😂

# 346
За книгите - препоръчвам библиотеките. Огромен избор според нивото на езика от детски до специализирана литература. Не трупаш ненужни томове да събират прах и не миришат на влага/мазе/таван/куче като повечето в чарититата и по карбутите. Разходът за тях е нулев. Книгите могат да се вземат от която и да е библиотека и да се връщат в която и да е библиотека в областта. Ако някоя липсва, може да се поръча. Има и мобилни библиотеки -паркира пред вас и си избираш, ако нямаш възможноат да пътуваш.
В някои магазини има и промоции 3 или 5 книги за £5 паунда и цената става като в чарити шопа за нова книга.

Лидл е единствената ми алтернатива покрай работа и се налага да го посещавам като не нося обяд. Не съм му фен, но понякога изпадат и хубави неща от там.

# 347
  • Истински се вижда само със сърцето.
На мен Лидл ми е мърляв, поне този който беше в предишният град в който живеехме. Аз харесвам Алди и доста неща си пазарувам от тях.

# 348
  • на малък остров в океана
И за мен най-удачен вариант е библиотеката.
На мен, лично, ми е по-удобно с киндъла, най-вече заради вградените речници и онлайн връзка други такива.  Но като се регистрирахме с дъщеря ми взех за мен първата, която ми попадна - Бебето на Бриджит Джоунс 😀
Не е добър пример за литературен език, обаче, по-скоро ежедневен сленг.
Като цяло американските автори по-лесно се четат.
Дъщеря чи попадна на някаква поредица Сестрите Грим и ги чете книгите за по един ден. В момента от библиотеката търсят петата книга в съседно каунти. Просто съм очарована от тях.

# 349
  • UK
Има и мобилни библиотеки -паркира пред вас и си избираш, ако нямаш възможноат да пътуваш.
Леле, това вярно ли е? При нас няма такова. При нас, ако си трудноподвижен, инвалид и т.н. може да си поръчаш заглавията от библиотеката и доброволци да ти ги донесат до вкъщи. 

# 350
  • UK
На мен всичките ми книги са от чаритита и никоя не мирише, то почти няма книги в лошо състояние по тези магазини, хората даряват толкова много книги, че само най чистите и новите се изкарват за продаване. Много обичам да си купувам книги, въпреки че рядко ми остава време за тях напоследък.

# 351
Илейн, Colecalciferol and its metabolites are excreted in breast milk. Overdose in infants induced by nursing mothers has not been observed but allowance for any maternal dose should be made when prescribing vitamin D products to a breast-fed child.
Това в момента мога да дам като информация, т.е. лекаря преценява въпреки, че минава през кърмата, дали да се дава на майка. Понякога е по-наложително и може да се поеме риск. Те нали знаят, че кърмиш? В аптеките имаме едни много хубави справочници за бременност и кърмене, за съжаления го нямам под ръка. Там пише най-достоверно, понякога дори се различава от това което пише в листовката. Ако можеш, питай в аптеката да погледнат, ако не пиши ми на лични, аз съм на работа в петък, ще мога да проверя (само да ме подсетиш, защото като нищо ще забравя).

# 352
На мен Лидл ми е мърляв, поне този който беше в предишният град в който живеехме. Аз харесвам Алди и доста неща си пазарувам от тях.

И аз харесвам повече Алди, отколкото Лидъл. От Лидъл само като има гръцка седмица си взимам баница, страхотна е!

# 353
  • София
Честит нов дом на Кокона!Много щастие и смях!

Аз на моите деца когато започваха първите пъпки им давах по една чаша топло вино.Изпитана рецепта от баба,избиват пъпките бързо и наведнъж и бързо завяхват.Цял арсенал имам от бабини илачи,някои прилагам доста успешно...
На мен пък любимата книга ми е ,,Гордост и предразсъдъци,, и я знам наизуст...тук си я купих във оригинал и сега чета и са образовам:rolling_eyes:.Освен това каквото и да получа по пощата/договори/писма от работата/ го превеждам и си записвам новите думи,че уча по-бързо като записвам....

# 354
Само аз ли чета на български? Любимо ми е да чета книги, имам всякакви и на бг и на английски, също си свалям и на таблета. Но напоследък само на български чета, нещо на наглийски не ме привличат толкова. На английски имам толкова нещя за четене, които е добре да отворя, свързани с работа, ама нещо хич не ми се занимава, друго си е с есно романче вечер в леглото.

# 355
МГМ, рядко съм срещала в наистина добро състояние книги в чарити шоповете. Ние първо от там се бяхме насочили да купуваме. А и основно са детски и любовни романи. Голям късмет е да намериш нещо стойностно. Но пък имаме 1-2 енциклипедии от там, които са си находка.

Аз лично не съм ги ползвала мобилните библиотеки, но познавам няколко техни читатели. Ние имаме невероятна нова библиотека и само си търсим поводи да я посещаваме семейно.

Сън в лятна нощ, завиждам ти. Аз единственият начин да запомня нещо е да го ползвам всеки ден....голяма мъка са ми тея езици.

Ронка, и аз чета на български. Забравих да си поръчам за мен книги сега с последния колет и почнах да чета тея за детето😂

# 356
  • York
Каквото имам на български всичко съм си прочелапоне по два пъти. Бях казала на мъжа ми да ми пусне и някоя книга в багажа, който подготви за изпращане насам, докато си беше в Бг, но познайте дали е запомнил:close:
В нашата околия 12 книги годишно са безплатни, после се плаща някаква такса. Предпочитам да си купувам от чарити и после пак ги давам или ги давам на някоя приятелка да чете.
Напоследък си организираме домашни вечеринки с моите дружки и много се забавляваме. Всяка като донесе по една бутилка вино и нещо за гризане, много добре се получават нещата Satisfied
Аз съм на вълна кола. Много се замислям да си взема една нова или на до 30К мили.
Памперс, ще ти дам като се видим или мога да ти пратя нещо по пощата.

# 357
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ронка Благодаря ти  Hug аз утре имам възможност да мина покрай аптеката и ще ги попитам Simple Smile

Не ми остава време да чета, вечер заспивам на 3тото изречение Simple Smile. Купила съм си няколко книги на английски от книжарницата, на промоция, купувала съм за мен и детето и от чарити ( в тези които съм била винаги са били в много добро състояние) детето има и карта за библиотеката, но още не взимам книги от там че не ги пази и караме с тези в къщи.

Планирали ли сте нещо за дългият уикенд Simple Smile гледам, че времето го дават хубаво. Ние може би ще се разходим единият ден, друго не сме планирали.

# 358
Българските ми книжки си ги нося от България и като ги прочета, поръчвам от една страничка във Фейсбук, малко са скъпи, но съм си взимала само класики от там за които бих дала пари. Иначе безплатно си ги свалям от читанка.

# 359
  • на малък остров в океана
Сън в лятна нощ, и на мен Джейн Остин ми е любима. Изчела съм всичко, което съм успяла да намеря, някои и на английски, но по-трудно ми вървят английските заради разликата със съвременния изказ и честно казано, не всичко разбирам.
Иначе от София си донесох само една книга на български, и то защото не ми стигна времето да я прочета покрай работата, опаковането и другите ангажименти. Тук време бол и си я прочетох за отрицателно време.

Ние ще се разходим до Кардиф с влака през почивните дни. По-далечните дестинации са все с прекачвания и докато стигнем, ще трява да се връщаме Simple Smile

Варицелата отшумява, пъпките завехнаха, но още я сърбят, така че още един два дни ще сме си вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт